Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Yljas Roeper

Een rondreis door Marokko in vijf delen; deel 4

zaterdag 18 augustus 2012, 13:34 door | 6.156x gelezen | 0 reacties

Na twee dagen en nachten in Meknčs te hebben vertoefd (zie vorige blog), wordt het tijd om verder te reizen. Het wordt een kort ritje, richting Rabat. Zoals altijd nemen we een kamer in hotel Yasmine met om de hoek ons favoriete kiprestaurantje. De komende dagen bezoeken we uiteraard enkele highlights, maar zullen we vooral relaxen.

De volgende dag gaan we al vroeg op weg naar Rabat. Hier zijn we al dikwijls geweest, dus zoeken naar een hotel is niet nodig. Dezelfde middag nog gaan we op weg naar de Oudaļa Kasba in het Noordwesten van de stad. We bezoeken de Andalusische tuin met middeleeuws waterrad en kijken uit over de monding van de Bou Regreg.

Aan de overkant zien we het strand van Salé, waarvan we weten dat we daar de eerstkomende dagen zullen vertoeven. Lekker een beetje bakken in de zon. Als we genoeg hebben van de Oudaļa Kasba, verlaten we deze en lopen we via een overdekte winkelstraat terug naar ons hotel. De komende dagen zal ik weinig fotograferen.

De kleine poort naar de Oudaļa Kasba
De kleine poort naar de Oudaļa Kasba

Blauw en wit in de straten van de Oudaļa Kasba
Hier en daar doen de kleuren denken aan een Grieks dorpje

Een beschilderde deur in de Andalusische tuin
Een beschilderde deur in de Andalusische tuin

Het middeleeuwse waterrad
Het middeleeuwse waterrad

Blik op de grote poort van de Oudaļa Kasba
Blik op de grote poort van de Oudaļa Kasba
vanuit de overdekte winkelstraat

De laatste dag van ons bezoek aan Rabat bezoeken we diverse fotografisch interessante sites. Als eerste gaan we naar de necropool Chellah. Ik heb altijd het idee dat deze dodenstad model heeft gestaan voor computerspelletjes met Laura Croft in de hoofdrol. De stad is gebouwd op de ruļnes van een Romeinse nederzetting, waar overigens weinig meer van te zien is. Het geheel van afgebrokkelde gebouwen, fruitbomen, huisjes van Marabouts (tovenaars) en Ooievaars levert mooie beelden op.

Minaret in de Chellah met ooievaarsnest
Minaret in de Chellah met ooievaarsnest
Op de achtergrond het dal met rivier Bou Regreg

Graven in de Chellah
Graven in de Chellah

Weelderige begroeiing overwoekert langzaam de ruļnes
Weelderige begroeiing overwoekert langzaam de ruļnes

's Middags bezoeken we de toren van Hassan en het Mausoleum van Mohammed V. Met name de 40 meter hoge toren van Hassan op het plein vol pilaren is indrukwekkend, wetende dat deze toren slechts half zo hoog is als zijn oorspronkelijk geplande hoogte. 's Avonds komen we nog een keer terug voor een kort bezoek, om de toren en het mausoleum bij nacht te fotograferen. Helaas heb ik geen rekening gehouden met de wacht, die me slechts één foto van de toren gunt. Dan sluit hij de poort.

Het Mausoleum van Mohammed V
Het Mausoleum van Mohammed V

De toren van Hassan bij nacht
De toren van Hassan bij nacht

Dit is het vierde deel een reisverhaal, dat in vijf delen gepubliceerd zal worden op Photofacts. Het is een verhaal, dat ik graag deel met de lezers om de schoonheid van Marokko in zowel woorden als beelden te laten zien. Dat het mag inspireren om dit prachtige land ook eens te bezoeken.

Dit verhaal is eerder in vrijwel ongewijzigde vorm inclusief twaalf foto's gepubliceerd in Chip Foto-Video Digitaal 2010/01, Uitgeverij F&L.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Yljas Roeper

Over de auteur

Houdt zich onder de naam Ytos Photography bezig met diverse vormen van fotografie. Geeft lezingen over fotograferen in Marokko en flitsen en organiseert regelmatig fotoreizen naar Marokko. Post af en toe op Instagram, maar is vooral actief op Facebook.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.053 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord