Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het Beste Product op de foto

dinsdag 27 november 2007, 23:44 door | 7.399x gelezen | 4 reacties

Het afgelopen weekend was druk, naast de modellendag bij de fotoclub en het bezoek aan de Zoom Experience was ik ook nog door medeblogger Niels gevraagd om zaterdagavond foto's te komen maken. Hij had namelijk een etentje gepland met de redacteuren van zijn website; Hetbesteproduct.nl en dat vond hij een goed moment om iedereen op de foto te zetten voor een webpagina met medewerkers.

Dus vertrok ik zaterdagavond, na snel iets gegeten te hebben bij de lokale shoarma-boer, naar het schilderachtige Hummelo. Niet dat ik daar iets van gezien heb, want het was al goed en wel donker tegen de tijd dat ik daar aan kwam. In een autentieke kroeg trof ik de medewerkers van Het Beste Product nog natafelend. Het is toch een aparte bedoening om tijdens zo'n feestje in te breken om even wat foto's van de aanwezigen te maken. De foto's moesten daarbij ook nog een beetje het beeld geven alsof ze ook op kantoor gemaakt zouden kunnen zijn, niet in een cafe.

Als achtergrond kozen we daarom maar een saaie witte muur. Dankzij het witte plafond en de witte muren kon ik mijn flitser mooi indirect voor het licht laten zorgen. Om iedereen in ongeveer eenzelfde pose op de foto te krijgen plaatste ik een stoel in de ruimte waar ze één voor één plaats konden nemen. Door de stoel schuin te plaatsen probeerde ik te voorkomen dat allen foto's recht van voren genomen zouden zijn, dan werd het helemaal zo'n mugshot.

Binnen twintig minuten stond ik weer buiten en kon ik aan de terugreis van drie kwartier beginnen. Toch grappig dat je dan anderhalf uur reist voor twintig minuten fotograferen. Vanavond kwam ik er pas aan toe om de foto's ook daadwerkelijk te bekijken. Gelukkig heb ik drie foto's per persoon genomen, want uiteraard zijn er altijd wel foto's met gesloten ogen of een rare gelaatsuitdrukking. Ik ontdekte zelfs nog een enkele onscherpe foto in de collectie.

De foto's heb ik zowel onbewerkt (kleine RAW correcties daargelaten) opgeslagen als in een bewerkte variant. Ik wilde nog eens de door Marco genoemde nabewerking uitvoeren die hij in een eerder bericht in een reactie omschreef.

Team van HetBesteProduct.nl
Team van HetBesteProduct.nl


Persoonlijk vind ik het wel een geslaagde bewerking, al zal ik Niels ook de onbewerkte foto's sturen. Ik had het nog wel iets consequenter toe kunnen passen. Zoals jullie kunnen zien zitten er nogal wat verschillen in kleurtoon in die vooral opvallen wanneer de foto's zo vlak bij elkaar getoond worden.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Niels Willems
  Profiel Niels Willems schreef op woensdag 28 november 2007 om 00:07  | reageer

  We waren echt wel aan het werk hoor. Je was alleen nog nooit in ons kantoor geweest ...

 2. botter17
  Profiel botter17 schreef op woensdag 28 november 2007 om 07:59  | reageer

  Nette foto's hoor !

 3. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op woensdag 28 november 2007 om 09:33  | reageer

  Mooie foto's!

 4. David
  Profiel David schreef op woensdag 28 november 2007 om 14:34  | reageer

  netjes gelukt. je zou inderdaad niet zeggen dat het in een kroeg is genomen.

  ("een aparte bedoeNing"knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord