Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Shoot met model Angela

maandag 27 augustus 2007, 22:05 door | 14.048x gelezen | 2 reacties

Afgelopen zaterdag heb ik een fotoshoot gehad met model Angela die ik gevonden had via Dutchheaven. Voor een projectje, waar ik binnenkort wel op terug kom, wilde ik wat specifieke foto's hebben. Daarnaast heb ik natuurlijk ook een lading portret foto's gemaakt, iets wat ik altijd wel leuk blijf vinden.

Angela zou al vroeg komen, maar dankzij een paar koperdieven wilde het met de treinrit niet vlotten. Angela stelde al voor de shoot te verplaatsen, maar dat leek me toch zonde van de voorbereidingen die zowel zij als ik gedaan had. Ze stond op station Oss en dat is slechts een kwartiertje met de auto, dus besloot ik haar op te halen. Dat gaf tevens de gelegenheid elkaar alvast een beetje te leren kennen op de terugweg.

Thuis aangekomen vertroken we na een drankje naar de zolder waar mijn bescheiden thuisstudio opgebouwd is. Een extra voordeel bij Angela is dat ze zelf ook als visagiste op kan treden, waardoor ik die niet extra hoefde te regelen en ze ook tussen de opname even snel haar make-up kon aanpassen aan een nieuwe outfit. Angela is een leuk model om mee te werken en we zijn de hele middag druk geweest met het maken van foto's in verschillende outfits.

Qua lichtopstelling heb ik eigenlijk bijna de hele dag met ongeveer dezelfde opstelling gewerkt. Niet zo creatief dus, maar wel effectief. Het hoofdlicht stond rechts van het model en dat was een grote softbox, aan de andere kant stond een reflectiescherm om het gezicht verder op te lichten. Een haarlicht van links achter het model moest haar haren en de andere kant van het model iets oplichten. Voor de achtergrond heb ik gewerkt met zowel een witte als zwarte achtergrond.

Angela heeft al redelijk wat ervaring als model dus ik hoefde haar bijna geen aanwijzingen te geven. Dat werkt altijd wel erg prettig. Na elke foto veranderde ze direct haar pose een klein beetje. Zo voorkomt het model dat elke foto op elkaar lijkt en kun je achteraf eenvoudig de leukste pose selecteren uit een reeks. Aan het eind van de middag kwam Angela's vriend haar weer ophalen zodat ze niet opnieuw problemen met de trein zou hebben. Binnenkort komen er waarschijnlijk nog een aantal fotootjes voorbij van Angela op Photofacts.

Angela
Model Angela

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op dinsdag 28 augustus 2007 om 21:39  | reageer

  Wat jammer dat de exif informatie uit de foto weg is knipoog
  Ben toch best wel benieuwd naar een aantal specifieke dingen over de opname.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 28 augustus 2007 om 21:57  | reageer

  Sja, dat krijg je bij save-for-web.. knipoog
  Geschoten op f/9.0, 1/160s en met 100 ISO, maar dat bedoel je vast niet.. nahnah

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord