Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Publicaties in Zoom.nl

zondag 20 april 2008, 16:22 door | 6.733x gelezen | 10 reacties

Gisteren viel de nieuwe Zoom.nl weer in de bus. Sinds vorig jaar schrijf ik zo nu en dan eens een artikeltje voor dit magazine. Erg leuk om te doen en natuurlijk vooral leuk om je eigen teksten terug te zien in een blad. In deze uitgave (03-2008) staan er zelfs twee artikelen van mijn hand in; eentje over 360 graden fotografie en een over naaktfotografie.

Ter illustratie bij mijn artikel over 360 graden fotografie zijn ook een aantal door mij gemaakte foto's opgenomen. Zo is mijn eigen Canon 400D te zien gekoppeld aan een Manfrotto 303SPH statief en komen de foto's van de 1Ds mark III ook van mijn zolderkamerstudio.

Ook in het voorwoord is wat van me te zien. De drie foto's rechtsboven heb ik genomen en de foto van het scoreboard toont mijn naam 'gehighlight'. Jammer dat zo gelijk pijnlijk duidelijk wordt dat ik tijdens die ronde bowlen ingemaakt werd door Simone. knipoog

Overigens heb ik recent nog een derde artikel voor Zoom geschreven. Helaas liep dat behoorlijk mis. Doordat ik niet ruim op tijd was begonnen en bij gebrek aan inspiratie heb ik op de avond van de deadline nog lopen zwoegen om het af te krijgen. Mijn videokaart had het echter net diezelfde avond begeven waardoor ik alles op mijn nieuwe MacBook aan het voltooien was.

Met mijn stomme kop verstuur ik vervolgens een onvoltooid artikel naar Zoom (De Apple sloeg het document in een andere map op dan waar ik het geopend had). Daar baalde ik behoorlijk van toen ik er zo'n anderhalve week later pas achter kwam. De redactie heeft dat onvoltooide artikel heel netjes zelf nog uit lopen breiden, terwijl ik het voltooide artikel gewoon op mijn laptop had staan. Behoorlijk wat overbodig werk dus. Zonde dus, maar we zullen het maar een leerpuntje noemen..

Voorkant Zoom.nl, april 2008101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

10 reacties

 1. Marcel Wiegerinck
  Profiel  Marcel Wiegerinck schreef op zondag 20 april 2008 om 20:45

  Ik heb hem nog niet gehad maar ik ben erg benieuwd.

 2. Bart
  Profiel Bart schreef op maandag 21 april 2008 om 08:47

  Gaaf man. Lijkt me leuk om te doen.

 3. miranda1710
  Profiel miranda1710 schreef op maandag 21 april 2008 om 08:56

  Ik heb 'm nog niet binnen. Maar ben benieuwd.

 4. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op maandag 21 april 2008 om 20:47

  Heb hem hier ook nog niet binnen gekregen, maar ik ben uiteraard erg benieuwd naar jou input in het blad vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord