Elja Trum

Cursus Photoshop voor Fotografen

donderdag 19 februari 2015, 09:37 door | 7.676x gelezen | 20 reacties

Op Photofacts Academy kon je al leren werken met Lightroom. Vanaf vandaag is ook de cursus Photoshop voor Fotografen beschikbaar. In deze uitgebreide cursus (ruim 6,5 uur in 27 video's) leer je op een praktische manier hoe je nog meer uit je foto's kunt halen met behulp van Photoshop.


In de cursus gaan we er van uit dat je de basisbewerkingen al gedaan hebt in Lightroom of Adobe Camera Raw. Je leert vervolgens hoe je geavanceerdere bewerkingen in Photoshop kunt uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van panorama's of HDR foto's.

Ook leert Adobe Certified Expert Piet Van den Eynde je hoe je moet werken met lagen, selecties en aanpassingslagen. Piet laat zien hoe je foto's kunt retoucheren en hoe je filters kunt gebruiken voor verschillende doeleinden (zoals architectuur of portretfotografie).

Natuurlijk komt ook het verscherpen van foto's en het gebruik van actions (handelingen) aan bod. Er is zelfs een complete set handelingen gratis te downloaden binnen de cursus. Deze EasyDodge handelingenset van Piet is normaal los te koop en zit nu bijgesloten voor alle Photofacts Academy leden.

De cursus is volledig Nederlandstalig, inclusief de gebruikte Photoshop versie. Uiteraard benoemen we wel telkens ook de Engelstalige term van de handelingen die we uitvoeren. Veel gebruikers werken immers ook met een Engelstalige versie. Zij worden dus niet vergeten.

Schrijf je direct in

Wat is Photofacts Academy


Voor iedereen die nog niet eerder gehoord heeft van Photofacts Academy. Photofacts Academy is de online leeromgeving van Photofacts. Op Photofacts Academy leer je online (dus je hoeft er de deur niet voor uit) via Nederlandstalige video's werken met Lightroom en Photoshop.

De cursussen op Photofacts Academy worden verzorgd door Adobe Photoshop Lightroom Certified Expert Piet Van den Eynde. Deze Belgische fotograaf is bekend van zijn populaire boek Lightroom: Ontmaskerd en geeft ook regelmatig workshops op diverse beurzen.

Piet en ik hebben Photofacts Academy eind vorig jaar opgezet en inmiddels zijn er al ruim duizend tevreden leden die gebruik maken van de online leeromgeving.

Photofacts academy logo

Lid worden


De cursus Photoshop voor Fotografen valt binnen het standaard jaarabonnement van Photofacts Academy. Elk lid heeft nu dus ook direct toegang tot de Photoshop cursus. Ben je nog geen lid dan krijg je door je in te schrijven niet alleen toegang tot deze nieuwe cursus, maar heb je ook direct toegang tot de 116 video's (Lightroom) die reeds beschikbaar waren.

Daarbij ontvang je als lid ook toegang tot alle video's die gedurende je abonnementsjaar nog verschijnen. Elk kwartaal voegen we minimaal 2,5 uur aan nieuwe leerzame video's toe. Het blijft hierbij niet bij Photoshop en Lightroom, een cursus macrofotografie (waarbij je een expert volgt in het veld) en een cursus 'Werken met een Wacom tablet' staan al in de planning.

Voor slechts 69 euro ben je een heel jaar lid en krijg je volledige toegang tot alle video's. Inmiddels hebben we al meer dan 21 uur beschikbaar in korte kwalitatief hoogwaardige en zeer leerzame video's (van circa 5 a 15 minuten per stuk). Dat is zo'n goede deal dat het onze planning is de prijs op 1 oktober te gaan verhogen. Als je nu lid wordt betaal je nooit meer dan de 69 euro per jaar die we nu rekenen, zolang je lid blijft.

Schrijf je direct in

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 19 februari 2015.
De eerste publicatiedatum is maandag 1 september 2014, 20:08.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

20 reacties

 1. jan
  jan schreef op dinsdag 2 september 2014 om 10:04

  Pffff, ik zeg phlearn.com of learnphotoediting.net

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 2 september 2014 om 10:11

  @Jan; dat zijn handige sites als je al een hard-core Photoshopper bent. Een veel te hoog niveau echter voor het gros van de fotografen. Daarnaast is Photofacts Academy volledig Nederlandstalig, wel zo handig voor iedereen die het Engels niet optimaal beheerst.

 3. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op dinsdag 2 september 2014 om 13:25

  @Jan: Wat Elja zegt. En daarnaast, vergis je niet, van Piet van den Eynde leer je ook niet bepaald van de minste!

 4. Piet Van den Eynde
  Piet Van den Eynde schreef op dinsdag 2 september 2014 om 14:31

  Dat zijn inderdaad hele goede sites, Jan, maar zoals Elja al aangaf niet bepaald voor beginners.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.639 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord