Vakantiegeld binnen? Verbeter jouw fotografie: 100+ fotografiecurssusen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Bezoekje aan het Zuiderzee Museum

zaterdag 2 augustus 2008, 20:00 door | 6.683x gelezen | 8 reacties

Vandaag heb ik samen met mijn vrouw een bezoekje gebracht aan het Zuiderzee Museum bij Enkhuizen. Uiteraard de camera meegenomen, al was fotograferen niet het doel van de dag. Als fotolocatie is het park echter een prachtige plek en ook geschikt om bijvoorbeeld eens met een fotoclub heen te gaan.

In het Zuiderzee Museum vind je allerlei gebouwen zoals je ze ook honderd jaar geleden in Nederland aan trof. Op diverse locaties worden ook de oude beroepen uit die tijd nog nagespeeld en ook kun je er etenswaren uit die tijd kopen. Ik weet natuurlijk niet hoe druk het normaal is, maar vandaag -toch hartje zomer en op een zaterdag- was het rustig genoeg om de tijd te kunnen nemen voor een goede foto.

Als je met twintig man (of meer) bent is het ook mogelijk buiten de reguliere openingstijden het park te bezoeken. Al weet ik niet of het park dan ook als een veredelde studiolocatie gebruikt mag worden. Kan de moeite zijn om eens naar te informeren.

Mits je in de buurt woont natuurlijk, want voor ons was het bijna twee uur rijden en dat is me toch iets te gek. In Arnhem zit overigens ook het Openlucht museum dat een soortgelijke opzet heeft.

De loods van een ouderwetse scheepsbouwer
De loods van een ouderwetse scheepsbouwer


In elke ruimte die je bezoekt is alles natuurlijk doordacht en fotogeniek geplaatst, dus het nemen van sfeervolle beelden wordt je wel heel gemakkelijk gemaakt. Het liefst zou je natuurlijk nog over de hekken stappen en een model in gepaste klederdracht in de locaties plaatsen..

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op zondag 3 augustus 2008 om 08:33

  Volgende keer als je zo dichtbij bent kom je even een bakkie doen met je vrouw he vrolijk

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 3 augustus 2008 om 09:24

  Heb nog wel even aan je gedacht toen we langs het Avidrome reden. vrolijk
  Zal je de volgende keer bellen als ik in de buurt ben..

 3. Charles
  Profiel Charles schreef op zondag 3 augustus 2008 om 10:59

  Dit blijven leuke lokaties voor fotografen. Toevallig dat ik me herinnerde dat ik eerder dit jaar hun website bezocht. Vooral om de kijken of je er mag fotograferen. Wel, dat lijkt te mogen zolang je (zonder toestemming) geen lampen, statieven en flitsers meebrengt. Maar al je spullen kunnen ten alle tijde ingevorderd worden (!) en publicatie van foto's zonder toestemming is evenmin toegestaan. Elja, je heb een prachtige foto mee teruggenomen!

 4. Charles
  Profiel Charles schreef op zondag 3 augustus 2008 om 11:26

  Op de site van het Zuiderzee Museum staan de voorwaarden onder het kopje: bezoek, bezoekersvoorwaarden. Ook m.b.t. groepsbezoeken.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.404 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord