Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Arno de Bruijn

Viva Las Vegas; bezoek aan WPPI 2011

dinsdag 22 februari 2011, 19:55 door | 5.122x gelezen | 10 reacties

Afgelopen week ben ik naar Las Vegas vertrokken om de WPPI 2011 te bezoeken. De Wedding & Portrait Photographers International is de grootste conventie en beurs welke puur gespecialiseerd is op het gebied van trouwfotografie en portretfotografie. Gedurende de beurs zijn er erg veel leerzame workshops te volgen.

Er worden ongeveer 160 masterclasses en platformclasses gegeven door onder andere Zack & joods Gray, Garret Nudd, Kevin Kubota en vele anderen. De WPPI is een vijfdaags evenement en is voor een professionele fotograaf zeer zeker de moeite waard om eens naar af te reizen.

Canon Professional Service


Mijn eerste dag begon met een uitnodiging van Canon in de Canon Professional Service lounge waar ik de CPS goodiebag met allerlei CPS attributen zoals een sensorlamp, kleding, brochures, enzovoorts overhandigd kreeg. Onder andere Jack Reznicki (lifestyle fotograaf) en Hanson Fong (trouwfotograaf) waren ook aanwezig. Dit zijn de juiste momenten om wat te netwerken en wat bij te kletsen met andere pro's uit mijn vakgebied.

Later heb ik samen met een paar andere CPS fotografen een masterclass gekregen van Hanson Fong. Ik heb al enige jaren ervaring in het vakgebied bruidsfotografie maar het is toch weer leuk om te zien dat je nooit te oud bent om bij te leren en om te zien hoe ze aan de andere kant van de wereld het vakgebied bruidsfotografie toepassen. Leuk aan deze masterclass was dat jezelf ook betrokken werd door een continue vraag en antwoord systeem waardoor er een hele interactieve masterclass ontstond waar je veel van kon leren.

Uit een betrouwbare marketing bron van Canon kan ik jullie ook alvast melden dat er deze zomer nog geen Canon 5D mark III verkrijgbaar zal zijn en ook de Canon 1Ds mark III is nog tot en met de winter 2011 volop te verkrijgen. Natuurlijk heb ik op de stand van Canon ook even wat nieuw materiaal kunnen bekijken en uitproberen.

WPPI 2011 - op de beursvloer

Fotoalbums


Na mijn bezoek aan Canon ben ik even op pad geweest voor de nieuwe Pocketwizards en heb voornamelijk de stands van de Amerikaanse afdrukcentrales bezocht. Op afdruk gebied kan er in ieder geval nog veel geleerd worden in Nederland. De Amerikaanse markt is natuurlijk veel groter dan bij ons en ook het budget wat wordt uitgegeven aan bruidsfotografie en lifestyle fotografie is enorm. Dit maakt de mogelijkheden natuurlijk een stuk uitgebreider.

Zo zijn er trouwboeken van ongeveer een vierkante meter, trouwboeken met een iPad op de voorkant erin verwerkt, trouwboeken die als boekvorm zijn gemaakt met een heel verhaal (roman van het bruidspaar), afdrukken op papiersoorten die we in Nederland nog nooit hebben gezien en ga zo maar verder.

Het WPPI evenement duurt nog drie dagen en die ga ik benutten om nog wat te netwerken en wat demo materiaal te verkrijgen en een aantal deals en afspraken te maken met leveranciers. Oh ja, en niet te vergeten om Las Vegas nog even met mijn camera onveilig te maken. De resultaten daarvan zal ik een een volgend artikel plaatsen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Arno de Bruijn

Over de auteur

Arno is eigenaar en fotograaf van Trouwdag in Beeld en is gespecialiseerd in bruidsfotografie en in het maken van trouwalbums en trouwkaarten. Arno reist veel en zijn digitale beeldreis over de hele wereld is te vinden op zijn eigen photoblog. Hij vindt het leuk om zijn kennis en ervaringen hier op Photofacts te delen.

10 reacties

 1. EdC
  Profiel EdC schreef op dinsdag 22 februari 2011 om 20:32  | reageer

  Het lijkt me een feest om met collega's in dezelfde business, maar met andere gebruiken en culturen te praten. Is de stemming daar nog steeds 'foto', of wordt het meer 'video'?

  Jammer dan weer is jouw mededeling over nieuwe Canons. Ik werk dan nog maar een tijd met wat ik heb. vrolijk

  Veel plezier nog in Las vegas en voor over een paar dagen een goede reis terug.

 2. Reinoud
  Profiel Reinoud schreef op dinsdag 22 februari 2011 om 20:47  | reageer

  Pas op als je pocketwizards in Amerika koopt: de frequenties zijn anders dan in Europa (en wellicht illegaal)

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 22 februari 2011 om 23:03  | reageer

  Klinkt wel prima, zo'n weekje WPPI beurs in Las Vegas! Op de foto oogt het overigens niet zoveel spannender dan een gemiddelde beurs hier in Nederland. Maar het gaat natuurlijk vooral om de workshops en het netwerken.

  Niet per ongeluk een weekje of wat aan je bezoek geplakt om ook nog wat van Amerika te zien? vrolijk

 4. Arno de Bruijn
  Arno de Bruijn schreef op woensdag 23 februari 2011 om 01:16  | reageer

  @Elja: Beurs is in twee hallen opgezet, de grote jongens Canon, Nikon, Kodak enz. en dan in een andere hal de kleinere jongens de foto is van de kleine jongens. De beurshallen zijn erg groot en er staan wel heel veel bedrijven. Voor mij is het netwerken het allerbelangrijkste en natuurlijk nieuwe dingen naar Nederland halen. Ik zit hier nu totaal 8 dagen en ken de omgeving al erg goed kom al 18 jaar bijna jaarlijks in de USA voor vakantie, werk, beurzen en conventies. Westcoast USA is heel erg mooi. Als je een keer die kant op wilt moet je maar even contact met me opnemen dan kan ik je van veel tips voorzien.

  @Reinoud: Goede tip! Ik was er al wel van op de hoogte en heb ze hier ook niet gehaald want als je later wilt uitbreiden ben je ook een vliegticket kwijt vrolijk

 5. onem
  Profiel  onem schreef op woensdag 23 februari 2011 om 01:48  | reageer

  Echt een mooie en leuke beurs. Er is veel te zien, vooral bij de kleine stands kun je veel leren van mooie nieuwe producten die eraan gaan komen. Ik moet zeggen dat het zeker de moeite waard is geweest om hier een kijkje te gaan nemen. Helaas is hij volgend jaar maar 2 dagen, je kunt hier op je gemak 3 dagen rondlopen namelijk

 6. tonv
  Profiel tonv schreef op woensdag 23 februari 2011 om 04:24  | reageer

  Weer een leuke levendige post zoals we van jou gewend zijn Arno. Als ik je relaas lees voel ik bijna de dynamische hectiek van de beurs. Het lijkt me dan ook fantastisch om daar een aantal dagen indrukken op te doen en vakgenoten te ontmoeten. En wat makt die Jack Reznicki gave Chinafoto's joh! Een lust om naar te kijken.

  Nu we het over China hebben. Daar is de wedding photo industry enorm booming. Omdat Chinezen traditioneel zijn is een trouwfeest een ongekend gebeuren voor families en worden er bakken geld aan uitgegeven. In het CBD zie je overals classy weddingshops die qua exposure wedijveren met L&V, Armani en D&G outlets.

 7. Johannes Klapwijk
  Profiel  Johannes Klapwijk schreef op woensdag 23 februari 2011 om 08:41  | reageer

  Dan is het toch een goede keuze geweest om niet op de 5D MKIII te wachten.
  Klinkt als erg interessant zo'n beurs, maar t is wel wat ver weg vrolijk

 8. joost
  joost schreef op woensdag 23 februari 2011 om 22:12  | reageer

  @arno idd de pocketwizards in europa kopen vanwege de frequentie. De importeur heeft zich aardig verkeken op de vraag van de TT! en de TT5. Mocht het niet lukken in Nederland bij de bekende winkels, dan zou je het bij servix.be kunnen proberen in Aarschot. Die hadden ze onlangs nog voorradig voor Canon.

  En ja de prijzen in de USA voor huwelijksreportages zijn beter gecalculeerd dan in het nederlandse. Waar menig persoon die foto's maakt nog wat kan leren.

  De veelzijdigheid aan boeken in afwerking is ontzettend. Je zou eens een abonnement moeten nemen op het Professional Photographer en/of de professional photographer uit de US daar staan altijd interessante artikelen in.

  En voor iedereen die dit leest en trouwreportages en portretfoto's maakt kijk eens op digitalweddingforum.com een site waar fotografen van over de hele wereld foto's op plaatsen, een forum met ontzettend veel onderwerpen en steeds meer video's over de meest uiteenlopende onderwerpen.

 9. Arno de Bruijn
  Arno de Bruijn schreef op donderdag 24 februari 2011 om 06:31  | reageer

  @Joost: bedankt voor de tips als ik weer terug ben in Nederland ga ik er meteen induiken.

 10. kmpoel
  Profiel kmpoel schreef op dinsdag 1 maart 2011 om 10:07  | reageer

  Ja, Amerika is echt veel verder, mijn zus woont in Miami en is ook fotograaf en ik ben altijd jaloers op de producten en workshops die ze daar allemaal volgt.
  Waar ik erg benieuwd naar ben is welke leveranciers van fotoalbums ook internationaal shippen, wellicht kan je daar eens navraag naar doen. Alvast bedankt,

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord