Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Verslag World Wide Photowalk 2014

zaterdag 11 oktober 2014, 23:55 door | 5.499x gelezen | 15 reacties

Vandaag werd de World Wide Photowalk gehouden, de dag waarop wereldwijd 19.959 fotografen aan de wandel gingen om foto's te maken. Over heel de wereld werden (in totaal 1.052) wandelingen gehouden. Zelf had ik de wandeling in Wijchen opgezet.

Die begon vanochtend om 9:00 uur bij station Wijchen. Dat vroege tijdstip bleek achteraf een goede keuze aangezien het vanochtend droog was, maar het hier vanmiddag maar bleef regenen. Ik kan me voorstellen dat er hierdoor in Nederland toch wat wandelingen minder aangenaam verlopen zijn.

Om negen uur was ook iedereen al aanwezig, op één langslaper na die ons gelukkig later alsnog wist te vinden tijdens de wandeling. We hadden extra geluk, want in Wijchen werd de jaarlijkse paardenmarkt vandaag gehouden en dat was een dankbaar onderwerp om ook even mee te nemen op de foto.

ETF 0185

Onze tocht vertrok dus bij station Wijchen, liep langs de molen naar Kasteel Wijchen. Daar stroomden we in de paardenmarkt die we tot het einde van de straat doorlopen hebben. Vervolgens wandelden we richting het Wijchens meer om daar omheen te lopen. Terug wandelend naar het dorp nog even door het Laantje heen om vervolgens bij het uitstekende Prikkers wat te drinken en te lunchen en uiteraard nog even gezellig verder te kletsen.

Dat kletsen, voornamelijk fotografiegerelateerd, is altijd zo ongeveer het leukste van de dag, maar uiteraard zijn er tussendoor ook nog de nodige foto's gemaakt. Zelf heb ik niet zo ontzettend veel geschoten, ik heb me meer bezig gehouden met de tocht en een beetje in de gaten houden of we niemand van de groep kwijt raakten.

Die groep bestond bij ons trouwens uit 13 fotografen. Leuk om de verschillende verhalen te horen. Tonnie sprong er wel echt uit in de groep. Zij liep, met haar 79 lentes, de tocht soepeltjes mee en verraste ons met haar reisverhalen. Zo fietste zij redelijk recent nog in haar eentje (en uiteraard met haar camera) naar Rome.

ETF 0189

Volgens mij was het een geslaagde wandeling en ik ben benieuwd naar de foto's die er uit gekomen zijn. In elk geval heb ik me prima vermaakt vandaag.

Meer Photowalks


Geen zin om nog een jaar te wachten op de volgende Photowalk?
Het hele jaar door worden er ook verschillende wandelingen (los van het initiatief van Kelby) georganiseerd. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op Photowalksinkaart.nl. En staat er niks van je gading bij, dan kun je met behulp van die site ook zelf een eigen Photowalk opzetten.

Heb jij vandaag nog meegedaan aan een Photowalk?
Laat het weten in de reacties!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

15 reacties

 1. stefan kellens
  stefan kellens schreef op zondag 12 oktober 2014 om 03:06  | reageer

  Vraagje ! Hoe kunnen fotografen nu samen gaan foto's maken ? In groep gaat dat toch niet ? Dan gaat iedereen hetzelfde fotograferen ! Hoe kan je dan origineel wek maken ?

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 12 oktober 2014 om 09:20  | reageer

  @Stefan; je moet het eens proberen!
  Als je achteraf de foto's van vandaag bekijkt zal je zien dat iedereen andere foto's heeft en zijn eigen kijk op de zaken. Ik verbaas me er juist altijd over dat de verschillen zo groot zijn tussen fotografen ondanks dat je op dezelfde locatie was.

  En het is erg leerzaam om te zien wat andere op eenzelfde locatie maken. Vaak denk je dan achteraf ook 'waarom heb ik dat niet gezien'.

 3. Joost Heijnen
  Profiel Joost Heijnen schreef op zondag 12 oktober 2014 om 10:45  | reageer

  @Elja, Bedankt voor de mooie wandeling.. Ik heb erg genoten van de diverse verhalen van diverse mensen. Leuke foto's kunnen maken en zeker ook veel lol gehad.

 4. Joram
  Profiel Joram schreef op zondag 12 oktober 2014 om 10:45  | reageer

  Plus je doet het ook voor de gezelligheid en contact met andere fotografen.

  In Utrecht was het ook erg leuk. Ook in de ochtend dus we konden nog even genieten van een zonnetje.

 5. Peter Scholtens
  Peter Scholtens schreef op zondag 12 oktober 2014 om 11:19  | reageer

  Hallo allemaal, Elja in het bijzonder, ik heb genoten van de wandeling, van de aanwezigen en de "toevallige" elementen die Elja voor ons geregeld had. Heb leuke foto's kunnen maken en veel bij gekletst met andere fotografen. Het is een leuke dag geworden en je leert er altijd weer wat van; bedankt en wie weet tot ziens bij een volgend evenement.

 6. hans
  Profiel hans schreef op zondag 12 oktober 2014 om 12:07  | reageer

  Het was inderdaad een erg geslaagde Photowalk in Wijchen. Hoewel de wandeling naar en langs het meertje wat weinig fotomomenten opleverde (de natuur was nog niet echt in mooie herfstkleuren), gaf het ons wel tijd voor leuke gesprekken (zie foto knipoog ). Ook in Prikkers was het erg gezellig en goed eten.

 7. Andere Hans
  Andere Hans schreef op zondag 12 oktober 2014 om 13:03  | reageer

  Elja en overige medewandelaars bedankt voor deze gezellige wandeling. Ik heb toch weer het eea opgestoken, er was dan ook een flinke bulk ervaring aan de wandel.
  Graag tot een volgende keer !

 8. Tonnie
  Tonnie schreef op zondag 12 oktober 2014 om 17:04  | reageer


  Ik was dus die "langslaper". Maar dat heeft me niet weerhouden om toch aan te sluiten bij de wandeling. Mijn doel was kennismaken met de mensen achter de nieuwsbrief Photofacts en dus koos ik voor de Wychense wandeling. De paardenmarkt was inderdaad een mooi extraatje. Ik heb, naast foto's maken, van gedachten gewisseld met mijn mede-wandelaars en dat is even leuk en inspirerend als foto's maken.
  De afsluitende lunch, met nog meer bijpraten en uitwisselen, is een wezenlijk onderdeel van de wandeling.
  Elja, mede-wandelaars en collega van Elja, dank je wel. Ik ga dit zeker vaker doen.

  PS. Ik ben inderdaad in mijn eentje naar Rome gefietst, maar dat is wat langer geleden. Ik was nu net terug van een fietstocht door Namibie/Zuid-Afrika. Daar kun je ook prachtige foto's maken.

  Tonnie

 9. irmadelange
  Profiel irmadelange schreef op maandag 13 oktober 2014 om 14:17  | reageer

  Elja, bedankt voor het organiseren van deze photowalk. Heb genoten. Mooi weer, geschikte lokatie ook mede dankzij de paardenmarkt. Altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten met dezelfde hobby, passie.
  De gesprekken onderweg en tijdens de lunch waar leerzaam en gezellig.
  Tonnie, bedankt dat je toch nog bent geweest. Een bijzondere ontmoeting met een bijzonder mens!
  Ook de andere deelnemers, bedankt voor een geslaagde photowalk in Wychen.
  Volgend jaar doen we zeker weer mee!

  Irma

 10. peter nadort
  Profiel peter nadort schreef op maandag 13 oktober 2014 om 18:17  | reageer

  Tja, dan kan ik niets anders doen dan me bij het verhaaltje van m'n vrouw aan te sluiten. Schitterende dag en fijne college fotografen.
  Vind toch weer na deze dagen dat fotografie hoe individueel ook mensen toch gezellig bij elkaar brengt en ze het dan ook nog over andere dingen kunnen hebben.
  Geslaagd in alle opzichten bedankt dan ook allen.

  groet, peter nadort

 11. Harrie Vangangelt
  Harrie Vangangelt schreef op dinsdag 14 oktober 2014 om 12:29  | reageer

  Vorige jaren in Maastricht en Luik gelopen, maar helaas was er dit jaar geen WWPW in Limburg. Daarom uitgeweken naar Tilburg (dochter daar op kamer). Deze was in de namiddag en daarmee gelukkig na de overtrekkende felle regenzone. Grote opkomst daar (± 30 man) en een leuke wandeling gehad. Hoewel je fotograferen natuurlijk zelf doet, geniet ik van de interactie met andere fotografen. Alleen al om te zien wat de anderen op de korrel (in het vizier) nemen leer je van. Kijk uit naar de resultaten van de anderen.

 12. Annewiek
  Annewiek schreef op dinsdag 14 oktober 2014 om 16:11  | reageer

  In tilburg 40 aanmeldingen, hartelijke en lekkere onvangst bij FotoTuerlings. Veel lopers van buiten de regio (duitsland, lelystad, zoetermeer) maar heel gezellig en droog! Afbraak van de markt was wel hoogtepunt. Prachtige herfstkleuren ook. Check ook de flickrstream. Ons Filmpje komt snel online.

 13. Jos Joosten
  Jos Joosten schreef op dinsdag 14 oktober 2014 om 22:36  | reageer

  Was een leuke morgen in Wijchen met prima locaties en het toetje de paarde markt was een prachtig gegeven voor de een fotograaf ook het gezelschap was dik in orde en een leuke wandelingen rond het water en het gezellig samen zijn was goed wil jou Elja hier ook voor bedanken ( de foto's volgen nog)

  Mvg. Jos

 14. John
  John schreef op woensdag 15 oktober 2014 om 12:26  | reageer

  Elja bedankt voor de Photowalk
  Was een mooie dag,vooral de paardenmarkt daar kwan ik ogen te kort..
  En inderdaad er zijn wat foto,s waar ik er meerdere van heb gezien maar over t algemeen toch net een andere kijk erop.

  Groetjes JP

 15. Maik Jansen
  Maik Jansen schreef op donderdag 16 oktober 2014 om 20:38  | reageer

  Ik heb de wwpw in Tilburg gedaan met Frank Doorhof.
  Check mijn blog voor de foto's.

  Cheers,
  Maik

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord