Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting ťn inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Ton Vingerhoets

Fashionfotografie in China; portfolio shooting met Anna

maandag 20 september 2010, 22:05 door | 7.233x gelezen | 16 reacties

In mijn laatste posting 'fashionfotografie in China' hebben jullie kennis kunnen maken met het jonge Chinese model Vinson. Dit artikel is helemaal gewijd aan Anna, een Russisch model geboren en getogen in Vladivostok. Twee weken geleden had ik een portfolio fashion shoot met vier modellen waar onder Anna. Ze viel me direct op door haar elegante verschijning en geweldig figuur voor fashion. Het is een professioneel model waarmee het prettig werken is.

Je hoeft Anna niet veel aanwijzingen te geven. Ze voelt direct aan wat je als fotograaf voor ogen hebt en wisselt snel van houding en gelaatsexpressie zodat je lekker kunt doorschieten wanneer je uiteindelijk je ideale settings en belichting hebt gevonden. Want dat was niet eenvoudig omdat ik weer in de Beijing art area Dashanzi ofwel Factory 798 heb gefotografeerd. De gallery space ademt een unieke atmosfeer uit met kunst die perfect als achtergrond werkt.

omschrijving
Foto 1


omschrijving
Foto 2


Alle beelden zijn zonder uitzondering met de Canon EF 135mm f/2L geschoten dat een perfecte fashionlens is. Misschien is de EF 85mm f/1.2L nog een tikje beter maar die heb ik gezien zijn forse aanschafprijs (helaas) nog niet in de tas. Overigens heb ik deze keer ook weer een aantal beelden (van andere modellen) met de EF 50mm f/1.4 geschoten die me positief verbaasd. Zeker met f/5.6 is het objectief in zijn element en levert verbluffend scherpe foto's met fraaie kleuren.

Enfin, even terug naar Anna; ik wil binnenkort zeker nog een exclusieve shoot met haar doen omdat ze enorm veel potentie heeft. Ze kwam naar de shootinglocatie met de eveneens Russische Irina die wat kleiner van stuk is maar een bijzonder sensuele expressie heeft. In de volgende posting wil ik daar wat van laten zien. Ondertussen heb ik ook weer een aanvraag liggen met Natalia, een ander Russisch model. Misschien wordt het tijd voor een mooie Chinese voor de lens.

omschrijving
Foto 3


omschrijving
Foto 4


omschrijving
Foto 5


omschrijving
Foto 6


omschrijving
Foto 7

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Ton Vingerhoets

Over de auteur

Woont en werkt in Beijing. Na een loopbaan als art director heeft hij zich in China gevestigd als fotograaf. Naast commerciŽle fotografie reist hij door China om de mooiste plekken vast te leggen. Een scherp oog voor detail, kleur en vorm zijn herkenbaar in zijn karakteristieke, levendige foto's.

16 reacties

 1. EdC
  Profiel EdC schreef op maandag 20 september 2010 om 22:17  | reageer

  Ton, je hebt jouw waterwerk op een handige manier in het beeld verwerkt. Duidelijk aanwezig, mooie commercial voor je. De klant kan gelijk zien dat je meer in huis hebt dan modefotografie. En je bewijst maar gelijk dat je voor een fashion shoot niet altijd een koffer aan strobistenspul hoeft mee te nemen.

 2. Niels
  Profiel  Niels schreef op maandag 20 september 2010 om 22:59  | reageer

  Ton, ik wist dat je veelzijdig was en dit laat dat maar weer zien. Je eerste post over fashion was goed, deze is in mijn optiek beter.

  Prachtige foto's en wederom een mooi decor.

  Top!

 3. Ruud
  Ruud schreef op maandag 20 september 2010 om 23:06  | reageer

  Je krijgt een mooi model voor je lens. Ik heb er niet zoveel verstand van, maar het is niet het type modefoto's dat we hier gewend zijn. Te duidelijk het product, terwijl we hier juist meer sfeerimpressie voorgeschoteld krijgen. En wat hier als is opgemerkt, het watermerk is hier duidelijk aanwezig. Ik weet niet of de schilders dat zo mooi vinden.

 4. Henk Hulshof
  Profiel Henk Hulshof schreef op maandag 20 september 2010 om 23:30  | reageer

  mooie serie!
  Het valt me op dat ik alle foto's mét benen (van het model) duidelijk beter vind.
  Je gaat verder erg goed met natuurlijk licht om; het lijkt bijna een (onzichtbaar) geflitste foto! knipoog

 5. tonv
  Profiel tonv schreef op dinsdag 21 september 2010 om 02:55  | reageer

  @EdC
  De signatuur heb ik zo harmonieus mogelijk opgenomen in de achtergrond. Zoals ik eerder zei werk ik voorlopig met ambient licht; een lichtset (strobist) zal op den duur misschien noodzakelijk worden om ISO waardes binnen de perken te houden.

  @Niels
  Bedankt voor je lovende woorden Niels!

  @Ruud
  De Nederlandse markt zal weer om andere fashionfoto's vragen dan de Chinese. Voor portfoliogebruik volstaan dit soort beelden en maakt men geen bezwaar tegen het watermerk. Voor een thematische editorial zal de aanpak waarschijnlijk heel anders zijn.

  @Henk Hulshof
  Jouw voorkeur is niet verwonderlijk want Anna heeft bijzonder fraaie benen. Ik werk het liefst met bestaand licht maar zal niet ontkomen aan strobist gezien de strijd tegen (hoge) ISO waardes. Hopelijk voegt 't dan ook creatief wat aan de foto's toe.

 6. Paul Apeldoorn
  Paul Apeldoorn schreef op dinsdag 21 september 2010 om 07:38  | reageer

  Super model en dito beelden. Mooie belichting. Top gedaan. Beeld 6 is mijn favoriet. In dat beeld zie ik haar natuurlijkheid het meest en tegelijkertijd haar 'power'. Zij heeft ook prachtige handen; wellicht dat je daar in je vervolgshoot nog iets meer mee kan doen. Bedankt en succes.
  PS Ik kan je site niet bereiken; browser laadt maar 3 v/d 4 items?

 7. Marco Nedermeijer
  Profiel Marco Nedermeijer schreef op dinsdag 21 september 2010 om 07:38  | reageer

  echt een hele mooie serie ! complimenten. vooral nr.3 is een absoluut geweldige foto..

 8. tonv
  Profiel tonv schreef op dinsdag 21 september 2010 om 10:45  | reageer

  @Paul Apeldoorn
  Bedankt voor je reactie en lovende kritiek. Opmerkelijk dat je haar handen noemt als eventueel onderwerp; dat ik had ik nog niet zo gezien. Mijn website laadt in Beijing snel en probleemloos maar in Nederland hoor ik meer klachten over traagheid. M'n excuus voor het eventuele ongemak; een punt van aandacht.

  @Marco Nedermeijer
  Bedankt voor je waardering. Foto nr. 3 is ook mijn favoriet.

 9. Arno
  Profiel  Arno schreef op dinsdag 21 september 2010 om 13:23  | reageer

  Een watermerk maakt in China niet uit die maken ze zelfs nog na vrolijk

  Leuke posting weer Ton!

 10. giovanni
  giovanni schreef op dinsdag 21 september 2010 om 15:34  | reageer

  Wat een geweldige beelden met een fantastisch model!
  Prachtige ambiance.
  Zo, nu heb ik alles wel bejubeld en terecht naar mijn mening.
  Grote klasse Ton!
  Blijf ze ons maar voorschotelen!

 11. tonv
  Profiel tonv schreef op dinsdag 21 september 2010 om 16:15  | reageer

  @Arno
  Hahahahaha, die humor mag ik wel! Chinezen kopieeren inderdaad alles dat los en vast zit; waarschijnlijk ook mijn watermerk.

  @giovanni
  Bedankt voor je lof en waardering, er komt spoedig een vervolg met het (eveneens) Russische model Irina; ze is ook erg mooi!

 12. gast schreef op dinsdag 21 september 2010 om 21:40  | reageer

  Ongelooflijk mooi zeg, wereld foto's. Ik zou hiermee naar harpers bazaar gaan of de Elle, Dior, noem maar op. Briljant! Ik zie een grootste toekomst. Wat fijn dat je ons - nederige Hollandse amateurs - hier überhaupt nog te woord wilt staan.

 13. tonv
  Profiel tonv schreef op woensdag 22 september 2010 om 13:32  | reageer

  @gast
  Ik ben erg vereerd met je reactie! Natuurlijk hoop ik in de toekomst door te breken op het door jou geschetste level. En mocht dat ervan komen blijf ik gewoon een down to earth blogger die graag z'n passie voor fotografie deelt met jullie op Photofacts.

 14. PeterB
  PeterB schreef op woensdag 22 september 2010 om 18:22  | reageer

  Fraaie foto's weer, Ton. Zoals je met bestaand licht weet te werken is bijzonder fraai om te zien. Ook leuk om de omgeving te mogen herkennen van mijn bezoek aan Beijing twee jaar geleden. Jammer dat er toen geen modellen rondliepen... Ga zo door en blijf ons verrassen en verbazen!

 15. bjorn
  bjorn schreef op vrijdag 24 september 2010 om 14:31  | reageer

  Foto 2 is mooi!

 16. sparkone
  Profiel  sparkone schreef op maandag 4 oktober 2010 om 17:07  | reageer

  Erg mooi licht gebruik, kun je ook nog wat prijs geven over je post work?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.155 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord