Actie: 100+ fotografiecursussen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Verslag van de Photowalk 2009 in Nijmegen

zaterdag 18 juli 2009, 23:07 door | 7.185x gelezen | 16 reacties

Vandaag was de dag van de Scott Kelby World Wide Photowalk. Zo'n 30.000 fotografen trokken er vandaag in meer dan 900 steden op uit om foto's te maken. In Nederland waren een aantal Photowalks en ik organiseerde de Nijmeegse versie.

Ruim voor negenen stond ik dan ook al klaar op locatie; het centraal station van Nijmegen. Ondanks de komende Vierdaagse en de bijbehorende 4daagse feesten die vandaag beginnen was het op dit tijdstip gelukkig nog lekker rustig. Het was voor de deelnemers aan de Photowalk dus niet moeilijk me te vinden op het plein.

Rond negen uur waren we dan ook compleet. Officieel niet echt overigens; er ontbraken twee deelnemers. Desondanks zijn we rond tien over toch maar gestart met de wandeling. Je kunt immers niet eeuwig wachten.

Kronerburgerpark


Vanaf het station liepen we naar het Kronerburgerpark. Daar werden de camera's uit de tassen gehaald en bij de meeste Photowalkers zijn die niet meer terug in de tas gegaan. Na het park zijn we door de oude benedenstad naar de St. Stevenskerk gewandeld. Op de Grote Markt hebben we vervolgens de tijd voor een kopje koffie genomen.

Behalve fotografen is er natuurlijk ook vooral erg veel over fotografie gepraat. Persoonlijk vond ik dat wellicht het leukste aspect van de Photowalk; lekker met andere fotografen praten over fotografie. Echt bijzonder dat een groepje mensen dat elkaar niet kent op deze manier in een ochtendje gezellig met elkaar om kan gaan.

De wandeling ging door via de benedenstad naar de Waalkade. Wat betreft locaties viel volgens mij de Waalbrug goed in de smaak. Onder de bogen van de brug viel het nodige te fotograferen. Hierna gingen we weer omhoog naar het centrum via het Valkhof. Dit park was echter door de 4daagse feesten slecht bereikbaar; overal waren podia en dergelijke opgezet.

St. Stevenskerk, Nijmegen


De tocht eindigde in de Mariekenstraat. Deze relatieve nieuwe winkelstraat in Nijmegen is ook zeker geschikt voor wat foto's. Op een terrasje halverwege de straat hebben we samen nog gelunched waarna de Photowalk beeindigd werd. Met een perfecte timing begon het toen pas echt te regenen; de hele tocht zelf was verder zo goed als droog verlopen.

Al met al is de Photowalk me uitstekend bevallen. Volgend jaar wil ik zeker weer een nieuwe tocht door Nijmegen opzetten!

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

16 reacties

 1. InternEd
  Profiel InternEd schreef op zaterdag 18 juli 2009 om 23:18

  Leuk! Bij ons in Rotterdam de hele tijd regen, maar ook zeer geslaagd

 2. Robert
  Robert schreef op zaterdag 18 juli 2009 om 23:18

  Heb nou toch spijt dat ik niet ben meegegaan, zo te zien (lezen) hadden jullie toch droog weer.
  Volgend jaar beter, houd me op de hoogte.

  Groet.

 3. Serge
  Profiel Serge schreef op zaterdag 18 juli 2009 om 23:45

  Ik heb deelgenomen aan de Photo Walk in Brussel. Goed weer gehad met redelijk wat zon, veel wolken ook en een strakke wind. Ideaal weertje om te fotograferen vrolijk En uiteraard veel foto's gemaakt en leuke gesprekken gehad! Zeker voor herhaling vatbaar!

 4. Nathalie
  Nathalie schreef op zaterdag 18 juli 2009 om 23:47

  Leuk ! We hebben ook af en toe regen in Amsterdam gehaad. Maar toch was het gezellig.
  Hier zijn mijn foto's.
  En nog iets op mijn blog.
  Ik zie graag jullie fotos en hoor graag van jullie ervaring, zo post terug :p !

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.658 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord