Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Huygensgebouw, Nijmegen met de fotoclub

zaterdag 29 september 2007, 19:47 door | 9.807x gelezen | 0 reacties

Met de fotoclub zijn we vandaag naar het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit geweest. De nieuwbouw van de Beta faculteit is pas sinds kort voltooid en het gebouw is het fotograferen waard. Het weer was bagger vandaag, maar gelukkig mochten we ook binnen fotograferen en hebben we de buitenkant ditmaal maar over geslagen. Een van de leden had een kennis die op de biologie afdeling werkt en zij nam ons tevens even mee naar de kassen van de universiteit.

In de kassen worden verschillende planten met elkaar gekruist om zo nieuwe bruikbare soorten te kweeken. Er stonden dan ook een aantal bijzondere bloemen, maar het interessants vond ik persoonlijk een planten met stekels op hun bladeren. Iets wat ik nog nooit eerder gezien had. Ook een fotootje waard natuurlijk. Nu was ik zo eigenwijs geweest mijn statief niet mee te nemen, dus moest ik alles uit de hand schieten. Al te veel scherptediepte had ik daardoor niet tot mijn beschikking met mijn macro lens. Desondanks kun je ook met weinig scherptediepte nog leuke foto's maken.

Bladeren met stekels
Bladeren voorzien van stekels


Na een uurtje door de kassen gelopen te hebben zijn we nog even terug gegaan naar het gebouw. Architecteurfotografie was eigenlijk meer de insteek geweest van de gekozen locatie. Nu trekt deze tak van fotografie me niet heel bijzonder, maar het is toch ook leuk om hier weer eens mee bezig te zijn. Je bent dan toch vooral aan het zoeken naar lijnen en vlakken en probeerd overigens afleidende elementen uit het beeld te houden. Met een flinke groothoek (12 - 24 mm) op je camera is dat laatste niet altijd even makkelijk.

Al met al weer een leuke middag op pad geweest. Van zo'n middagje kom je wel met lang niet zoveel foto's terug als bij een studioshoot. Met 37 foto's durf ik zelf te zeggen dat ik maar weinig foto's gemaakt heb. Desondanks ben ik wel tevreden met het resultaat.

Huygens gebouw, Radboud Universiteit
Het nieuwe Huygens gebouw van de Radboud Universiteit

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.220 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord