Laatste dag   Nog maar heel even. Korting + gratis boek (55 euro voordeel!) Meer info of direct lid worden.
Niels Willems

Licht geluk in Wales

zaterdag 15 maart 2008, 17:37 door | 5.695x gelezen | 8 reacties

Als je buiten aan het fotograferen bent dan moet je toch een beetje geluk hebben met het licht. Geen lekker zonnetje om 12 uur in juli maar drama in de ochtend of avond. Vorige week was ik in Wales. De week voor de storm, maar het weer was erg wisselvallig. Niet veel regen maar wel een stevige wind en mooie wolken. In het plaatsje The Mumbles heb ik in de ochtend deze foto genomen. The Mumbles ligt in het natuurpark ‘The Gower’.

Anyway, ik ben in mooie, beschermde natuurgebieden geweest en heb ook prachtige foto’s kunnen maken. Van ruige kliffen met een bonkende zee tot pubs waar de laatste 100 jaar niet veel meer aan veranderd is. Ruines van kathedralen en kastelen in overvloed. Toch komt de mooiste – naar mijn mening – uit het simpele badplaatsje. Het stadje aan zee is op zich niet bijzonder. Toen ik ging slapen was er nog een zee deze blijkt erg ondiep in de baai. Die valt dan ook helemaal droog bij eb.

’s Ochtends waaide het hard en tegen het licht in maakte ik deze foto. Hij is onbewerkt en ik vind ‘m zelf zeer geslaagd. De pier, de lichttoren (lijkt op een kerkje), de droog gevallen baai, een beetje blauwe lucht die voornamelijk achter de heuvel schijnt en het heerlijk rauwe en grauwe beeld. Past ook bij Wales. Ik was er nog nooit geweest en ben er als een blok voor gevallen. Misschien dat ik ‘m daarom wel zo mooi vind.

Het dorpje The Mumbles in Wales

8 reacties

 1. Sjoerd
  Sjoerd schreef op zondag 16 maart 2008 om 01:27

  Ik snap je enthousiasme. Ben volgende maand zelf in Schotland waar het ook zeer fraai zal zijn. Maar waarom een onbewerkte foto laten zien?? Ik vind hem nu erg grauw en weinig boeiend. Daarmee breng je de sfeer denk ik niet goed over..

 2. roger767
  roger767 schreef op zondag 16 maart 2008 om 08:38

  gooi wat recovery en fill light eroverheen, en maak hem zwart-wit.

 3. john
  john schreef op zondag 16 maart 2008 om 11:22

  Eindelijk zou ik zeggen... een onbewerkte foto.
  Er worden op de verschillende fotosites heel weinig onbewerkte foto's meer geplaatst.Contradictoris, vind je dan ook op diezelfde sites, discussies over de nieuwste camera's met hun voordelen,nadelen en dito prijskaartje.
  Als je nu weet dat met een behoorlijke kennis van de 'the gimp' bvb. en een matig fototoesteltje je betere geretoucheerde foto's kan neerzetten, dan zonder die pc-kennis en met een peperduur toestel.
  m.a.w. er komt geen kunst meer bij kijken een perfekte foto te tonen op 't internet,tenzij computerkennis...doe mij maar een onbewerkte versie.

 4. Sjoerd
  Sjoerd schreef op zondag 16 maart 2008 om 13:05

  Ben ik niet met je eens. Ook analoog werd al bewerking gedaan in de doka. Dat is een essentieel onderdeel van je workflow..

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.649 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.649 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.