Elja Trum

Huygensgebouw, Nijmegen met de fotoclub

zaterdag 29 september 2007, 19:47 door | 8.939x gelezen | 0 reacties

Met de fotoclub zijn we vandaag naar het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit geweest. De nieuwbouw van de Beta faculteit is pas sinds kort voltooid en het gebouw is het fotograferen waard. Het weer was bagger vandaag, maar gelukkig mochten we ook binnen fotograferen en hebben we de buitenkant ditmaal maar over geslagen. Een van de leden had een kennis die op de biologie afdeling werkt en zij nam ons tevens even mee naar de kassen van de universiteit.

In de kassen worden verschillende planten met elkaar gekruist om zo nieuwe bruikbare soorten te kweeken. Er stonden dan ook een aantal bijzondere bloemen, maar het interessants vond ik persoonlijk een planten met stekels op hun bladeren. Iets wat ik nog nooit eerder gezien had. Ook een fotootje waard natuurlijk. Nu was ik zo eigenwijs geweest mijn statief niet mee te nemen, dus moest ik alles uit de hand schieten. Al te veel scherptediepte had ik daardoor niet tot mijn beschikking met mijn macro lens. Desondanks kun je ook met weinig scherptediepte nog leuke foto's maken.

Bladeren met stekels
Bladeren voorzien van stekels


Na een uurtje door de kassen gelopen te hebben zijn we nog even terug gegaan naar het gebouw. Architecteurfotografie was eigenlijk meer de insteek geweest van de gekozen locatie. Nu trekt deze tak van fotografie me niet heel bijzonder, maar het is toch ook leuk om hier weer eens mee bezig te zijn. Je bent dan toch vooral aan het zoeken naar lijnen en vlakken en probeerd overigens afleidende elementen uit het beeld te houden. Met een flinke groothoek (12 - 24 mm) op je camera is dat laatste niet altijd even makkelijk.

Al met al weer een leuke middag op pad geweest. Van zo'n middagje kom je wel met lang niet zoveel foto's terug als bij een studioshoot. Met 37 foto's durf ik zelf te zeggen dat ik maar weinig foto's gemaakt heb. Desondanks ben ik wel tevreden met het resultaat.

Huygens gebouw, Radboud Universiteit
Het nieuwe Huygens gebouw van de Radboud Universiteit


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.418 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord