Elja Trum

Een weekje vakantie in Turkije

zondag 6 mei 2012, 23:38 door | 6.187x gelezen | 10 reacties

De afgelopen week heb ik een doorgebracht in het zonnige Turkije. Mijn ouders zijn (binnenkort) 40 jaar getrouwd en dat was reden om met de hele familie inclusief aanhang een weekje met zijn allen door te brengen. Het was heerlijk weer en ook erg gezellig en natuurlijk heb ik ook wat foto's gemaakt.

Nu valt het me op dat ik de afgelopen jaren veel minder foto's maak op vakantie dan vroeger. Geen idee waardoor het precies komt, maar wellicht dat ik gedurende het jaar al zo veel met fotografie bezig ben dat vakantie ook even wat minder fotografie is.

Sacha bij het zwembad
Nichtje Sacha, f/5.6 - 1/210s - ISO 200 @ 35mm

Desondanks had ik alsnog zo'n 160 foto's gemaakt. In plaats van gesjouw met mijn spiegelreflex heb ik het een weekje gemakkelijk gedaan met mijn Fujifilm X100. Eigenlijk een prima camera voor dit soort gelegenheden, want het is een mooi compact modelletje waar toch prima beeldkwaliteit uit komt rollen.

We zaten in all-inclusive hotel Oleander nabij het plaatsje Side. Een prima resort met vriendelijk personeel, schone kamers en lekker eten. Overigens ook de eerste keer dat ik in zo'n all-inclusive resort heb gezeten, maar met een viertal kinderen in de groep is het erg praktisch.

Moskee
Moskee, f/4.0 - 1/80s - ISO 2500 @ 35mm

Natuurlijk hebben we niet alleen maar in het hotel gezeten, we hebben ook wat van de omgeving bekeken. Een bezoekje aan het dorpje Side en de ru´nes daar in de omgeving, een flinke waterval die in de rivier verderop zat, een dagje door een vallei in de omgeving waar we onder andere een behoorlijk grote stuwdam bezochten en uiteraard mocht ook een bezoekje aan een moskee niet ontbreken.

Mika zandmonster
Zoon Mika, f/4.0 - 1/1500s - ISO 200 @ 35mm

Zoon Mika vond overigens vooral het strand erg leuk. In bovenstaande foto zie je hem na een uurtje plezier maken op het strand bij het hotel. Uiteraard hebben we samen ook nog een flink zandkasteel gemaakt (groter dan hemzelf, zijn vader vind kliederen met zand ook leuk). Zelf vond ik ook het tochtje op een jetski erg leuk om eens te doen!

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

10 reacties

 1. Imke
  Imke schreef op maandag 7 mei 2012 om 00:05

  Ja, het was idd een leuk weekje. Het viel me idd op dat ik de gene was die het drukste aan het fotos maken was, en dat terwijl we twee fotografen bij ons hadden!

  XX Imke

 2. tonv
  Profiel tonv schreef op maandag 7 mei 2012 om 05:13

  Turkije is een gastvrij en cultureel interessant land weet ik uit het verleden. Wanneer je gezellig met de hele familie op vakantie gaat heeft fotografie natuurlijk niet de hoogste prioriteit. Maar ik had graag een serie gezien dat ons een inkijk geeft in dat prachtige land. Wellicht iets voor een volgende gelegenheid.

 3. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op maandag 7 mei 2012 om 07:49

  Inderdaad: hoe meer ik fotografeer als 'werk', hoe minder ik het op vakantie doe. Vroeger zou ik na zo'n week thuiskomen met een flink aantal Gb's, tegenwoordig ook niet meer. Niet erg toch, vakantie is vakantie!?

 4. Harry
  Harry schreef op maandag 7 mei 2012 om 13:25

  Grappig, de moskee die je fotografeerde heb ik toevallig vorig jaar oktober ook mogen bezoeken. Prachtig interieur! Die Fuji doet het prima.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.595 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord