Actie: 100+ fotografiecursussen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Cor Jexo

Photoshoot met Janina

zondag 31 mei 2009, 15:33 door | 10.885x gelezen | 9 reacties

Na eerst een tijdje met vertrouwde mensen te hebben geoefend, was ik klaar voor een nieuwe uitdaging: Een shoot met een model. Via Dutchheaven kwam ik in contact met Janina. Zij was ook ge´ntereseerd in een TFP shoot dus de afspraak was snel gemaakt.

Omgang met model
Mijn belangrijkste uitgangspunt voor de eerste shoot was hoe ga ik om met mijn model, en hoe zorg ik er voor dat ze zich relaxed kan voelen. Als eerste gaf ik aan dat het voor mij waaarschijnlijk net zo spannend was als voor haar en we begonnen gewoon met de shoot. Tijdens de shoot heb ik Janina zoveel mogelijk proberen te betrekken bij wat ik aan het doen was en heb haar tussendoor wat resultaten laten zien.

Janina


Thema
Janina zelf gaf tijdens ons mailcontact al aan dat ze iets met fruit wilde doen, dat is wat ik een ieder zeer kan adviseren die ook plannen heeft om met modellen te gaan werken, keep it simple tijdens je eerste shoot. Na ongeveer anderhalf uur en zo'n 200 foto's te hebben geschoten was ik tevreden, vroeg haar of ze zelf nog wensen had en stelde toen voor om te stoppen. Voor een eerste shoot ben ik niet ontevreden en heb ook een goed gevoel over gehouden aan de interactie tussen mij en het model.

Janina


Basic setup
Voor de shoot heb ik gekozen voor een vrij basic setup van twee softboxen waar ik een beetje mee heb gespeeld qua intensiteit en qua positie. Verder heb ik geschoten op ISO 200 met de flitssynchronisatie sluitertijd (1/180 sec) van mijn Pentax K10D en daarbij switchend tussen f/9.0 en f/11.

Janina


Voor degene die geintereseerd zijn in het shooten met modellen, en graag wat meer zouden weten, kun je in een eerder artikel van Elja wat bruikbare tips lezen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Cor Jexo

Over de auteur

Jeroen Cox is vader van drie kinderen en gehandicapten begeleider van beroep bij 's Heeren Loo. Hij houdt zich voornamelijk bezig met portret en lifestyle fotografie. Bekijk zijn foto's op zijn persoonlijke website Jeco-impressions. Ook op Twitter is hij te vinden.

9 reacties

 1. Marcel Wiegerinck
  Profiel  Marcel Wiegerinck schreef op zondag 31 mei 2009 om 16:46

  nou Jeroen dat ziet er goed uit. mij complimenten. groeten marcel.

 2. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op maandag 1 juni 2009 om 02:09

  Dat is een zeer geslaagde 1e shoot.
  Mooi model, en zeer mooie foto's vrolijk

 3. Leon
  Leon schreef op maandag 1 juni 2009 om 10:35

  Waarom op iso 200 ipv iso 100?

 4. Cor Jexo
  Profiel  Cor Jexo schreef op maandag 1 juni 2009 om 10:50

  @ leon, ik moet eerlijk zeggen dat ik hier mee nog aan het stoeien ben, en zoveel ervaring heb ik nog niet maar heb op dit moment iets betere resultaten met iso 200.
  mn sensor is daardoor iets gevoeliger en kan zo eenvoudiger diafragma 11 goed belicht krijgen, (hoewel ik mn flitsset lang niet eens op volle kracht heb geschroeft). en de kwaliteit van het beeld gaat naar mijn idee niet drastisch achteruit.

  maar als er iemand is die hier weer een betere suggestie voor heeft share youre knowledge on the web!!!!

  @ Bian en Marcel, dank jullie wel voor de complimenten

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.658 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord