Actie: Online cursussen + Photoshop Elements boek. 47,99 euro korting! Meer info of direct aanmelden
Alexander Thijssen

De keuze gemaakt; Canon 450D

donderdag 11 september 2008, 20:18 door | 11.057x gelezen | 9 reacties

We zijn inmiddels alweer een ruime tijd verder. Helaas had ik het te druk om een artikel te schrijven na mijn aanschaf van mijn spiegelreflex camera. Het is de Canon EOS 450D geworden. Misschien had de afbeelding in mijn vorige artikel dat al wel een beetje verlinkt. En volgens mij was daar ook al één persoon achter gekomen. En dat ondanks Elja een kleine foto van een Nikon camera op de voorpagina had geplaatst.

Op 25 augustus had ik dan eindelijk genoeg geld en ging ik een camera bestellen. Ik besloot hem online te kopen bij Foto Konijnenburg. Ik kende de site nog niet zo goed, maar had er een tip over gekregen van Elja. Zijn ervaringen met Foto Konijnenburg zijn goed, dus besloot ik ook niet te lang te twijfelen over de aankoop. Snel sleepte ik de camera in het virtuele mandje. En voordat ik het wist was ik een aantal honderden euro’s armer! Maar wel een hobby rijker. Meteen ook een SD kaartje erbij gekocht, want daar kan je er nooit genoeg van hebben.

Ik ben afgelopen weekend naar de dierentuin geweest met een vriendin van mij. Zij heeft ook net als ik de EOS 450D waar ze nu al een aantal maanden mee fotografeert. Ze heeft veel verstand van de instellingen. Dus ze weet hoe je de instellingen moet zetten bij bepaalde omstandigheden. En daar heeft ze mij die dag heel veel over uitgelegd. Ik was echt zeer dankbaar voor haar hulp. Want het was wel degelijk verschil te zien aan het einde van de dag in de foto’s. En daar ben ik stiekem wel een beetje trots op! Ik verheug me er al op dat ik wat meer vrije tijd heb binnenkort. Dat ik dan ook af en toe een dag er op uit trek om foto’s te gaan maken.

Tijger


Meer van mijn foto's zijn te vinden op mijn Flickr account.

9 reacties

 1. Michel
  Michel schreef op donderdag 11 september 2008 om 21:22

  Gefeliciteerd!!

  Wat voor lens heb je erbij aangeschaft? Blijdorp is erg leuk om het fotograferen te beoefenen, voor de meeste dieren heb je aan het bereik tot 200 mm genoeg daarzo en het is natuurlijk lekker open, nog even over je vraag op je flickr account over het tijgerverblijf: ze kunnen naar binnen kijken, deze tijger is altijd al een druk mannetje geweest, hij wil constand naar zijn vriendin kijken die vaak aan de andere kant van het verblijf zit ( waar hij overigens net zo makkelijk zelf heen kan lopen)

  Nog veel plezier met je nieuwe camera, en wellicht kom ik je wel een keer tegen in Blijdorp, ik kom er zeer regelmatig.

 2. EdC
  Profiel EdC schreef op donderdag 11 september 2008 om 21:30

  Mooie tijger-foto. Veel plezier met het ontdekken van jouw camera en van jouw eigen capaciteiten. En inderdaad, Blijdorp is een mooie tuin om beesies te fotograferen En ga je nu sparen voor de opvolger van de opvolger van de 5D?

 3. Charles
  Profiel Charles schreef op donderdag 11 september 2008 om 22:59

  Mooie foto's. Aan zo'n vriendin heb je nog eens wat!

 4. docoweb
  docoweb schreef op donderdag 11 september 2008 om 23:18

  Zou deze foto weleens in het juiste cameraformaat(zo uit de camera) willen zien dus gewoon in het grootste formaat! Ik vind het een mooie foto.

  Je schrijft 'ik had eindelijk genoeg geld', als ik voor die keuze had gestaan dan had ik nog een klein beetje euri's erbij gelegd en gekozen voor de Canon 40D (waterdicht)magnesium uitvoering en de prijs scheelt echt niet zo heel veel met de 450D. Maar dat is natuurlijk ieder zijn keus. Ik wens je veel plezier met je camera.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.454 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord