Actie: 100+ fotografiecursussen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Verslag World Wide Photowalk 2014

zaterdag 11 oktober 2014, 23:55 door | 5.011x gelezen | 15 reacties

Vandaag werd de World Wide Photowalk gehouden, de dag waarop wereldwijd 19.959 fotografen aan de wandel gingen om foto's te maken. Over heel de wereld werden (in totaal 1.052) wandelingen gehouden. Zelf had ik de wandeling in Wijchen opgezet.

Die begon vanochtend om 9:00 uur bij station Wijchen. Dat vroege tijdstip bleek achteraf een goede keuze aangezien het vanochtend droog was, maar het hier vanmiddag maar bleef regenen. Ik kan me voorstellen dat er hierdoor in Nederland toch wat wandelingen minder aangenaam verlopen zijn.

Om negen uur was ook iedereen al aanwezig, op één langslaper na die ons gelukkig later alsnog wist te vinden tijdens de wandeling. We hadden extra geluk, want in Wijchen werd de jaarlijkse paardenmarkt vandaag gehouden en dat was een dankbaar onderwerp om ook even mee te nemen op de foto.

ETF 0185

Onze tocht vertrok dus bij station Wijchen, liep langs de molen naar Kasteel Wijchen. Daar stroomden we in de paardenmarkt die we tot het einde van de straat doorlopen hebben. Vervolgens wandelden we richting het Wijchens meer om daar omheen te lopen. Terug wandelend naar het dorp nog even door het Laantje heen om vervolgens bij het uitstekende Prikkers wat te drinken en te lunchen en uiteraard nog even gezellig verder te kletsen.

Dat kletsen, voornamelijk fotografiegerelateerd, is altijd zo ongeveer het leukste van de dag, maar uiteraard zijn er tussendoor ook nog de nodige foto's gemaakt. Zelf heb ik niet zo ontzettend veel geschoten, ik heb me meer bezig gehouden met de tocht en een beetje in de gaten houden of we niemand van de groep kwijt raakten.

Die groep bestond bij ons trouwens uit 13 fotografen. Leuk om de verschillende verhalen te horen. Tonnie sprong er wel echt uit in de groep. Zij liep, met haar 79 lentes, de tocht soepeltjes mee en verraste ons met haar reisverhalen. Zo fietste zij redelijk recent nog in haar eentje (en uiteraard met haar camera) naar Rome.

ETF 0189

Volgens mij was het een geslaagde wandeling en ik ben benieuwd naar de foto's die er uit gekomen zijn. In elk geval heb ik me prima vermaakt vandaag.

Meer Photowalks


Geen zin om nog een jaar te wachten op de volgende Photowalk?
Het hele jaar door worden er ook verschillende wandelingen (los van het initiatief van Kelby) georganiseerd. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op Photowalksinkaart.nl. En staat er niks van je gading bij, dan kun je met behulp van die site ook zelf een eigen Photowalk opzetten.

Heb jij vandaag nog meegedaan aan een Photowalk?
Laat het weten in de reacties!

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

15 reacties

 1. stefan kellens
  stefan kellens schreef op zondag 12 oktober 2014 om 03:06

  Vraagje ! Hoe kunnen fotografen nu samen gaan foto's maken ? In groep gaat dat toch niet ? Dan gaat iedereen hetzelfde fotograferen ! Hoe kan je dan origineel wek maken ?

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 12 oktober 2014 om 09:20

  @Stefan; je moet het eens proberen!
  Als je achteraf de foto's van vandaag bekijkt zal je zien dat iedereen andere foto's heeft en zijn eigen kijk op de zaken. Ik verbaas me er juist altijd over dat de verschillen zo groot zijn tussen fotografen ondanks dat je op dezelfde locatie was.

  En het is erg leerzaam om te zien wat andere op eenzelfde locatie maken. Vaak denk je dan achteraf ook 'waarom heb ik dat niet gezien'.

 3. Joost Heijnen
  Profiel Joost Heijnen schreef op zondag 12 oktober 2014 om 10:45

  @Elja, Bedankt voor de mooie wandeling.. Ik heb erg genoten van de diverse verhalen van diverse mensen. Leuke foto's kunnen maken en zeker ook veel lol gehad.

 4. Joram
  Profiel Joram schreef op zondag 12 oktober 2014 om 10:45

  Plus je doet het ook voor de gezelligheid en contact met andere fotografen.

  In Utrecht was het ook erg leuk. Ook in de ochtend dus we konden nog even genieten van een zonnetje.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.661 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord