Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Een dagje huwelijksfotograaf

zaterdag 9 september 2006, 00:33 door | 10.706x gelezen | 0 reacties

Pff, ik kan wel zeggen dat ik kapot ben. Vooral mijn (kantoor)benen voelen zwaar; die zijn een dag lang staan en rondlopen duidelijk niet gewend. In het vervolg ga ik maar wat hardere limieten stellen aan de tijd die ik aanwezig ben om te fotograferen. Ik ben nu twaalf uur lang aanwezig geweest en dat is echt te lang.

Zeker omdat we vanaf half drie al op de locatie waren waar werd gegeten en 's avonds ook werd gefeest. En eerlijk gezegd valt er na het aansnijden van de bruidstaart gewoonweg weinig bijzonders te fotograferen.

Vanochtend om negen uur de auto in gestapt op weg naar Mill. Uiteraard de avond van te voren gezorgd dat ik mijn apparatuur opgeladen en wel klaar had liggen. Van een goede vriend had ik een extra body en zijn Canon 70-200 f/2.8 L IS geleend.

Een extra body vind ik onmisbaar voor het fotograferen van een trouwdag. Niet alleen kan een van de camera's het begeven, maar het is ook praktisch om niet constant lenzen te hoeven verwisselen. Nu houd ik mijn Canon 24-70 f/2.8 L doorgaans op 1 body terwijl ik de andere body gebruik voor meerdere lenzen.

Die geleende telelens was daarbij zeker in van mijn favorieten. Daarnaast heb ik mijn 100mm macro lens en 12-24mm wideangle lens gebruikt.

De dag zelf verliep verder soepel. Aardige mensen en volgens mij ook flink wat mooie foto's kunnen maken. Ik heb ook nog de kans gehad mijn autofotografie te combineren met bruidsfotografie door vanaf de achterbank van de bruidsauto (een oude Volkswagen Kever) al rijdend met een lange sluitertijd te schieten.

Momenteel ben ik nog bezig ze naar mijn computer te kopiŽren. Normaliter verplaats ik de foto's gelijk van het kaartje naar mijn computer, maar in het geval van een bruiloft haal ik ze pas van de CF-cards wanneer ik een DVD gebrand heb. Wel zo veilig.

Ondanks dat het erg vermoeiend is vind ik het toch een leuke afwisseling van het dagelijkse computerwerk. Volgende maand heb ik nog een bruiloft staan. Dan is het ook wel weer genoeg geweest voor dit jaar.


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.051 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord