Ton Vingerhoets

Fashionfotografie in China; portfolio shooting met Anna

maandag 20 september 2010, 22:05 door | 6.427x gelezen | 16 reacties

In mijn laatste posting 'fashionfotografie in China' hebben jullie kennis kunnen maken met het jonge Chinese model Vinson. Dit artikel is helemaal gewijd aan Anna, een Russisch model geboren en getogen in Vladivostok. Twee weken geleden had ik een portfolio fashion shoot met vier modellen waar onder Anna. Ze viel me direct op door haar elegante verschijning en geweldig figuur voor fashion. Het is een professioneel model waarmee het prettig werken is.

Je hoeft Anna niet veel aanwijzingen te geven. Ze voelt direct aan wat je als fotograaf voor ogen hebt en wisselt snel van houding en gelaatsexpressie zodat je lekker kunt doorschieten wanneer je uiteindelijk je ideale settings en belichting hebt gevonden. Want dat was niet eenvoudig omdat ik weer in de Beijing art area Dashanzi ofwel Factory 798 heb gefotografeerd. De gallery space ademt een unieke atmosfeer uit met kunst die perfect als achtergrond werkt.

omschrijving
Foto 1


omschrijving
Foto 2


Alle beelden zijn zonder uitzondering met de Canon EF 135mm f/2L geschoten dat een perfecte fashionlens is. Misschien is de EF 85mm f/1.2L nog een tikje beter maar die heb ik gezien zijn forse aanschafprijs (helaas) nog niet in de tas. Overigens heb ik deze keer ook weer een aantal beelden (van andere modellen) met de EF 50mm f/1.4 geschoten die me positief verbaasd. Zeker met f/5.6 is het objectief in zijn element en levert verbluffend scherpe foto's met fraaie kleuren.

Enfin, even terug naar Anna; ik wil binnenkort zeker nog een exclusieve shoot met haar doen omdat ze enorm veel potentie heeft. Ze kwam naar de shootinglocatie met de eveneens Russische Irina die wat kleiner van stuk is maar een bijzonder sensuele expressie heeft. In de volgende posting wil ik daar wat van laten zien. Ondertussen heb ik ook weer een aanvraag liggen met Natalia, een ander Russisch model. Misschien wordt het tijd voor een mooie Chinese voor de lens.

omschrijving
Foto 3


omschrijving
Foto 4


omschrijving
Foto 5


omschrijving
Foto 6


omschrijving
Foto 7

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Ton Vingerhoets

Over de auteur

Woont en werkt in Beijing. Na een loopbaan als art director heeft hij zich in China gevestigd als fotograaf. Naast commerciŽle fotografie reist hij door China om de mooiste plekken vast te leggen. Een scherp oog voor detail, kleur en vorm zijn herkenbaar in zijn karakteristieke, levendige foto's.

16 reacties

 1. EdC
  Profiel EdC schreef op maandag 20 september 2010 om 22:17

  Ton, je hebt jouw waterwerk op een handige manier in het beeld verwerkt. Duidelijk aanwezig, mooie commercial voor je. De klant kan gelijk zien dat je meer in huis hebt dan modefotografie. En je bewijst maar gelijk dat je voor een fashion shoot niet altijd een koffer aan strobistenspul hoeft mee te nemen.

 2. Niels
  Profiel  Niels schreef op maandag 20 september 2010 om 22:59

  Ton, ik wist dat je veelzijdig was en dit laat dat maar weer zien. Je eerste post over fashion was goed, deze is in mijn optiek beter.

  Prachtige foto's en wederom een mooi decor.

  Top!

 3. Ruud
  Ruud schreef op maandag 20 september 2010 om 23:06

  Je krijgt een mooi model voor je lens. Ik heb er niet zoveel verstand van, maar het is niet het type modefoto's dat we hier gewend zijn. Te duidelijk het product, terwijl we hier juist meer sfeerimpressie voorgeschoteld krijgen. En wat hier als is opgemerkt, het watermerk is hier duidelijk aanwezig. Ik weet niet of de schilders dat zo mooi vinden.

 4. Henk Hulshof
  Profiel Henk Hulshof schreef op maandag 20 september 2010 om 23:30

  mooie serie!
  Het valt me op dat ik alle foto's mét benen (van het model) duidelijk beter vind.
  Je gaat verder erg goed met natuurlijk licht om; het lijkt bijna een (onzichtbaar) geflitste foto! knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.479 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord