Elja Trum

500ste artikel op Photofacts

dinsdag 5 februari 2008, 23:59 door | 6.034x gelezen | 22 reacties

Vandaag hebben we op Photofacts een mijplaal bereikt die ik toch niet ongemerkt voorbij wil laten gaan. Dit artikeltje is het vijfhonderste artikel dat verschenen is op dit weblog. Eind juni 2006 verscheen het eerste artikeltje. Tijd voor een kort overzicht van de afgelopen tijd op Photofacts.

Ik schreef natuurlijk niet alle artikelen zelf, op Photofacts laat ik ook graag andere auteurs aan het woord. Richard schreef, na mij, de meeste verhalen, 21 stuks. Peter en Niels schreven beide elf artikelen gevolgd door Willy en Alexander die goed waren voor 4 artikelen per persoon. Met drie artikelen heeft Jeroen (sinds december 2007) ook een aardige start gemaakt. Gastblogger Robbin heeft er ťťn geschreven. De overige 445 artikelen heb ik zelf geschreven.

De eerste weken van het bestaan van Photofacts was ik nog voornamelijk bezig met het opzetten van de site en heb ik maar weinig aandacht besteed aan publicaties en het bekend maken van het weblog. Pas in augustus begon het een klein beetje te lopen met 45 bezoekers per dag (gemiddeld). Inmiddels is Photofacts uitgegroeid naar wat ik, denk ik, wel het grootste weblog over fotografie in Nederland mag noemen. De afgelopen januari maand had Photofacts dagelijks 2.163 bezoekers over de vloer!

Het grootste aantal bezoekers heb ik te danken aan de uitstekende vermelding in Google. Dagelijks komt zo'n 70 procent van onze bezoekers binnen via een zoekmachine (voornamelijk Google). Photofacts is dan ook te vinden op de meest uiteenlopende trefwoorden die betrekking hebben op fotografie. Na het publiceren van een artikel zijn we vaak al binnen een paar uur terug te vinden op de eerste pagina in de resultaten. Ik ben hier dan ook uitermate tevreden over.

Voor de toekomst heb ik nog een boel plannen. Uiteraard is het de bedoeling dagelijks nieuws, tutorials en dergelijke te publiceren. Daarnaast staat er een nieuw design in de planning en heb ik een aantal plannen voor extra functionaliteiten naast het weblog zelf.

Als afsluiting van dit vijfhonderste artikel wil ik graag alle bezoekers van Photofacts bedanken!
Dankzij jullie bezoek en reacties zet ik me elke dag (met erg veel plezier) weer in om iets nieuws te brengen over fotografie.
Bedankt!

Statistieken sinds de oprichting van Photofacts
Bezoekersaantallen sinds de oprichting van Photofacts

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

22 reacties

 1. Niels Willems
  Profiel Niels Willems schreef op woensdag 6 februari 2008 om 00:18

  Gefeliciteerd Elja. Knap dat je met zo veel toewijding over fotografie schrijft. Het zal ongetwijfeld niet meevallen om dagelijks te posten. Bij veel blogs kakt het na verloop van tijd een beetje in, maar hier niet. Hulde!

  Op naar de volgende 500! Of eigenlijk op naar de volgende 11 knipoog

 2. zonnevogeltje
  zonnevogeltje schreef op woensdag 6 februari 2008 om 07:32

  Elja,
  gefeliciteerd. Op naar de duizend.

 3. Willem
  Willem schreef op woensdag 6 februari 2008 om 08:18

  Gefeliciteerd Elja!!

  Erg mooi nieuws allemaal!

 4. Bart
  Profiel Bart schreef op woensdag 6 februari 2008 om 08:37

  Gefeliciteerd!
  Ik ga dit maar als motivatie voor mijn weblog zien.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.608 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord