100+ fotografiecursussen ťn het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Antonette de Groot

Canon Experience Event: The Story of Rotterdam

donderdag 29 mei 2014, 13:28 door | 5.574x gelezen | 0 reacties

Eerder deze week hadden een aantal journalisten de kans om een dagje op stap te gaan met Canon, onder het motto: The Story of Rotterdam. Een impressie van deze dag.

Na de ontvangst in Hotel New York in Rotterdam kregen we een heel korte uitleg over de komende zomeracties van Canon. Op geselecteerde artikelen komt er een cashback- of tegoed-actie, of kan er een workshop gevolgd worden.

Hierna kreeg foto-journalist en 'storyteller' Jerry Lampen het woord en liet hij het een en ander uit zijn indrukwekkende oeuvre zien. Hij vertelde ook over de gebieden waar hij fotografeert en dat zijn 'verhalen' vaak niet met voorbedachte rade gefotografeerd worden, maar dat hij veelal inspringt op wat hij om zich heen ziet of wat er tijdens zijn andere werkzaamheden gebeurd.

Hierna was de uitdaging voor de aanwezige journalisten om zich ook aan storytelling te wagen.

20140527 AMK IMG 2267

We kregen of een Canon 1200D of Canon G1x II -in mijn geval de laatste- mee om ons uit te leven op verschillende fotogenieke locaties: Na rond Hotel New York gelopen te hebben stapten we op de boot om bij het Havenmuseum de historische vaartuigen te kunnen fotograferen.

Ook namen we een kijkje in de smederij. Met een heel koppel 'schietgrage' journalisten niet makkelijk om een fraai plaatje te schieten zonder dat er iemand je beeld in loopt, maar toch een paar pogingen gewaagd:

20140527 AMK IMG 2362

Ik moest wel even wennen aan de camera en zette hem per ongeluk nogal eens uit, en moest even zoeken naar bijvoorbeeld de handmatige bedieningsmogelijkheden maar in de loop van de dag kon ik er aardig mee uit de voeten.

Dit is duidelijk een 'high-end' compactcamera en zou een prima camera zijn als je een tweede camera wil naast je spiegelreflex of natuurlijk als 'allround' als je liever geen spiegelreflex -of systeemcamera wil, maar wel een goede beeldkwaliteit belangrijk vindt.

Na de lunch bezochten we een scheepswerf waar heel specifieke reddingsboten worden gebouwd voor duikers die onder continue druk werken. Deze duikers kunnen in geval van nood niet zomaar uit hun leef/werkomgeving weggaan, omdat ze dan aan caissonziekte zullen overlijden.

In deze speciale reddingsboten, die ook een drukcabine aan boord hebben, kunnen ze in elk geval aan de noodsituatie ontsnappen en daarna hopelijk op een veilige plek hun decompressie doorlopen.

20140527 AMK IMG 2418

Hierna was er de mogelijkheid om je mooiste foto's van de dag te laten afdrukken op mooi Canon fotopapier. Ik koos de foto uit de smederij en deze van de boeg van de Rotterdam.

20140527 AMK IMG 2450

Het weer was helaas een stevige spelbreker en het thema 'story-telling' vond ik wat moeilijk te realiseren, maar ik heb me deze dag prima vermaakt met de camera en op de mooie fotolocaties. Alle beelden gemaakt met de G1x II en zo uit de camera.


Aan de slag met de Sony Alpha


Heb jij ook een Sony a7 of a9 camera? Een camera met ontzettend veel mogelijkheden! Zoveel dat het lastig kan zijn om er het maximale uit te halen. Zou jij dat wel willen? In mijn cursus Aan de slag met de Sony Alpha op Photofacts Academy laat ik je zien hoe je alles uit je camera kunt halen.
Antonette de Groot

Over de auteur

Antonette vindt veel facetten van fotografie leuk. In haar eigen studio Amfion fotografie maakt ze vooral portretten en geeft ze ook workshops. Getrouwd met Johan en moeder van Ghislaine. Hier op photofacts schrijft ze graag doe-het-zelf artikelen en productreviews.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord