Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Visitekaartje van een fotograaf

woensdag 15 augustus 2007, 23:26 door | 21.209x gelezen | 11 reacties

Snel even een papiertje opzoeken en waar had je ook al weer die pen gelaten.. Herkenbaar? Persoonlijk gebeurd het me regelmatig dat iemand me vraagt of ik een foto even door wil emailen. Of wanneer je iemand spreekt die wel wat van je werk wilt zien. Het onthouden van het adres van een website is zo eenvoudig nog niet, dan is een visitekaartje wel zo handig. Als fotograaf hoor je die eigenlijk gewoon te hebben.

Het staat tenslotte ook een stuk professioneler wanneer je een stijlvol kaartje kunt overhandigen, zelfs als amateurfotograaf wordt je dan gelijk een stuk serieuzer genomen. Ook handig wanneer je een geschikt model op straat aanspreekt; dan is een beetje professionele en betrouwbare uitstraling tenslotte ook onmisbaar.

Ook precies de reden waarom ik zelf al een tijdje met het idee voor visitekaartjes in mijn achterhoofd rondloop. Binnenkort ben ik echter aanwezig op een productaankondiging van een nieuwe digitale spiegelreflex en daar wil ik natuurlijk ook goed voor de dag komen. Vandaar dat ik, na het nieuwe logo, de designer gevraagd heb om een visitekaartje voor me te ontwerpen. Hoewel ik ook kaartjes van mezelf als fotograaf overweeg heb ik nu gekozen voor een kaartje specifiek voor het weblog.

Even speuren op internet leverde de drukkerij Logiprint op. Een Duits bedrijf dat ook gewoon een fatsoenlijke Nederlandse website heeft. De uitstraling van de site is matig te noemen, maar gelukkig wordt dit gecompenseerd met prima functionaliteiten. Je kunt eenvoudig zelf je visitekaartje invoeren in het systeem en de opdracht direct online plaatsen. De prijs van 45,- euro voor 500 stuks dubbelzijdig bedrukte kaartjes (papier linnen 240 gram) inclusief verzendkosten is een lachertje. Door het lage bedrag had ik dan ook nog wel mijn twijfels over de kwaliteit.

Vandaag ontving ik mijn nieuwe kaartjes en gelukkig bleek mijn angst over een matige kwaliteit absoluut ongegrond. Ik ben uitermate tevreden met het resultaat! De voorkant is groen bedrukt met een uitvergroot element uit het logo. Het onderschrift Let's talk photography.. schoot me vorige week te binnen. Persoonlijk vind ik 'm wel passend. Aan de achterkant is het gehele logo te zien en uiteraard mijn adresgegevens.

Volgens mij is een visitekaartje een item dat niet in je fototas mag ontbreken wanneer je een beetje serieus met je hobby bezig bent. Praktisch, professioneel en tegenwoordig erg betaalbaar.

Photofacts visitekaartje

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

11 reacties

 1. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op donderdag 16 augustus 2007 om 06:43  | reageer

  Voor de prijs hoef je het tegenwoordig niet meer te laten. Wil je meer dan puur voor jezelf fotograferen, dan is dit item inderdaad essentieel in je uitrusting.

 2. Steffen
  Steffen schreef op donderdag 16 augustus 2007 om 10:30  | reageer

  "De prijs van 45,- euro voor een dubbelzijdig bedrukt kaartje (papier linnen 240 gram) inclusief verzendkosten is een lachertje."

  45 euro per kaartje?! vrolijk

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 16 augustus 2007 om 10:41  | reageer

  Dat zou inderdaad wat duur zijn ja. vrolijk
  Ik bedoelde voor 500 stuks. Ik heb het aangepast in de tekst. Thx!

 4. René
  Profiel René schreef op donderdag 16 augustus 2007 om 12:19  | reageer

  Sinds enige tijd ben ik bezig met straatfotografie. Soms moet je een persoon even vragen of je een foto mag maken en mijn ervaring is, dat wanneer je verteld wie je bent en dit ondersteund met een visitekaartje, het verzoek sneller wordt ingewilligd. Werkt dus zeker positief.

 5. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op donderdag 16 augustus 2007 om 20:53  | reageer

  He, grappig. Mijn visitekaartjes komen ook van Logiprint, werkt perfect daar.
  En ehh, Elja, pas even de link aan in het verhaal. Je mist een ] teken.

 6. Gijs
  Profiel Gijs schreef op woensdag 26 september 2007 om 19:25  | reageer

  Prachtige visitekaartjes... Volgens mij is het dezelfde kleurcode als die ik gebruik op mijn site. Hoe werkt het bij logiprint om precies de juiste kleuren zoals die op het beeldscherm te zien zijn afgedrukt te krijgen? CMYK ziet er zo veel grauwer uit in Photoshop dan RGB...maar toch willen ze dat je dat gebruikt...

  Groet.

 7. RobertW
  Profiel RobertW schreef op donderdag 27 september 2007 om 07:26  | reageer

  Gijs: Je moet CMYK gebruiken omdat drukinkt Cyan, Magenta, Yellow en Key (zwart) is. RGB inkt is er niet, vandaar dat drukkerijen willen dat je CMYK aanlevert. Heel veel RGB kleuren zijn niet in CMYK te maken. In Photoshop zie je, als je een RGB-kleur kiest, een klein blokje met een uitroeptekentje staan. Als je daar dan op klikt, dan zie je de maximaal te drukken tint van die kleur en die is altijd minder fel dan de RGB-kleur.

 8. Gijs
  Profiel Gijs schreef op donderdag 27 september 2007 om 11:39  | reageer

  Wat voor kleurcode hebben jullie gebruikt en kwam dit overeen met wat in het te generen pdf-voorbeeld op de logiprint-website te zien was?

  Bedankt voor de reactie!

  Gijs

 9. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 27 september 2007 om 11:54  | reageer

  @Gijs; het logo bovenaan de site is qua kleur absoluut feller groen dan het kaartje. Ik heb me er zelf niet zo mee bezig gehouden en gewoon het werk van de designer verstuurd. Voor 45 euro ga ik ook niet klagen over de kleur. knipoog Ik ben daarbij ook gewoon erg tevreden over het resultaat, een iets fletsere kleur daar gaat niemand over vallen. Daarnaast denk ik niet dat een andere drukker het beter kan.

 10. Gijs
  Profiel Gijs schreef op donderdag 27 september 2007 om 12:33  | reageer

  Je hebt gelijk, ik heb ze besteld en ben vast onder de indruk van het resultaat. Moet eens wat minder perfectionistisch worden...knipoog

  Bedankt!

 11. Gijs
  Profiel Gijs schreef op dinsdag 2 oktober 2007 om 16:20  | reageer

  Het resultaat is verbluffend! Hartelijk dank voor de tips en de informatie!
  Voor een voorbeeld van hoe het geworden is: Photo-experience.nl.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
De Portretbijbel door Elja Trum

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord