Elja Trum

Zwangerschap een dankbaar fotografie onderwerp

zondag 5 juli 2009, 17:26 door | 7.961x gelezen | 32 reacties

Eind dit jaar verwacht ik mijn camera vaker dan normaal te gaan gebruiken. Sara, mijn vrouw, is zwanger en uitgeteld op 25 december. Een eerste kindje is natuurlijk een dankbaar foto onderwerp, maar ook in aanloop naar de geboorte valt er natuurlijk voldoende te fotograferen. Dat begint al bij de positieve uitslag van de zwangerschapstest; daar moest natuurlijk snel de camera bijgehaald worden.

Positieve uitslag van de zwangerschapstest


Van de 12 weken echo heb ik niet alleen foto's, maar ook een filmpje gemaakt. In die echo zie je voor het eerste echt herkenbaar een klein mensje in de wazige zwart-wit beelden. De bekende echo foto's zijn best leuk, maar het kindje echt te zien bewegen is toch een mooie extra dimensie.

De komende maanden zal de buik van mijn vrouw flink groeien, een proces dat natuurlijk mooi vast te leggen is. Nu alleen oppassen dat de foto's die ik maak niet te clichematig worden.

Op zich heb ik wel tijd genoeg gehad om na te denken over zwangerschapsfoto's. Waar je meestal verhalen hoort waarbij iemand direct zwanger wordt zodra de pil aan de kant geschoven wordt hadden wij het minder getroffen. Na drie en een half jaar proberen zijn we uiteraard wel extra blij dat het alsnog gelukt is..

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

32 reacties

 1. Serge
  Profiel Serge schreef op zondag 5 juli 2009 om 17:29

  Proficiat! Zorg maar voor veel foto's!

 2. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op zondag 5 juli 2009 om 17:31

  proficiat!

 3. Peter Biesheuvel
  Profiel Peter Biesheuvel schreef op zondag 5 juli 2009 om 17:35

  gefeliciteerd !

 4. Thomas
  Profiel Thomas schreef op zondag 5 juli 2009 om 17:38

  Woohooo!!! Gefeliciteerd!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.223 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord