CYBER  MONDAY - 50 euro korting + gratis de Flitsbijbel! Word nu lid!
Niels van der Perk

Mobiele fotografie; een hip(stamatic) ding!

zaterdag 15 oktober 2011, 22:51 door | 4.927x gelezen | 20 reacties

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een smartphone met daarin een prima camera. De foto's die hiermee gemaakt worden kom je steeds meer tegen, zoals in de sociale netwerken als Twitter en Facebook. Ik ben onlangs naar Parijs geweest en heb daar de hoogtepunten vastgelegd met de camera van mijn iPhone.

Ik heb ervoor gekozen om bij het maken van de foto's gebruik te maken van de populaire Hipstamatic app. Deze app geeft je foto's het uiterlijk van de foto's die vroeger uit de plastic camera's kwamen. Uiteraard hebben ze de marketing machine hier flink laten draaien en kan je, als extra optie, veel effecten bijkopen en een heel divers scala van rolletjes en lenzen aanleggen die allemaal een ander effect hebben. De app is voor de iPhone te koop in de appstore voor 1,59 euro.

Bij het maken van de foto's heb ik eigenlijk steeds hetzelfde effect gebruikt, welke bestaat uit het blanco fotorolletje en de John S lens. Deze geeft naar mijn smaak een leuke twist aan je foto's, maar zoals ik al schreef is de keuze reuze..

Uitzicht vanaf de Eifeltoren
Uitzicht vanaf de Eifeltoren


Arc de Triomphe
Arc de Triomphe


Metrostation
Metrostation


Straatartiest
Straatartiest


Notre Dame
Notre Dame


Sacré-Coeur
Sacré-Coeur

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Niels van der Perk

Over de auteur

Niels van der Perk is een gepassioneerd fotograaf. Hij houdt zich graag bezig met alles omtrent fotografie. Zijn voorkeuren binnen fotografie liggen bij portretfotografie, studiofotografie en foodfotografie.

20 reacties

 1. Margo
  Profiel Margo schreef op zaterdag 15 oktober 2011 om 23:18

  Ik doe het ook graag! Ik gebruik behalve de Histamatic app, ook Instaplus, Instagram en 100Cameras. Op inkstagram.com kun je alle foto's zien van mensen die je volgt. Vergelijk het niet met 'gewone' fotografie. Het is iets anders. Het is ook niet in de plaats van, maar komt ernaast. Ik vind het leuk te experimenteren met de verschillende filters.

 2. tonv
  Profiel tonv schreef op zondag 16 oktober 2011 om 05:02

  De thumbnail bracht me in verwarring; ik meende dat het ging over de release van een nieuwe Transformers in plaats van een ludieke Parijs portfolio. De lichtstad is de laatste tijd in trek en deze serie geeft er een nostalgisch tintje aan. Alsof je de lang vergeten schoenendoos met foto's van oom Henk met z'n Leica weer terugvindt op de zolder.

 3. EdC
  Profiel EdC schreef op zondag 16 oktober 2011 om 09:55

  Met een smartphone kun je onbevangen op straat fotograferen, net als Tons 'Oom Henk' die ooit kennelijk de revolutionaire kleinbeeldcamera in handen had. Anders dan toen is de smartphone een alledaags voorwerp geworden en is het gebruik als camera gemakkelijk en gewoon geworden. Beter daarmee fotograferen dan met een plaat van een tablet voor je kop. vrolijk
  Deze foto's vind ik 'leuk', maar het trucje zie ik te vaak en het valt wat mij betreft dan in dezelfde categorie als miniaturisatie met tilt-shift. AAn de andere kant: spielerei maakt fotografie wel een mooie hobby/mooi beroep.

 4. Arno
  Profiel  Arno schreef op zondag 16 oktober 2011 om 10:59

  Leuk speelgoed dat hipstamatic. Ik gebruik het niet zoveel meer omdat ik ben overgestapt op een ander telefoon. Maar het effect blijft waanzinnig vandaar dat ik een aantal presets heb gemaakt die dat oude doos gevoel geven. Binnenkort komt er hier weer wat tijd vrij en zal ik eens artikel posten met mijn tak van sport en dan volgens door oude doos bewerkt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.208 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord