Cor Jexo

Nieuwe thuis-studio; tips voor aanschaf en resultaten eerste shoot

dinsdag 7 april 2009, 18:38 door | 11.478x gelezen | 15 reacties

Het leuke van fotograferen is dat het veelzijdig en grensverleggend is. Ik vind dit ook leuk om het in kleine stappen te doen. Na eerst een jaartje of twee geoefend te hebben met alleen een spiegel reflex (Pentax K10D), kwam daar later de opzet of externe flitser bij. Onlangs nog stuurde ik mijn website de lucht in, en nu kan ik daar een nieuw zeer boeiend hoofdstuk aan toe voegen: Mijn thuis-studio.

Voor dat je hier aan begint is het wel aan te raden om zoals ik gedaan heb eerst te oefenen met gewoon het fenomeen flits-fotografie. Toen ik dit redelijk onder de knie had en de ontdekking van de eeuw op mijn camera vond: de M stand. Ben ik mij pas gaan orienteren voor een flitsset.

Qua wensen en mogelijkheden heb ik een en ander afgewogen
- Het is en blijft een hobby dus geen groepen van 5 of meer tegelijk
- Mijn ruimte is ongeveer 30 vierkante meter
- ehm last but not least the money, ik ben een vader van twee kinderen met een derde op komst dus is er ook voor papa maar een beperkt potje beschikbaar.

Daarbij ben ik uitgekomen op een 200w/s set van Falcon Eyes met een radio trigger set om lekker draadloos te kunnen fotograferen. Dit voor circa 275,- euro.

De eerste oefeningen hiermee stellen mij niet teleur; integendeel.

Sanne


Trouwens dank gaat uit naar mijn geduldige dochter die zeer creatief is in het aannemen van pozes, maar ook zeer dynamisch over de vloer beweegt waardoor ik wel eens een foto met een zwart randje tegenkwam omdat ze in haar enthausiasme buiten het bereik van het studio licht stond te dansen.

Sanne


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Cor Jexo

Over de auteur

Jeroen Cox is vader van drie kinderen en gehandicapten begeleider van beroep bij 's Heeren Loo. Hij houdt zich voornamelijk bezig met portret en lifestyle fotografie. Bekijk zijn foto's op zijn persoonlijke website Jeco-impressions. Ook op Twitter is hij te vinden.

15 reacties

 1. EdC
  Profiel EdC schreef op dinsdag 7 april 2009 om 19:55

  Hai Jeroen. Mooi begin, zeg! En veel plezier in jouw eigen studio.

 2. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op dinsdag 7 april 2009 om 20:00

  Proficiat en veel plezier met deze set!

 3. Stefan Sterkhuis
  Profiel Stefan Sterkhuis schreef op dinsdag 7 april 2009 om 20:19

  Interessant. Ik ben ook bezig een leuke set voor thuis te zoeken. Welke aansturing gebruik jij? En hebben beide koppen een ontvanger of laat je ze op elkaar reageren?

 4. Cor Jexo
  Profiel  Cor Jexo schreef op dinsdag 7 april 2009 om 20:27

  @stef ik gebruik van Falcon eyes de rf 604 via netvoeding deze gaat in de flitskop waarna je voeding weer in de receiver stopt. en dit alleen voor 1 flitskop omdat de andere als slave wordt aangestuurd.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.139 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord