Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Marije Weterings

Toon je werk in je woonkamer met fotolijsten of fotobehang

donderdag 4 april 2019, 16:32 door | 5.104x gelezen | 0 reacties

Niets is mooier dan je eigen foto's te kunnen bewonderen. Je kunt ze laten versloffen op je harde schijf maar nóg mooier is het om ze dagelijks te kunnen bewonderen. En hoe gaaf is het om ze aan je gasten te laten zien?

Ik zit zelf midden in de verhuizing. Ik heb een huis gekocht in een andere stad waar ik ruimte heb voor mijn eigen werkkamer. En hierdoor ben ik nu superdruk bezig met het stylen en inrichten van mijn nieuwe woonkamer en mijn werkkamer. Met foto's natuurlijk!

Bij mijn rondgang door diverse woonwinkels om inspiratie op te doen wat nu modern is om te doen qua styling, trof mijn oog vooral op zwartwitfoto's in lijsten van filmsterren en foto's die in plexiglas aan de muur gehangen worden. Een ander product wat mij opviel is fotobehang.

Fotobehang


De hipste methode om je foto's te laten zien, is om gebruik te maken van fotobehang. Zo vond ik bij de interieurontwerpster Danielle Verhelst dit prachtige fotobehang met een bloesem:

DavidKaba DV Nonnenveld 030 e1461264475943

Bron foto: Danielle Verhelst

Veel gaver nog, is om je eigen foto natuurlijk op je muur te plakken. Zo vond ik een website waar je je eigen foto's kunt uploaden en dit als fotobehang kan laten drukken.

Je kan hierbij kiezen of je het dan in banen laat drukken of juist uit één stuk, waardoor slechts een deel van je muur een accent krijgt. Hippe keuzes die ik terug zag komen hierin zijn bijvoorbeeld een dromerig bos in je keuken of een prachtig landschap in je slaapkamer.

Of als je van de industriële stijl houd, een zwart-wit foto van bijvoorbeeld New York. En de kleuren kun je in je nabewerking natuurlijk precies zo selecteren zoals dat bij jouw woon-(of slaap-)kamer past.

Muurbehang


Zwart-Wit foto's inlijsten


De zwart-wit foto's van filmsterren zijn erg leuk om zelf na te maken, maar dan met bijvoorbeeld foto's van je (klein-)kinderen. Of oude foto's van je familie. Onderstaande foto van James Dean is natuurlijk prachtig, maar je eigen werk ten toon stellen is natuurlijk nog veel stoerder.

James Dean


Kies in een dergelijke nabewerking een oranje filter en een hoog contrast. Een voorbeeld van een werk van mij op die manier ingelijst zou er zo uit kunnen zien.

Marije Weterings


Plan uitwerken met een Moodboard


Met behulp van Pinterest maak ik een moodboard en op basis van een aantal voorbeelden die passen bij de stijl van mijn interieur, of de wensen van mijn styling selecteer ik mijn definitieve keuze.

Aangezien ik nu nog midden in mijn verbouwing zit, kan ik het eindresultaat nog niet laten zien, maar binnenkort zal ik een paar foto's maken en plaatsen van hoe mijn nieuwe woonkamer en slaapkamer eruit zijn gaan zien. Ik kies een combinatie van de posters en het fotobehang.

Ik ben benieuwd wat jij zou kiezen.
Succes met opknappen en fotograferen!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Marije Weterings

Over de auteur

Marije Weterings staat voor gevoel, creativiteit, passie en contact. Haar stijl laat zich omschrijven als chic, artistiek, hip en persoonlijk. Ze is gespecialiseerd in mode, reclame en bedrijfsfotografie en geeft tevens workshops en masterclasses reclamefotografie en interieurfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.036 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord