Marije Weterings

Project Avedon versus Meel; de meelshoot

woensdag 2 februari 2011, 12:17 door | 7,058x gelezen | 11 reacties

Afgelopen zaterdag was het zo ver! Na veel plannen en organiseren hadden we de uitvoering, de daadwerkelijke fotoshoot van het Project Avedon versus Meel. Het project heb ik samen met mijn gewaardeerde collega Lawrence Mooij opgezet.

Het is een studie geweest naar de technieken van de bekende fotograaf Richard Avedon, met name gericht op zijn werk met modellen die in een bewegende pose staan. Om er een eigen draai aan te geven en de modellen te dwingen tot beweging en dans, hebben we er het element meel aan toegevoegd.

Daarnaast had ik het vermoeden dat je met meel allerlei geestige en inspirerende effecten kon creëren door het op verschillende manieren toe te passen. Op twitter was er al van alles te volgen onder de hashtag #meel.

Model in de Meel door Marije Weterings

Credits gaan naar:
- Modellen: Petra Smits (Miss Overijssel 2010) en Martine Boumen
- First Assistent Photography: Mario Poorthuis
- Visagie & Hairstyling: Sylwia Lauk
- Backstage Film and Assistent: Marcel Brands
- Photographers: Marije Weterings and Lawrence Mooij
- Meel gesponsord door: Smithuis Bakkerijen Oldenzaal

Meer resultaten zijn te bekijken op mijn weblog. Het idee is om iedere maand een dergelijk project neer te zetten. Er volgt nog een 'Behind the Scenes'-film, waarin we willen laten zien hoe de shoot is gedaan.

Marije Weterings

Over de auteur

Marije Weterings staat voor gevoel, creativiteit, passie en contact. Haar uitgesproken stijl laat zich omschrijven als chic, artistiek, hip en persoonlijk. Marije Weterings is gespecialiseerd in mode, reclame en bedrijfsfotografie. Marije Weterings Fotografie Enschede

11 reacties

 1. Arno
  Profiel  Arno schreef op woensdag 2 februari 2011 om 14:36

  Super gaaf project! Wel jammer dat het artikel hier op photofacts exact hetzelfde is als op je blog en het zou leuk zijn om een kijkje achter de schermen te geven, camera instellingen, flitstechnieken enz. Dit artikel heeft op deze wijze niet echt een meerwaarde voor photofacts is mijn mening.

 2. marijeweterings
  Profiel  marijeweterings schreef op woensdag 2 februari 2011 om 14:53

  @Arno, Bedankt voor je reactie. Dit is een inleiding tot een kijkje achter de schermen. Er komt in de loop van de komende dagen een film met hoe we de set hebben opgebouwd en de technieken die we hebben toegepast.

 3. Arno
  Profiel  Arno schreef op woensdag 2 februari 2011 om 15:18

  @Marije: Ga je die film die hier ook publiceren?

 4. tonv
  Profiel tonv schreef op woensdag 2 februari 2011 om 15:35

  Fantastisch mooie, theatrale beelden! Jammer dat die wapens erin betrokken zijn, in mijn optiek overbodig. Zoals Arno al opmerkt zou ik in deze posting wat meer (achtergrond)informatie geven en zeker meer foto's laten zien. Je doet je tekort want er zitten adembenemend mooie shots tussen zag ik op je weblog!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

47.787 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

47.787 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.