Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Fotograferen tijdens een weekendje Nieuwpoort, BelgiŽ

dinsdag 29 mei 2007, 23:45 door | 7.959x gelezen | 3 reacties

Vanwege het 35 jarige huwelijk van mijn ouders zaten we het afgelopen Pinksterweekend met de familie in een vakantiepark in Nieuwpoort, BelgiŽ. In het park waren we zo'n 20 jaar geleden ook al eens geweest en we hadden er dus ook nog wat vage herinneringen van. Wel leuk om daar dan toch weer eens terug te komen. Helaas leek het park de afgelopen 20 jaar niet bepaald gemoderniseerd te zijn, maar dat mocht de pret niet drukken. Uiteraard is zo'n weekendje met familie ook de juiste plek om de camera weer eens goed te gebruiken.

Naast mijn ouders en mijn vrouw waren mijn zus met haar man en haar twee dochters aanwezig. Ook mijn zusje, haar man en dochter Ilse waren vanuit Engeland overgekomen voor het weekendje. Met z'n tienen zwaten we in een twaalf persoons huisje. De drie aanwezige jonge dames hebben we kunnen entertainen met een bezoekje aan Plopsaland. In tegenstelling tot mijn verwachtingen was dat ook nog een leuk park voor volwassenen. Ook wij hebben ons prima kunnen vermaken met acht- en waterbanen.

Mijn nichtjes waren natuurlijk een veel geschoten onderwerp dit weekend. Het fotograferen van kinderen is altijd dankbaar werk; ouders vinden bijna elke foto leuk. Kinderen trekken zich, doorgaans, ook niet al te veel aan van je camera en daarmee voorkom je de geposeerde foto's die je bij ouderen krijgt. Wel zitten ze natuurlijk nooit stil, een leuk fotomoment is dan ook weer in een flits voorbij en even vragen of ze weer dezelfde pose aan willen nemen is meestal nutteloos.

Ook over het strand op je af stormende nichtjes kunnen lastig bij te houden zijn; in dit geval leverde dat een ontzettend leuk, maar onscherp plaatje op. Balen. Nog een andere fout die ik dit weekend maakte was de familiefoto's per ongeluk op 1600 ISO schieten in een stralende zon.

Sacha & Robin
Balen van een onscherpe Sacha & Robin

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op woensdag 30 mei 2007 om 07:00  | reageer

  Typisch, het schijnt bijna iedere fotograaf een keer te moeten gebeuren: plaatjes schieten op ISO 1600, terwijl dat helemaal niet nodig is. Je bent in ieder geval echt niet de enige die dat een keer overkomen is!

 2. botter17
  Profiel botter17 schreef op woensdag 30 mei 2007 om 07:22  | reageer

  Zijn in ieder geval je sluitertijden oke ! Enne, die onscherpe foto ? Je wilde gewoon het terras op de foto zetten en plotseling doken je nichtjes op !

  Je hebt trouwens gelijk, het fotograferen van kinderen is inderdaad zeer dankbaar werk.

 3. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op donderdag 31 mei 2007 om 00:18  | reageer

  @Ilja en @Peter, je bent inderdaad niet de enige die dat overkomt Ilja, Ook ik heb me thuis wel eens zitten opvreten door de enorme berg ruis die in de foto's zat omdat ik was vergeten dat ik op ISO 1600 zat.

  Ik vind trouwens bewegingsonscherpte vaak helemaal niet storend hoor. Het geeft ook wel een sfeer weer die er was op het moment dat je de foto maakte. Bovendien, hun koppies zijn goed herkenbaar. Niks mis mee.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.051 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord