Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Cursus Photoshop voor Fotografen

donderdag 19 februari 2015, 09:37 door | 8.182x gelezen | 20 reacties

Op Photofacts Academy kon je al leren werken met Lightroom. Vanaf vandaag is ook de cursus Photoshop voor Fotografen beschikbaar. In deze uitgebreide cursus (ruim 6,5 uur in 27 video's) leer je op een praktische manier hoe je nog meer uit je foto's kunt halen met behulp van Photoshop.


In de cursus gaan we er van uit dat je de basisbewerkingen al gedaan hebt in Lightroom of Adobe Camera Raw. Je leert vervolgens hoe je geavanceerdere bewerkingen in Photoshop kunt uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van panorama's of HDR foto's.

Ook leert Adobe Certified Expert Piet Van den Eynde je hoe je moet werken met lagen, selecties en aanpassingslagen. Piet laat zien hoe je foto's kunt retoucheren en hoe je filters kunt gebruiken voor verschillende doeleinden (zoals architectuur of portretfotografie).

Natuurlijk komt ook het verscherpen van foto's en het gebruik van actions (handelingen) aan bod. Er is zelfs een complete set handelingen gratis te downloaden binnen de cursus. Deze EasyDodge handelingenset van Piet is normaal los te koop en zit nu bijgesloten voor alle Photofacts Academy leden.

De cursus is volledig Nederlandstalig, inclusief de gebruikte Photoshop versie. Uiteraard benoemen we wel telkens ook de Engelstalige term van de handelingen die we uitvoeren. Veel gebruikers werken immers ook met een Engelstalige versie. Zij worden dus niet vergeten.

» Schrijf je direct in

Wat is Photofacts Academy


Voor iedereen die nog niet eerder gehoord heeft van Photofacts Academy. Photofacts Academy is de online leeromgeving van Photofacts. Op Photofacts Academy leer je online (dus je hoeft er de deur niet voor uit) via Nederlandstalige video's werken met Lightroom en Photoshop.

De cursussen op Photofacts Academy worden verzorgd door Adobe Photoshop Lightroom Certified Expert Piet Van den Eynde. Deze Belgische fotograaf is bekend van zijn populaire boek Lightroom: Ontmaskerd en geeft ook regelmatig workshops op diverse beurzen.

Piet en ik hebben Photofacts Academy eind vorig jaar opgezet en inmiddels zijn er al ruim duizend tevreden leden die gebruik maken van de online leeromgeving.

Photofacts academy logo

Lid worden


De cursus Photoshop voor Fotografen valt binnen het standaard jaarabonnement van Photofacts Academy. Elk lid heeft nu dus ook direct toegang tot de Photoshop cursus. Ben je nog geen lid dan krijg je door je in te schrijven niet alleen toegang tot deze nieuwe cursus, maar heb je ook direct toegang tot de 116 video's (Lightroom) die reeds beschikbaar waren.

Daarbij ontvang je als lid ook toegang tot alle video's die gedurende je abonnementsjaar nog verschijnen. Elk kwartaal voegen we minimaal 2,5 uur aan nieuwe leerzame video's toe. Het blijft hierbij niet bij Photoshop en Lightroom, een cursus macrofotografie (waarbij je een expert volgt in het veld) en een cursus 'Werken met een Wacom tablet' staan al in de planning.

Voor slechts 69 euro ben je een heel jaar lid en krijg je volledige toegang tot alle video's. Inmiddels hebben we al meer dan 21 uur beschikbaar in korte kwalitatief hoogwaardige en zeer leerzame video's (van circa 5 a 15 minuten per stuk). Dat is zo'n goede deal dat het onze planning is de prijs op 1 oktober te gaan verhogen. Als je nu lid wordt betaal je nooit meer dan de 69 euro per jaar die we nu rekenen, zolang je lid blijft.

» Schrijf je direct in

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken


Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 19 februari 2015.
De eerste publicatiedatum is maandag 1 september 2014, 20:08.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

20 reacties

 1. jan
  jan schreef op dinsdag 2 september 2014 om 10:04  | reageer

  Pffff, ik zeg phlearn.com of learnphotoediting.net

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 2 september 2014 om 10:11  | reageer

  @Jan; dat zijn handige sites als je al een hard-core Photoshopper bent. Een veel te hoog niveau echter voor het gros van de fotografen. Daarnaast is Photofacts Academy volledig Nederlandstalig, wel zo handig voor iedereen die het Engels niet optimaal beheerst.

 3. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op dinsdag 2 september 2014 om 13:25  | reageer

  @Jan: Wat Elja zegt. En daarnaast, vergis je niet, van Piet van den Eynde leer je ook niet bepaald van de minste!

 4. Piet Van den Eynde
  Piet Van den Eynde schreef op dinsdag 2 september 2014 om 14:31  | reageer

  Dat zijn inderdaad hele goede sites, Jan, maar zoals Elja al aangaf niet bepaald voor beginners.

 5. gerrit v d schans
  gerrit v d schans schreef op dinsdag 2 september 2014 om 16:02  | reageer

  Adobe CS5 kun je gratis downloden en is een mooi programma

 6. lia de vreede
  Profiel lia de vreede schreef op dinsdag 2 september 2014 om 20:58  | reageer

  graag wil ik ook deelnemen aan deze workshop, gebruik Lightroom altijd en te weinig Photoshop, terwijl ik al een aantal workshops heb gevolgd. Ik gebruik adobe creative cloud, geen probleem toch?

 7. Piet Van den Eynde
  Piet Van den Eynde schreef op dinsdag 2 september 2014 om 21:09  | reageer

  Hallo Lia, da's prima. De cursus werd gemaakt aan de hand van Photoshop CC en Lightroom 5. Je kan dus perfect meevolgen!

 8. ldoetje
  ldoetje schreef op woensdag 3 september 2014 om 09:35  | reageer

  Alleen jammer dat alles wat hier wordt aangeboden, ook gratis te vinden is op het internet (bijv : youtube).
  Denk niet dat je hier bewerkingen gaat vinden, die zelf "uitgevonden" zijn, maar gewoon leentjebuur zijn (met alle respect voor Piet van den Eynde trouwens)

 9. Mary
  Mary schreef op woensdag 3 september 2014 om 10:20  | reageer

  Ik ben er heel blij mee. Piet legt het allemaal goed en duidelijk uit. Natuurlijk is er genoeg te vinden op YouTube, maar bijna alles is Engelstalig. Dat levert geen grote problemen voor me op, maar toch is Nederlandstalig dan veel prettiger. Ik ben alleszins met de cursussen begonnen vrolijk

 10. Piet Van den Eynde
  Piet Van den Eynde schreef op woensdag 3 september 2014 om 10:48  | reageer

  Idoetje, misschien moet je toch eerst eens de video's bekijken eer je dergelijke conclusies trekt, laat staan ze publiek maakt: ik demonstreer inderdaad een paar technieken die ik van anderen heb geleerd en dat zeg ik er dan ook bij - dat doet ook al niet iedereen. Maar vaak voeg ik toch een eigen 'draai' eraan toe wat de techniek toch weer iets beter of sneller maakt. Bovendien zijn er een paar technieken die ik nog nergens elders gezien heb en is er een custom handelingenset die ik ook zelfgemaakt heb.

 11. LivaZa
  Profiel LivaZa schreef op woensdag 3 september 2014 om 13:38  | reageer

  ik heb photoshop Elements10. Is het dan ook handig om deze cursus te volgen?

 12. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 3 september 2014 om 14:15  | reageer

  @LivaZa; Photoshop Elements bieden we vooralsnog niet aan.

 13. Harry
  Profiel Harry schreef op woensdag 3 september 2014 om 16:45  | reageer

  Als je na 1 jaar besluit te stoppen met het abonnement, houd je dan wel toegang tot al het lesmateriaal dat tot op dat moment verschenen is?

 14. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 3 september 2014 om 17:17  | reageer

  @Harry; nee, je kunt de video's (inclusief alle nieuwe video's) blijven bekijken zolang je lid blijft. Als je geen lid meer bent kun je ook niet langer de video's bekijken. Als meerjarig lid heb je wel het voordeel dat je nooit meer voor je abonnement per jaar gaat betalen, ook niet als de prijs stijgt voor nieuwere leden.

 15. Harry
  Profiel Harry schreef op woensdag 3 september 2014 om 20:34  | reageer

  Ik vind het vreemd dat je bij beëindiging van je lidmaatschap meteen geen toegang meer hebt tot de oude lesprogramma's. Voor mij een belangrijke reden om er niet aan te beginnen.

 16. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 3 september 2014 om 20:42  | reageer

  @Harry; tja, het is een model dat je bij steeds meer bedrijven terug ziet. Bijvoorbeeld ook bij Adobe's Creative Cloud lidmaatschap. Ik snap dat niet iedereen hiervoor kiest.

 17. Harry
  Profiel Harry schreef op woensdag 3 september 2014 om 20:59  | reageer

  Jammer

 18. gast schreef op woensdag 3 september 2014 om 22:18  | reageer

  Harry, het systeem heeft ook best wel voordelen: er komt gedurende het jaar van je abonnement elk kwartaal minstens 2.5 uur training bij terwijl je niets extra moet uitgeven. Dit kwartaal zelfs al bijna 7 uur.

 19. Harry
  Profiel Harry schreef op woensdag 3 september 2014 om 22:33  | reageer

  Ik blijf het raar vinden dat je helemaal niets meer kunt benaderen, als een soort naslagwerk, nadat je lidmaatschap gestopt is.

 20. Nufsaid
  Profiel Nufsaid schreef op vrijdag 12 september 2014 om 20:18  | reageer

  @Harry, Zo raar is dat toch niet? Als je je lidmaatschap voor het zwembad opzegt mag je toch ook niet meer naar binnen?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord