Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

SanDisk Extreme IV; luxe artikel voor de fotograaf

donderdag 26 april 2007, 10:49 door | 7.175x gelezen | 2 reacties

Als een Montblanc pen voor een schrijver, een Aston Martin voor een top advocaat; zo heeft een fotograaf de SanDisk Extreme IV. Dat was tenminste mijn bevinding toen ik gisteren mijn bestelde compact flash kaart ontving. Ik verwachte een in plastic gehulde kaart van het type onmogelijk te openen, maar die verwachting bleek geheel misplaatst.

In plaats daarvan ontving ik een mooi strak doosje in stijlvol zwart uitgevoerd. De goudkleurige opdruk met in rood aangebrachten accenten en de opdruk 'for professional photographers' laat je weten dat je niet de eerste de beste geheugenkaart heb aangeschaft. Op de achterkant blijkt aan de hand van een lijntekening van een Hasselblad H3D dat ik feitelijk niet de juiste fotoapparatuur heb om gebruik te mogen maken van dit wonder der techniek.

Na het omhoog schuiven van de initiele verpakking verschijnt er opnieuw een pikzwart doosje met in het midden een uitsparing. Daar prijkt, door een vensterglas, prominent het onderwerp van adorering: De SanDisk Extreme IV 4.0 gigabyte geheugenkaart.

Naast het geheugenkaartje zelf is er in het doosje ook nog een bewaarzakje voor twee CF kaartjes te vinden en een CD met de SanDisk RescuePRO Deluxe software. Een handig programmaatje om foto's terug te halen die je per ongeluk gewist kunt hebben.

De Extreme IV is wat duurder dan andere geheugenkaartjes, maar voor die 85 euro ontvang je dan ook wel een prachtige verpakking en een mooi product. Of het kaartje zelf net zo goed bevalt als de verpakking zal ik de komende tijd ontdekken.

Verpakking SanDisk Extreme IV
De verpakking van de Extreme IV

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op donderdag 26 april 2007 om 15:59  | reageer

  Haha! Wat kun je dit toch mooi beschrijven, zeg. Ik krijg meteen zin om ook zo'n mooie verpakking te gaan halen. Dat je daar dan ook nog een mooi kaartje bij krijgt lijkt in dit verhaal bijna een bijzaak geworden.

 2. BrownNoise
  Profiel BrownNoise schreef op zaterdag 28 april 2007 om 23:10  | reageer

  Ik maak nu iets meer dan twee maanden gebruik van twee Sandisk Extreme IV 4.0 GB kaarten in combinatie met een Nikon D200 en mij bevallen ze uitstekend. Ze zijn betrouwbaar en ontzettend snel. Zelfs in continuestand kun je als je in RAW+basic/normal Jpeg schiet zo'n 5 beelden per seconde maken en zo'n 8 beelden voordat de buffer volzit.

  Volgens mij één van de snelste kaarten op dit moment verkrijgbaar.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.185 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord