Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

World Wide Photowalk: Rosmalen 2012

zaterdag 13 oktober 2012, 23:36 door | 5.571x gelezen | 7 reacties

Vandaag was de vijfde Scott Kelby World Wide Photowalk. Over de gehele wereld liepen vandaag ruim 32.000 mensen mee met één van de 1.339 fotowandelingen. Zelf heb ik meegewandeld met de Photowalk in Rosmalen (vlakbij 's Hertogenbosch).

De wandeling in Rosmalen werd georganiseerd door fotograaf Gerlo Beernink. Gerlo richt zich op fotojournalisme, portret, reportage, architectuur en voedselfotografie. In 1990 heeft hij met zijn foto de derde prijs behaald op de World Press Photo. Een fotograaf met ervaring dus.

Gerlo beernink
Gerlo Beernink

Zelf kwam ik een kwartier te laat op de afgesproken plek (bij de Intratuin) aan, maar gelukkig was ik nog net op tijd om mee te kunnen wandelen. Tegen mijn verwachtingen in viel het weer erg mee; het is het grootste gedeelte van de tocht droog gebleven.

Gerlo had een route uitgestippeld van zo'n vijf kilometer. De route liep via bouwwerkzaamheden van een nieuw kanaal, door een dorpje en via een stuk polderlandschap. Redelijk afwisselend dus en in principe voor iedereen wel wat te fotograferen.

Zoals meestal tijdens zulke fotowandelingen heb ik zelf niet heel veel foto's gemaakt. Ik kwam thuis met 51 foto's op het geheugenkaartje. Dat is verder niet erg, want het leukste van een dag als deze is dat je met andere fotografen kunt kletsen over je hobby.

Photowalkers 2012
Photowalkers in Rosmalen

Met de photowalk in Rosmalen liepen tien fotografen mee; zes mannen en vier vrouwen. Ongeveer de helft bleek ook Photofacts lezer, dus dan is het zeker ook leuk om te horen hoe de site door hen ervaren wordt.

Al mijn foto's heb ik overigens geschoten met mijn Canon 5D mark III en een Canon 35mm f/1.4 objectief. Ik vind de beperking altijd wel leuk en daarbij sleep ik tijdens zo'n wandeling liever ook niet teveel apparatuur mee. Desondanks was ook een telezoom zeker gedurende deze tocht best een welkome aanvulling geweest. Wellicht moet ik de volgende keer toch een extra objectief meenemen.

Wwpw 2012 0754

Na de wandeling, die bijna drie uur duurde, hebben we nog nagepraat in een kroegje in Den Bosch. Al met al zeker een leuke dag, volgend jaar zal ik zeker weer met één van de wandelingen in Nederland meewandelen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

7 reacties

 1. fotopeter
  Profiel fotopeter schreef op zondag 14 oktober 2012 om 09:15  | reageer

  Daar baal ik van dat ik dit gemist heb, het was bij mij onderhand naast de deur....

 2. fotopeter
  Profiel fotopeter schreef op zondag 14 oktober 2012 om 09:23  | reageer

  en natuurlijk erg leuk als Bosschenaar om te zien dat een fotograaf uit je eigen omgeving de tocht georganiseerd heeft.

 3. joostheijnen
  joostheijnen schreef op zondag 14 oktober 2012 om 10:04  | reageer

  Was een leuke tocht. En inderdaad het kletsen over fotografie overheersde het maken van foto's.

 4. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op zondag 14 oktober 2012 om 13:47  | reageer

  Ook - bijna letterlijk - mijn achtertuin, maar ik kon niet gisteren. Wel een markant gebied, met de Groote Wielen en de kanaalomlegging!

 5. rockin, daddy
  rockin, daddy schreef op zondag 14 oktober 2012 om 19:39  | reageer

  Ik heb 'm in Parijs met Scott Kelby gelopen. Gave vent wel. Gewone kerel, totaal geen pretenties.
  Was weer helemaal toppie dit jaar.

 6. silvester
  silvester schreef op dinsdag 16 oktober 2012 om 11:35  | reageer

  Rosmalen is voor mij ook -in de achtertuin-. Helaas had ik zondag al verplichtingen, volgend jaar ben ik er zeker bij! Leuk gebied om te fotograferen de groote wielen, afwisselende acrhitectuur, water en redelijk wat natuur in de directe omgeving. Voor ieder wat wils. Dat 'dorpje' wat Elja benoemt is trouwens Empel (voor wie de toch zelf nog eens wil lopen).

 7. Chris
  Chris schreef op dinsdag 16 oktober 2012 om 16:16  | reageer

  Onze tocht in Antwerpen is reuzefijn geweest alleen heeft het een ganse namiddag héél hard geregend. Niks bleef droog. Maar de sfeer zat er wel in onder de groep en dat was voor ons het belangrijkste.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.217 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord