Ton Vingerhoets

Ritme, patronen, structuren en lijnenspel; deel 2

dinsdag 31 mei 2011, 22:50 door | 11,605x gelezen | 11 reacties

Tjonge, de tijd vliegt, deel 1 van deze serie dateert alweer van 22 april! En Nikky is ondertussen ook weer twee weken oud. Dat arme kind had niet zoveel belangstelling want ze had nog gewoon haar kleren aan. En als je meer dan 4000 lezers binnen een maand wil trekken moet je die eerst uittrekken. Maar we houden de moed erin; tijdens mijn stock uploads kwamen er weer allerlei foto's voorbij en heb ik er een paar uitgepikt voor weer een nieuwe aflevering in deze esthetische serie.

Ze zijn nu wat minder wild dan de vorige maar zeker zo interessant qua lijnenspel. Waar fotografeer je die nou allemaal Ton? Tja, overal en nergens. Het is gewoon een kwestie van goed kijken, net zoals bij street photography. En dan ontdek je plots overal beelden met lijnen en repeterende vormen. De ene keer maak ik zo'n shot in Beijing Central Business District of gewoon bij een recyclingbedrijf. Onderwerpen zijn er te over, het maakt niet uit of je nou in Nederland of in China woont.

In tegenstelling tot de vorige aflevering heb ik me niet uitgeput om bij elke foto weer een verhaaltje te schrijven over waar, wanneer en waarom ik de betreffende foto maakte. De beelden spreken voor zich lijkt me. Of ze het als stockfoto goed gaan doen zal de tijd leren. De best selling stockfoto's zijn immers plaatjes van blije, mooie, succesvolle mensen met de nieuwste iPad in een design office interieur ergens op de 40e verdieping van een wolkenkrabber. Maar je weet het maar nooit.

Foto 1
Foto 1


Foto 2
Foto 2


Foto 3
Foto 3


Foto 4
Foto 4


Foto 5
Foto 5


Foto 6
Foto 6


Foto 7
Foto 7


Foto 8
Foto 8

Ton Vingerhoets

Over de auteur

Woont en werkt in Beijing. Na een loopbaan als art director heeft hij zich in China gevestigd als fotograaf. Naast commerciŽle fotografie reist hij door China om de mooiste plekken vast te leggen. Een scherp oog voor detail, kleur en vorm zijn herkenbaar in zijn karakteristieke, levendige foto's.

11 reacties

 1. Rianne
  Rianne schreef op woensdag 1 juni 2011 om 08:01

  Wauw.. ik hou wel van dit soort foto's. Ik zou ze zelf ook wat meer moeten maken knipoog

 2. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op woensdag 1 juni 2011 om 08:04

  Foto 2 is duidelijk favoriet voor mij!

 3. Jacobus
  Profiel  Jacobus schreef op woensdag 1 juni 2011 om 08:20

  Mooi werk. Grappig dat je dit soort situaties vaak gewoon voorbijwandelt.

 4. DennisEbben
  Profiel  DennisEbben schreef op woensdag 1 juni 2011 om 10:46

  Ha Ton!

  Leuke serie weer. Altijd een genot om jouw blogs te lezen.

  Ritme en patronen zijn inderdaad overal. En als je erop gaat letten, dan werkt het erg verslavend. Soms word ik er gek van! knipoog

  Groeten,
  Dennis

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.988 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.988 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.