Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Photoshoot met Brenda

dinsdag 22 november 2016, 09:45 door | 11.029x gelezen | 0 reacties

De afgelopen dagen ben ik erg druk geweest met fotograferen. Eerst de bruiloft en afgelopen zaterdag een photoshoot met model Brenda voor mijn werk. Een goede oefening voor mijn studiokunsten. Dit was eigenlijk de eerste echter uitgebreide schoot die ik met mijn eigen studioset gehad heb. Eerder had ik nog niet het idee dat ik de flitsers goed onder controle had, maar afgelopen zaterdag begon ik toch echt redelijk door te krijgen wat ik nu eigenlijk aan het doen was.

Nadat ik de afgelopen weken bij korte studiosessies thuis tegenvallende resultaten kreeg heb ik me nog wat extra verdiept in de theorie en het ook even met een collega van de fotoclub over gehad. Volgens mij heeft dat geholpen. Wat ook prettig was is dat ik het model al eerder gefotografeerd had. We kenden elkaar dus al enigszins waardoor zowel het model als ik ontspannen konden werken.

De shoot was niet alleen voor mijn oefening. We wilden onder anderen een aantal foto's nemen die we op mijn werk kunnen gebruiken op websites ter illustratie. Hiervoor wilden we een aantal foto's hebben met een mooie dame in de weer met bijvoorbeeld een telefoon of laptop. Het gebruik van personen op een site geven een bedrijf namelijk een gezicht voor de bezoeker. Daardoor stijgt het vertrouwen in de bezochte website.

De hele middag zijn we actief geweest in een aantal verschillende setups en locaties in en om een villa in Nijmegen. Elke keer heb ik geprobeerd een vaste structuur aan te houden bij het opstellen van het licht door eerst te beginnen met 1 flitser en langzaam uit te breiden met behulp van reflectieschermen en mijn andere flitsers. Dat werkt lekker aangezien je goed kunt zien of elke toevoeging aan de scene het beoogde effect heeft. Mocht er iets niet goed blijken dan weet je ook direct waar je de correctie moet doorvoeren.

Al met al ben ik er een goede middag mee bezig geweest. Samen met mijn collega ben ik vanaf elf uur bezig geweest met opbouwen van de studiolocatie. Om half een, een half uur vroeger dan verwacht, kwam het model. Ook haar vriend kwam wat later nog even meekijken. Ik heb hem maar gelijk nuttig ingezet om zo nu en dan een reflectiescherm op de juiste plaats te laten houden.
Rond half vijf vertrokken Brenda en haar vriend weer en hebben mijn collega en ik in drie kwartier alles weer netjes opgeruimd.

In totaal heb ik net iets meer dan 300 opnamen gemaakt. Als je kijkt naar professionals is dat eigenlijk te veel, maar het gaf mij een goede mogelijkheid een strenge selectie te maken van de beter afbeeldingen. Omdat ik mezelf voorgenomen had voor vanavond nog een aantal nabewerkte afbeeldingen gereed te hebben ben ik vandaag druk bezig geweest met selecteren en nabewerken.

Los van de eventuele bruikbaarheid op een website ben ik persoonlijk erg blij met het resultaat!
Hieronder een paar van de gemaakte opnamen.


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken


Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 22 november 2016.
De eerste publicatiedatum is maandag 11 september 2006, 01:10.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.155 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord