Elja Trum

Fotograferen bij winkels met de fotoclub

dinsdag 3 februari 2009, 21:27 door | 8.853x gelezen | 9 reacties

Het grappige aan een fotoclub is dat je soms een middag bezig bent met het fotograferen van onderwerpen waarmee je zelf niet zo snel aan de slag zou zijn gegaan. Zo hebben we afgelopen zaterdag foto's gemaakt van een aantal winkels in de Lange Hezelstraat in Nijmegen. Van te voren was er netjes gebeld met een aantal winkels uit die straat of we er met de fotoclub mochten fotograferen.

Uiteraard deelde we de club daarbij wel op in kleine groepjes van twee a drie man. Om nu op een drukke zaterdag met tien fotografen zo'n winkeltje binnen te stappen is immers niet al te handig. Eigenlijk bleek de zaterdag ook nu niet al te handig; het was behoorlijk druk in de winkels en in deze oude winkelstraat zijn de meeste winkeltjes ook nog ontzettend klein. Dat maakte het fotograferen lastiger.

Vlees van Slagerij Sjek Floor
Een bezoekje aan de slager


Bij Slagerij Sjek Floor fotografeerde ik dit stuk vlees. Die zag er in het echt een stuk roder uit, maar ik heb bij de meeste foto's van de dag gekozen voor een extreme bewerken met behulp van wat handige presets in Lightroom. Eigenlijk had ik nog nooit echt veel met presets gedaan, maar ik moet zeggen dat het toch wel lekker werkt. Je kunt razendsnel een leuke look aan je foto geven en die vervolgens nog naar smaak verfijnen.

Koffie bij Simon Lévelt
Koffie en thee winkel Simon Lévelt


Bij een koffie en thee winkel konden we ook even vlug achter de toonbank klimmen om de koffie op de foto te zetten. Zo'n ouderwetse uitstraling doet het natuurlijk prima en ook daar heb ik (overigens dezelfde) preset overheen gegooid.

Na een uurtje of drie hadden we het wel gezien in de verschillende winkels en zochten we in dezelfde straat een cafeetje op voor een drankje. Hoewel het niet bepaald mijn onderwerp is ben ik toch best tevreden met de resultaten.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

9 reacties

 1. René
  Profiel René schreef op dinsdag 3 februari 2009 om 21:34

  Nou, dat is wel een heel nette fotoclub die van tevoren belt knipoog
  Wel een leuk idee om dat zo te doen.

 2. docoweb
  docoweb schreef op dinsdag 3 februari 2009 om 21:48

  vind het idee heel erg leuk,maar als mijn slager zo`n stuk vlees te koop zou hebben liggen dan zocht ik wel een andere slager,vind het geen goede foto voor een mooi stuk vlees

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 3 februari 2009 om 23:59

  @Docoweb; Het is inderdaad geen goede reclame zo, maar anders was de foto erg saai.

 4. tonv
  Profiel tonv schreef op woensdag 4 februari 2009 om 02:10

  Toen ik laatst een nieuwe shopping area in Beijing aan het fotograferen was raakte ik vooral gefascineerd door etalages. De weerspiegeling van het glas i.c.m. met de verlichting en extravagantie van de dummy's leverde verrassende beelden op. Of ik ook zo opgewonden raak van een lap vlees bij de slager is de vraag...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.637 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord