De afgelopen dagen heb ik weer aardig wat af gefotografeerd. Zo had ik vrijdag een bruidsreportage. Helaas werkte het weer niet mee; het was donker en regenachtig. Dat betekend slecht licht en hoge ISO's. Ik ben geen fan van flitsfoto's, tenzij deze echt goed genomen worden (zoals in een studio). Dus gebruik ik mijn flitser alleen als uiterste noodzaak tijdens een bruiloft. Gelukkig heb ik een aantal lichtsterke lenzen waarmee ik een heel eind kan komen.">
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Weekendje bruiloft en dirigenten

zondag 8 oktober 2006, 23:56 door | 6.891x gelezen | 0 reacties

De afgelopen dagen heb ik weer aardig wat af gefotografeerd.
Zo had ik vrijdag een bruidsreportage. Helaas werkte het weer niet mee; het was donker en regenachtig. Dat betekend slecht licht en hoge ISO's. Ik ben geen fan van flitsfoto's, tenzij deze echt goed genomen worden (zoals in een studio). Dus gebruik ik mijn flitser alleen als uiterste noodzaak tijdens een bruiloft. Gelukkig heb ik een aantal lichtsterke lenzen waarmee ik een heel eind kan komen.

De bruiloft was anders dan de meeste bruiloften die ik tot dusver meegemaakt had. Zo hoefde ik pas om twee uur aanwezig te zijn en begonnen we direct op het stadhuis. Het bruidspaar kwam afzonderlijk in verschillende auto's aan en de auto's waren niet voorzien van bloemen. Het duurde dan ook even voordat ik doorhad dat de bruidegom gearriveerd was. Hij stond al naast de geleende Volvo terreinwagen.

Persoonlijk vind ik het prettiger om 's ochtends al te beginnen zodat je alvast wat van de sfeer meepakt en in de goede stemming komt. Wel was het een gezellig bruidspaar en heb ik een aantal mooie foto's kunnen schieten.

Dirigenten
Vandaag heb ik voor mijn werk foto's gemaakt in Maastricht. Een aardig eindje rijden vanuit mijn woonplaats. Ondanks dat de shoot zelf amper drie uur duurde was ik er toch nog de hele dag mee zoet. Voor de nieuw te bouwen website van een klant, Bond van Orkestdirigenten, moesten foto's gemaakt worden. Dit weekend was de afsluiting van een projectweek in Maastricht en dat leek de klant een mooie moment om foto's te maken.

Zelfs met navigatie was het conservatorium nog niet al te makkelijk te vinden, maar ik was er desondanks mooi op de afgesproken tijd. Best lastig nog om foto's te schieten met betrekking tot een Bond voor Orkestdirigenten en Instructeurs. Het was ook nog de bedoeling geen gezichten erop te krijgen, aangezien ze in het verleden eens jarenlang een foto gebruikt hebben van een man die al overleden bleek.

Uiteraard was ook hier de verlichting matig, zodat ik constant op 800 ISO geschoten heb om toch nog bruikbare sluitertijden te krijgen. Qua foto's heb ik ook maar veel muziekinstrumenten geschoten. Dat lijkt me goed bruikbaar op de site. In totaal heb ik zo'n tweehonderd foto's geschoten, dus daar zal zeker wel wat bruikbaars bij zitten.

Na de voorstelling vroeg ik aan een van de jonge dames of ik 'haar fluit even mocht fotograferen'. Achteraf bedacht ik me pas hoe raar die vraag kan klinken als je er even wat puberale gedachten op los laat. Overigens had het meisje er geen problemen mee, al werd ik natuurlijk gecorrigeerd dat het geen fluit, maar een klarinet was. Gelukkig heb ik meer verstand van fotografie..


Het meisje met de fluit klarinet

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.185 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord