Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Artikelen beoordelen op Photofacts

zondag 6 mei 2007, 14:39 door | 7.165x gelezen | 2 reacties

Beoordelen van artikelen op PhotofactsVanaf vandaag is er de mogelijkheid om artikelen op Photofacts snel en eenvoudig te beoordelen. We hopen hiermee een beetje inzicht te krijgen in welke artikelen jullie interessant vinden en welke niet. Zo kunnen we daar rekening mee houden en meer artikelen schrijven die aan de vraag voldoen.

Bij elk artikel staat in de rechter kolom een aantal Photofacts logo's. Aan het aantal groene logo's kun je zien hoe de beoordeling van het artikel door anderen is. Wanneer er nog geen beoordeling is zijn alle logootjes nog grijs. Door met de muis over de logo's te bewegen kun je de beoordeling die jij het artikel geeft aanduiden. Door te klikken op de beoordeling naar keuze wordt je oordeel vast gelegd.

Het is uiteraard de bedoeling dat je per artikel maar één keer stemt.
Binnenkort zal er waarschijnlijk ook een overzichtje komen van de meest gewaardeerde artikelen. Zo kun je direct door naar de interessantste artikelen op Photofacts.

Overigens hebben we natuurlijk ook nog steeds graag jullie reacties!
Liever zelfs, maar de nieuwe beoordeling methode is een snelle manier om aan te geven wat je van het artikel vind.

Voor wie het interessant vindt; de optie is ingebouwd met gebruik van zogenaamde AJAX technologie. Hierdoor hoeft de pagina niet opnieuw ingeladen te worden wanneer je een oordeel over het artikel velt. Een eventuele drempel om een beoordeling te geven is daarmee verlaagd.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op zondag 6 mei 2007 om 20:36  | reageer

  Hoi Elja,

  Technologisch gezien vind ik dat je het leuk gedaan hebt, maar, en dit zeg ik echt niet om je af te kraken, ik vraag me af waarom je het doet. Je houdt al bij hoevaak een artikel gelezen is en een beoordeling zegt eigenlijk alleen maar wat als een grote groep mensen de beoordeling doet. Afgaan op een handjevol of, nog erger, een paar telkense dezelfde beoordelers geeft een volkomen scheef beeld van wat men vind van de stukjes.

  Als je werkt met google analytics kun je trouwens al een heel goed beeld krijgen van wat mensen vinden van je stukjes gebaseerd op leestijd, aantal kliks, rechtstreekse of doorgeklikte links, enz. Ik denk dat je daar veel meer waarde aan moet hechten.

  Om een voorbeeld te geven: Ik vind al die stukjes over HNTM echt helemaal niks. Zou ik dat telkens slecht beoordelen dan zou dat een zeer vertekend beeld geven omdat er een hoop bezoekers op jou site komen die het wel geweldig vinden, sterker nog, dat is de reden dat ze hier komen. Omgekeerd vind ik jou (en je gastschrijvers) fototechnische stukjes zeer interessant om te lezen en heel erg de moeite waard, maar die zullen weer niet hoog scoren bij de HNTM liefhebbers die aan hun turbotaal reacties te zien deze stukjes niet eens zullen begrijpen.

  Begrijp me a.u.b. niet verkeerd, want ik denk dat elk meetinstrument goed is mits goed gebruikt, maar ik waardeer jou site juist enorm omdat hij is zoals hij is en als je het schrijven van stukjes gaat afstemmen op de reactie van de mensen die wel de moeite nemen om te beoordelen denk ik dat je een grote groep echte fans te kort doet.

  Veel succes met je site, en hou 'm zo knipoog
  Brian.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 6 mei 2007 om 23:02  | reageer

  Bedankt voor je uitgebreide reactie, Brian!
  Ik blijf natuurlijk toch webprogrammeur en dit soort technische gadgets zijn dan vooral een leuke testcase. vrolijk Ik ben wel benieuwd of het werkt en wat ik er voor conclusies uit zal trekken.

  Wat HNTM betreft; ik vind het leuk om te kijken en schrijf er plichtgetrouw elke keer een stukje over, maar ik zit (ook) niet te wachten op al die tieners met hun mislukte taal (ik dacht dat ik veel spelvouten maakte) en gescheld elke keer.
  Volgende week is in elk geval de finale. Voor meer HNTM achtige artikeltjes hoef je niet al te bang te zijn. knipoog

  Wel interessant om te zien dat het werkelijk duizenden bezoekers op levert overigens. De drukte op maandag en dinsdagavond op Photofacts is opvallend. vrolijk

  Uit dit soort reacties zal ik natuurlijk altijd veel meer waarde hechten dan aan de nieuwe beoordeling tool.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.048 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord