Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Fotograferen op het vrijgezellenfeest van Roel

maandag 25 juni 2007, 23:34 door | 6.057x gelezen | 1 reactie

Ik had een druk weekend. Afgelopen zaterdag werd het vrijgezellenfeest van een goede vriend van me gehouden. Begin augustus gaat hij trouwen en zijn laatste dagen als 'vrijgezel' moesten natuurlijk uitbundig gevierd worden. Uiteraard ging mijn camera weer mee om de dag vast te leggen. In de vroege ochtend had ik nog snel even mijn accu's in de oplader geplaatst en mijn compact flash kaartje weer helemaal leeg getrokken.

Nadat we Roel 's middags thuis opgehaald hadden vertrokken we naar een kabelwaterskibaan bij Braamt. Ik kan deze activiteit van harte aanraden! Alhoewel ik door een harde klap op het water momenteel nog niet 100% normaal kan horen en ik ook spieren in mijn lichaam voel waarvan ik niet wist dat ik ze had. WaterskiŽn is zwaar relaxed. Doordat je met een kabelbaan werkt kunnen er meerdere mensen tegelijk aan het skiŽn (of wakeboarden) zijn. Bij je vertrek wordt je direct vanuit nul naar een vaartje van 30 kilometer per uur getrokken. Indien je dan nog niet kopje onder bent gegaan wacht de eerste bocht. De bochten zijn zo'n negentig graden en je moet er dan ook goed voor zorgen dat je de kabel strak blijft houden door de bocht wijd te nemen. Doe je dat niet dan wordt je door de kabel in een felle ruk uit je skies en in het water getrokken.

Maar goed, meer over het fotograferen. Sportfotografie is duidelijk nog niet mijn ding. Ik kan wat meer oefening wel gebruiken. Wellicht dat het ook wat te maken had met het gebruik van de geleende 70-200 mm lens (voorzien van 1.4x convertor). Ik ken deze lens nog niet zo goed en was eigenlijk behoorlijk ontevreden over mijn foto's van het skiŽn. Op het cameraschermpje zagen de meeste er nog wel goed uit, maar wanneer de foto op een monitor bekeken wordt is te zien hoe vaak ik de achtergrond wel scherp in beeld had terwijl de waterskiŽr in de voorgrond onscherp is.

Op een op je af komende skiŽr is moeilijk scherp te stellen, alhoewel de camera een bewegend object behoort te kunnen volgen wilde dat bij mij niet zo lukken. Desondanks heb ik zeker ook nog een aantal geslaagde foto's kunnen maken. Sportfotografie is ook niet helemaal mijn ding, maar wellicht is het een keer leerzaam om hier eens wat extra oefening in te stoppen. Mocht het daartoe komen dan zullen jullie mijn bevindingen uiteraard hier kunnen lezen.

Niet alle foto's waren natuurlijk ook van het skiŽn, ook de knappe 18 jarige die er werkte heb ik op de gevoelige plaat gezet nadat ik haar gevraagd had te poseren bij onze vrijgezel. De jongedame was zelfs bereidwillig om bij Roel op schoot te kruipen voor de foto. De rest van de groep zat overduidelijk te balen dat het niet zijn eigen vrijgezellenfeest was.

Roel met de 18 jarige schone
Roel met de 18 jarige schone

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Michael
    Profiel  Michael schreef op woensdag 27 juni 2007 om 17:24  | reageer

    Ik had je vantevoren even moeten vertellen dat je de modus van de Image Stabilizer op de lens van 1 naar 2 had moeten veranderen. Daardoor stabiliseert de lens op een andere manier zodat bewegende onderdelen (sport fotografie) wel scherp blijven. Handig om 'slepende' foto's mee te maken.

    Kabel waterskien is inderdaad een aanrader!
    De spierpijn begint nu (na vier dagen) een beetje af te nemen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord