Laatste dag   Nog maar heel even. Korting + gratis boek (55 euro voordeel!) Meer info of direct lid worden.
Alexander Thijssen

Laatste bedenkingen over een nieuwe spiegelreflex

maandag 4 augustus 2008, 23:19 door | 8.355x gelezen | 27 reacties

Eindelijk heb ik het geld bij elkaar gespaard. Elk muntstuk heb ik de afgelopen weken omgedraaid. Ik heb het over 't geld wat ik nodig heb voor mijn eerste spiegelreflexcamera! Ja, binnenkort is het eindelijk dan zo ver. Dan ga ik hem aanschaffen, denk eind van de maand. Tenminste, ik ben er nog steeds niet over uit welk model het nou uiteindelijk gaat worden, en daarvoor wil ik jullie hulp een beetje eigenlijk. Welk model is qua prijs en qua kwaliteit op dit moment nu echt een goede keuze om te kopen?

Ik zit namelijk te twijfelen tussen een aantal modellen. Het gaat om de Canon EOS 450D met een 18-55mm lens. Een camera waar ik in mijn vriendenkring heel veel positieve reacties over hoor. Een camera die me echt al heel veel is aangeraden. En de Nikon D60, deze ook met een 18-55mm lens, een merk en type. En wat is een beetje een redelijke prijs waar ik deze camera voor kan kopen. Want ik heb ook geen idee wat die modellen nu op dit moment z'n beetje kosten. Dat zijn dus nog vragen waar ik mee zit.

Welke camera ik ook koop, ik zal er ook direct een boek bij kopen. Gewoon over het omgaan met de camera, en wat je er allemaal mee kan. Ik stap natuurlijk over naar professionele apparatuur. En dat zal natuurlijk behoorlijk een verschil zijn, en daar wil ik natuurlijk goed mee kunnen omgaan. Heb er echt zin in, om eindelijk mijn hobby te starten met een professionele camera.

Ik ga mijn camera ook persoonlijk ophalen bij de winkel die hem gewoon het laagst aanbied. Ik ben er echt bereid om er 100 kilometer voor af te leggen. Dan breid ik er meteen een lekker gezellig dagje aan. Houd wel van een beetje op pad gaan en kijken waar je uit komt. Waarschijnlijk vraag ik gewoon een vriend mee, om gezellig mee te gaan op pad. Maar goed, ik hoop dat ik met behulp van jullie reacties en kennis een goede keuze te maken waar ik later geen spijt van ga krijgen. Begin september word ik shopmanager van de zaak waar ik nu al een aantal jaar werk.

Ik ga daarnaast een avond opleiding doen. Ik kan dan lekker mijn tijd indelen, en een beetje kijken hoeveel dagen ik ga werken. Ik wil in ieder geval ook een beetje vrije tijd over houden die ik aan fotografie ga besteden! En daar kijk ik echt naar uit. Samen met mijn camera de natuur in, en het geen doen waar ik al tijden van droom. Het maken van prachtige foto's, foto's met mijn eigen style. Een style die je hopelijk snel zal ontdekken in mijn blogs.

Canon 450D

27 reacties

 1. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 4 augustus 2008 om 23:21

  Dat lijkt me toch een keuze die je zelf zult moeten maken, de Nikon D60 of de Canon 450D. Met beide zul je geen miskoop doen, maar je maakt natuurlijk wel een keuze voor een systeem, niet alleen voor een camera.

  Voor prijzen zou ik gewoon bij de Tweakers Pricewatch of andere vergelijkingsites kijken.

 2. Nikonlover
  Nikonlover schreef op maandag 4 augustus 2008 om 23:44

  Ik zou een Canon 450D of de Nikon D60 toch niet gauw professionele apparatuur noemen. De Nikon D60 zou ik sowieso afraden, omdat je met oudere lenzen zonder scherpstelmotor altijd manueel moet scherpstellen. Kun je nog beter kijken naar een Nikon D80. Die is ondertussen aantrekkelijk geprijst en is nog steeds een fantastische camera en een stapje hoger dan de D60. Bedenkt wel dat alles van Nikon over het algemeen duurder is dan Canon.

 3. Reinoud
  Profiel Reinoud schreef op dinsdag 5 augustus 2008 om 00:04

  Voor mij was bij de keuze tussen Nikon en Canon een belangrijk argument wat de mensen in mijn omgeving gebruikten. En aangezien ik 4 vrienden heb die Nikon gebruiken doe ik het nu ook. Erg prettig om af en toe een lens van elkaar te kunnen lenen. Of een extra body bij belangrijke shoots

 4. NielsThijssen
  Profiel  NielsThijssen schreef op dinsdag 5 augustus 2008 om 00:20

  TIP: koop gewoon de body, en evt. apart een objectief.
  Met mijn D80 zat een standaard kitlens (18-70/3.5-4.5) erbij, maar had achteraf (!) beter gewoon alleen de body kunnen nemen, en separaat een Tamron 17-50/2.8: een lichtsterk (en licht in gewicht) objectief. Zeker met mn huidige 17-55/2.8 Nikkor...
  Nikon of Canon: beide goede merken uit het Oosten met ieder zo zijn charmes...
  Blijft net als Ajax-Feijenoord: smaken verschillen! Tip2: probeer beide body's gewoon eens bij een vriend vast te houden en te gebruiken...wellicht ontdek je sterke/zwakkere punten...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.649 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.649 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.