Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Photoshoot met Nikki en Levi

woensdag 4 februari 2009, 20:42 door | 10.367x gelezen | 7 reacties

Gisterenavond heb ik foto's gemaakt van Nikki en Levi in mijn zolderstudiootje. Nikki nam een week of wat geleden contact met me op of ik van hun een shoot wilde doen. Ze had mijn foto's bekeken en was daar over te spreken. Om hun half jaar verkering te vieren leek de shoot haar een leuke verrassing voor haar vriend.

Nu stond ik gisteravond aardig vast in de file op weg naar huis vanuit Linschoten, dus was ik aan de late kant. Jammer voor wat extra voorbereidingen die ik nog had willen doen, maar in elk geval had ik nog tijd om snel een pizza naar binnen te schuiven voordat het stel voor de deur stond.

Die ochtend had ik nog wel wat foto's opgezocht in de stijl die Nikki en Levi volgens mij wel aan zou staan. Ik vind het altijd prettig om wat voorbeelden bij de hand te hebben zodat je bepaalde poses kunt namaken. De foto zelf wordt toch altijd wel anders, maar het geeft je een aardige richtlijn en voorkomt dat je snel zonder ideeën komt te zitten.

Nikki had specifiek om zwart-wit foto's met ontkleed bovenlijf gevraagd, maar het leek me niet onverstandig om gewoon met wat normale portretjes te beginnen. Dat werkt toch een stukje prettiger en geeft zowel de modellen als de fotograaf de tijd om wat aan elkaar te wennen. Aan het eind van de avond heb ik ook nog een paar fotootjes geschoten van beide afzonderlijk.

Nikki & Levi


Ik heb de hele shoot gewerkt met een zwarte achtergronddoek en met slechts één flitser. Op die flitser had ik een grote octa-softbox gemonteerd zodat ik zacht licht had om mee te werken. Persoonlijk vind ik dat prachtig licht, zeker voor dit soort foto's.

We hebben ruim een uur gefotografeert in de studio en nadat Nikki en Levi naar huis waren heb ik alvast een aantal foto's bewerkt en omgezet naar zwart-wit in Lightroom. Zo kon ik het stel dezelfde avond alvast een voorproefje sturen van de foto's.

Levi


Al met al een gezellige shoot met wat mij betreft mooie foto's als resultaat.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

7 reacties

 1. *eSThER*
  Profiel  *eSThER* schreef op woensdag 4 februari 2009 om 21:13  | reageer

  Zeker mooi geworden! En een leuk idee van haar om een fotoshoot kado te geven. Hoe heb je de softbox opgesteld bij de eerste foto?

 2. René
 3. Profiel tonv schreef op donderdag 5 februari 2009 om 00:24  | reageer

  Sterk werk! Mooie belichting, ben benieuwd naar de rest van de foto's...

 4. pabras
  Profiel pabras schreef op donderdag 5 februari 2009 om 10:21  | reageer

  Ik vind vooral de eerste heel mooi.

 5. Leon
  Leon schreef op donderdag 5 februari 2009 om 11:01  | reageer

  Laat ik nou een foto gemaakt hebben en ook op jouw zolderkamertje, die bijna precies hetzelfde als je laatste foto (jongen met capucon). Was de shoot met Rianne, die we samen gedaan hebben vrolijk

 6. Michael
  Profiel  Michael schreef op donderdag 5 februari 2009 om 20:32  | reageer

  De foto's zijn erg mooi geworden! Wat vindt het stel er zelf van?

 7. Nikki & Levi
  Nikki & Levi schreef op vrijdag 6 februari 2009 om 01:24  | reageer

  Hallo Elja,

  Nikki: Ik wil je nogmaals heel erg bedanken voor de foto's, we wachten nog vol smart op de volgende. Ik had al verwacht dat de foto's mooi zouden worden en alsnog is het resultaat boven mijn verwachtingen, ik ben erg blij met de foto's, het is een perfect kado geweest voor ons halve jaar!

  Levi: Ik vind het een geweldig kado met een geweldig resultaat! Ook vind ik het leuk om de foto's op de site te zien, geeft toch wel een gevoel dat ze goed gelukt zijn vrolijk. We hebben de foto's aan onze vrienden en ouders laten zien, iedereen vond het resultaat geweldig! Ik heb andere foto's van je bekeken en vond deze ook heel erg mooi, ik zal zeker vaker even checken of er nieuwe foto's op je weblog staan.

  Groetjes,
  Nikki en Levi.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord