Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Fotograferen op de bruiloft van Pieter & Mariska

maandag 25 juni 2007, 20:32 door | 7.749x gelezen | 0 reacties

Ik had een druk weekend. Afgelopen vrijdag ben ik naar de bruiloft van een goede vriend geweest. Pieter trouwde met zijn Mariska. Leuk detail was dat ze elkaar voor het eerst gezien hebben op mijn verjaardag, inmiddels een jaar of tien geleden. Ik was niet aanwezig als fotograaf op hun trouwdag, maar kon het natuurlijk niet laten om toch mijn camera mee te slepen en alles vast te leggen.

Van te voren was ik wel bang dat de ingehuurde fotograaf hier wellicht niet zo blij mee zou zijn, maar volgens mij vonden ze het niet zo'n probleem. Aan één van beide had ik voor de duidelijkheid maar even aangegeven dat ik niet in hun weg zou gaan lopen. Wel moest ik me echt inhouden om niet teveel de fotograaf uit te hangen. De neiging was groot om in het stadhuis en bij de kerk de juiste hoeken op te zoeken, maar ik had mezelf voorgenomen niet van mijn plaats te komen. Iets wat overigens niet helemaal gelukt is.

Juist omdat ik van te voren wist dat ik niet actief rond wilde gaan lopen had ik de Canon 70-200 f/2.8 L lens van een vriend geleend. Een uitstekende lens om zelfs binnen vanaf een behoorlijke afstand nog aardige close-upjes je maken zonder dat daarbij een flits verplicht is. Was overigens wel bruikbaar geweest, een flitser, maar die wilde ik liever niet gebruiken nu. Met de telelens en op 800 ISO waren echter ook aardige opnamen te schieten.

's Avonds kon ik wat actiever aan de slag als fotograaf. Het stel dat de dag officieel gefotografeerd had was hierbij niet aanwezig. Uiteraard was het gebruik van een flitser nu wel noodzaak, maar ook geen enkel probleem meer. Het witte plafond in de feestzaal was daarbij nuttig om indirect bij te flitsen zonder rare kleurzweemen. In een dergelijke ruimte met veel mensen is die eerder genoemde telezoom niet meer zo praktisch, de meeste foto's heb ik daar dan ook gewoon met mijn standaard zoom (24-70 mm) genomen.

Pieter & Mariska in de kerk
Het bruidspaar in de kerk

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord