Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Bezoekje aan het Zuiderzee Museum

zaterdag 2 augustus 2008, 20:00 door | 7.363x gelezen | 8 reacties

Vandaag heb ik samen met mijn vrouw een bezoekje gebracht aan het Zuiderzee Museum bij Enkhuizen. Uiteraard de camera meegenomen, al was fotograferen niet het doel van de dag. Als fotolocatie is het park echter een prachtige plek en ook geschikt om bijvoorbeeld eens met een fotoclub heen te gaan.

In het Zuiderzee Museum vind je allerlei gebouwen zoals je ze ook honderd jaar geleden in Nederland aan trof. Op diverse locaties worden ook de oude beroepen uit die tijd nog nagespeeld en ook kun je er etenswaren uit die tijd kopen. Ik weet natuurlijk niet hoe druk het normaal is, maar vandaag -toch hartje zomer en op een zaterdag- was het rustig genoeg om de tijd te kunnen nemen voor een goede foto.

Als je met twintig man (of meer) bent is het ook mogelijk buiten de reguliere openingstijden het park te bezoeken. Al weet ik niet of het park dan ook als een veredelde studiolocatie gebruikt mag worden. Kan de moeite zijn om eens naar te informeren.

Mits je in de buurt woont natuurlijk, want voor ons was het bijna twee uur rijden en dat is me toch iets te gek. In Arnhem zit overigens ook het Openlucht museum dat een soortgelijke opzet heeft.

De loods van een ouderwetse scheepsbouwer
De loods van een ouderwetse scheepsbouwer


In elke ruimte die je bezoekt is alles natuurlijk doordacht en fotogeniek geplaatst, dus het nemen van sfeervolle beelden wordt je wel heel gemakkelijk gemaakt. Het liefst zou je natuurlijk nog over de hekken stappen en een model in gepaste klederdracht in de locaties plaatsen..

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op zondag 3 augustus 2008 om 08:33  | reageer

  Volgende keer als je zo dichtbij bent kom je even een bakkie doen met je vrouw he vrolijk

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 3 augustus 2008 om 09:24  | reageer

  Heb nog wel even aan je gedacht toen we langs het Avidrome reden. vrolijk
  Zal je de volgende keer bellen als ik in de buurt ben..

 3. Charles
  Profiel Charles schreef op zondag 3 augustus 2008 om 10:59  | reageer

  Dit blijven leuke lokaties voor fotografen. Toevallig dat ik me herinnerde dat ik eerder dit jaar hun website bezocht. Vooral om de kijken of je er mag fotograferen. Wel, dat lijkt te mogen zolang je (zonder toestemming) geen lampen, statieven en flitsers meebrengt. Maar al je spullen kunnen ten alle tijde ingevorderd worden (!) en publicatie van foto's zonder toestemming is evenmin toegestaan. Elja, je heb een prachtige foto mee teruggenomen!

 4. Charles
  Profiel Charles schreef op zondag 3 augustus 2008 om 11:26  | reageer

  Op de site van het Zuiderzee Museum staan de voorwaarden onder het kopje: bezoek, bezoekersvoorwaarden. Ook m.b.t. groepsbezoeken.

 5. Cor Jexo
  Profiel Cor Jexo schreef op zondag 3 augustus 2008 om 11:28  | reageer

  ja is heel leuk, ben op texel naar een soortgelijk museum geweest, jutter museum in oudeschild. ook met die nostalgische werkplaatsen en huizen.
  leuke foto ook!
  Het grappige is dat je weet dat dit soort museums belaagd worden met camera's , de uitdaging is dan om toch een unieke plaat te maken

 6. stefsontheroad
  stefsontheroad schreef op zondag 3 augustus 2008 om 22:08  | reageer

  Vrijdag 1 augustus 08, kreeg ik van Franky Aelbrecht een blogaward. Ben er wel wat fier over. Zoals ik in mijn reactie aan Franky al weergaf is het ons vooral om het plezier te doen. Leuke fietstochten rijden, mooie plaatjes schieten en er dan nog wat interessante commentaar rond verzinnen.

  Nu wacht mij de moeilijke taak ook 7 awards uit te delen. Als eerste award denk ik onmiddelijk aan Fotogeniek Belgie prachtige foto’s voorzien van leuke en vooral interessante beschrijvingen. Ik vind hier veel inspiratie. In dezelfde lijn volg ik met plezier A photowalk through my life. Als fietsgek kan ik de wielersite van An Wauters zeer aprecieren,het heeft iets ontwapenends eerlijk. Als lange afstandsloper neus ik dan weer rond op Joggings.be, je vindt er veel informatie over lopen, uitslagen en forums over alles wat met lopen te maken heeft. Coach Paul - Achter de schermen zet de deur van de keuken waar topprestaties worden voorbereid op een kier. Photofacts brengt elke dag fotonieuws, een hardwarefreak als ik kik op de links naar reviews van de laatste fotografie-spullen. Ten slotte vind ik de opzet van Pajotseparels goed gevonden, leuk om er geregeld eens naartoe te surfen en te genieten van al het moois dat het pajottenland te bieden heeft. Het pajottenland is zowat mijn roots en ligt me dan ook nauw aan het hart. Nu is het aan hen om de blogaward 7 maal uit te reiken.

 7. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 3 augustus 2008 om 23:10  | reageer

  @Stefontheroad; Bedankt voor deze virtuele award, ik zal binnenkort de award doorgeven aan zeven blogs die ik volg. vrolijk

  Ik heb je nominaties van links voorzien. Mocht ik er eentje fout hebben ofzo, dan hoor ik het graag.

 8. esthervdwal
  Profiel esthervdwal schreef op dinsdag 5 augustus 2008 om 13:48  | reageer

  Elja wat een schitterende foto en wat sjiek zo in het zwart/wit. Oude tijden herleven. Schitterend hoor.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord