Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Remco van der Kruis

Juliette Lewis op Beeckestijnpop

vrijdag 25 juni 2010, 22:42 door | 5.769x gelezen | 6 reacties

Een tijdje terug mocht ik voor IJmuider Courant naar Beeckestijnpop met de opdracht om Juliette Lewis te fotograferen. Beeckestijnpop is een gratis popfestival op het landgoed Beeckestijn in Velsen-Zuid. Het gros van de bands die er spelen komen uit de regio IJmuiden en Haarlem, maar dat wordt aangevuld met 'buitenstaanders'. Dit jaar was de grote naam Juliette Lewis.

Ik moet bekennen dat ik haar even gegoogled heb voor ik op pad ging omdat ik geen idee had wie het is. En voor die paar mensen die het ook niet weten: Juliette Lewis is actrice en heeft in een paar beroemde films gespeeld: Cape Fear, What's eating Gilbert Grape, From Dusk Till Dawn, Starsky and Hutch en nog veel meer. Maar ze is ook een goede zangeres en trad met Juliette Lewis and the Licks regelmatig op. Nu doet ze het zonder The Licks.

Met een lekker zonnetje aan de lucht ging ik op de fiets naar het festival. Heerlijk als het zo dicht bij is. Bij aankomst even gevraagd wat wel en niet mocht qua fotografie en kreeg ik een polsbandje. Helaas mocht ik mevrouw Lewis niet vanaf het podium fotograferen. Dat heeft mijn voorkeur omdat de IJmuider Courant een regionale krant is en graag in de foto's terug wil zien dat het in de regio is. Graag hebben ze dus herkenbare locaties of er moeten veel mensen op staan die zich zelf in de krant terug zien.

Dat laatste is een uitdaging bij concerten; tenzij je Fish-eye objectieven gebruikt. Voor het podium is vaak een brede strook die wordt vrijgehouden voor fotografen en beveiliging, dus vanaf de zijkant fotograferen levert meestal geen mooi beeld op. De omschrijving van mijn opdracht was niet geheel duidelijk, je kon het zo interpreteren dat ze een foto wilde van Juliette Lewis. Dus ik heb me eerst maar geconcentreerd op het maken van een foto van haar zodat ik in ieder geval een goede foto kon aanleveren. Ze kwam op en begon het eerste nummer op het drumstel.

Juliette Lewis


En wat een genot voor mij: Goede rockmuziek, mooie vrouw, excentriek en zeer beweeglijk. Heerlijk om te fotograferen. Ik heb ondanks het goede weer de lichtgevoeligheid op 1600 ISO gezet om een snelle sluitertijd te kunnen hanteren: ze is erg beweeglijk.

Juliette Lewis


Maar zou de krant dit accepteren? Daar zat ik toch nog wel een beetje mee. Na een nummer of vijf moesten de fotografen uit de zone voor het podium en mochten er geen foto's meer worden gemaakt. Daar baalde ik wel van, ik wilde toch wel een foto met een voor de regio herkenbaar item dat dit Beeckestijnpop is.

Ik ging tussen het publiek staan en probeerde wat met publiek en podium met de 24-70mm lens. Maar daar kon ik niets mee maken dat ik mooi vond. Terug naar de 70-200mm en meer naar de zijkant wellicht? En ja hoor, eindelijk kwam Juliette Lewis wat meer naar de voorkant van het podium en kon ik haar fotograferen met op de achtergrond het zijpaneel van het podium waarop heel groot Beeckestijnpop staat. Van de foto's die ik aan leverde is die dan ook geplaatst.

Juliette Lewis

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Remco van der Kruis

Over de auteur

Remco is actief in de journalistieke fotografie en runt zijn eigen fotografiebedrijf onder de naam ProperPictures. Hij heeft net de Fotovakschool in Amsterdam afgerond en wil zich vooral gaan richten op bedrijfsreportages en het maken van foto's voor websites en drukwerk.

6 reacties

 1. kidogo
  Profiel  kidogo schreef op zaterdag 26 juni 2010 om 00:29  | reageer

  Leuk om te lezen hoe je het aangepakt hebt ! Ook ik ben verbaasd om deze vrouw op een podium terug te zien - ik herken haar als actrice (en zelfs een redelijk goede) en niet als performer. Eye opener ! Gevariëerde shots !

 2. tonv
  Profiel tonv schreef op zaterdag 26 juni 2010 om 05:33  | reageer

  Stage photography is bepaald niet gemakkelijk; Maar je hebt vooral in foto 1 en 2 een prachtig moment van actie en passie weten te grijpen. Het verbaast mij ook dat Juliette Lewis naast een niet overdienstelijke actrice zo'n buhne beest is!

 3. patrock
  Profiel patrock schreef op maandag 28 juni 2010 om 10:27  | reageer

  foto 2 vind ik geweldig! ook de nabewerking van de kleuren achterwege laten komt mooi tot zijn recht, en een uitstekende compositie.

  zijn er ook workshops of cursussen voor concertfotografie, ik hou me hier al veel mee bezig, maar sta nog steeds in de kinderschoenen, en wil graag het niveau van mijn foto's verbeteren. het budget om een dergelijke workshop of cursus te volgen ligt niet hoog, enige tips?

 4. Remco
  Profiel  Remco schreef op maandag 28 juni 2010 om 11:56  | reageer

  Ik weet niet waar je vandaan komt, maar het Patronaat in Haarlem deed wel eens dergelijke cursussen waarbij je het geleerde meteen in praktijk kan brengen. Ik weet niet of ze dat nog steeds doen, maar kijk eens op hun webiste.

 5. Remco
  Profiel  Remco schreef op maandag 28 juni 2010 om 11:56  | reageer

  PS: @patrock: bedankt voor het compliment!

 6. Arno
  Profiel  Arno schreef op maandag 28 juni 2010 om 20:05  | reageer

  Erg mooie foto's zeker de eerste!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord