Elja Trum

De beste Nederlandstalige fotografie blogs

zondag 11 januari 2009, 15:03 door | 12.948x gelezen | 22 reacties

Op de Engelstalige weblog Photography College is een lijst verschenen met de top 100 fotografie blogs. Een interessante bron voor meer leesvoer over fotografie. Ook in Nederland zijn er aardig wat weblogs over fotografie, maar de 100 halen we volgens mij nog niet.

Een goed overzicht van deze weblogs specifiek over fotografie is er zover ik weet nog niet. Het leek me daarom leuk een Top Nederlandstalige Fotografie weblogs op te stellen. Een overzicht van de interessantste weblogs die over fotografie schrijven. Altijd handig als je op zoek bent naar extra info!

Aangezien ik natuurlijk niet zelf kan bepalen wat de beste weblogs zijn heb ik hier een systeem voor gebouwd. Iedereen die (gratis) geregistreerd is op Photofacts kan zijn persoonlijke top 5 instellen. Met je persoonlijke top 5 geef je een cijfer aan de blogs; maximaal 5, minimaal 1 punt. De punten van alle Photofacts stemmers bij elkaar opgeteld maken de toplijst aan van Nederlandstalige fotografieblogs.

Om een begin te maken aan de lijst heb ik een aantal weblogs die ik persoonlijk volg vast toegevoegd aan de lijst, maar iedereen kan zelf natuurlijk nieuwe weblogs toevoegen. Zo hoop ik een mooi overzicht te krijgen van de beste weblogs.

De top 5 beste fotografie weblogs uit deze lijst zijn vanaf nu ook direct op Photofacts terug te vinden in de rechterbalk, onderaan bij elk artikel. Op de Top Blogs pagina is overigens ook een RSS feed beschikbaar van de lijst. Je kunt zo eenvoudig het overzicht van de beste weblogs toevoegen aan je eigen site. Zo krijgen de interessantste weblogs extra aandacht!

Dus neem snel een kijkje op de lijst en breng je stem uit voor jouw favoriete weblog!

Nederlandstalige fotografie blogs


Voor de weblogs uit het overzicht is het ook mogelijk om hun bezoekers te tonen op welke positie ze staan. Ze moeten hier voor koppeling maken naar de 'afbeelding' op de Photofacts server en daarbij hun webadres meegeven. Op de Top Blog pagina staat een verdere uitleg met een voorbeeldcode.

Het resultaat ziet er dan zo uit:

Positie tonen


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

22 reacties

 1. aradilon
  aradilon schreef op zondag 11 januari 2009 om 15:56

  Ik vind het een mooi lijstje alleen mis ik LIME en pieter van impe.

 2. Frederik
  Profiel Frederik schreef op zondag 11 januari 2009 om 15:58

  Ha ik sta er zo al tussen. Geweldig. Danku aan zij die al op mij gestemd hebben en zij die nog op mij gaan stemmen (hoop ik).

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 11 januari 2009 om 16:09

  @Aradilon; LIME is helaas een Engelstalige blog.
  Daar mis ik er nog een heleboel van, maarja, ze passen dan ook niet zo goed tussen een overzicht van Nederlandstalige weblogs. knipoog

 4. Kenneth Verburg
  Profiel  Kenneth Verburg schreef op zondag 11 januari 2009 om 16:33

  Mooi initiatief Elja, een aantal fotoblogs kende ik nog niet dus die heb ik direct aan mijn feed collectie toegevoegd vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.748 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.748 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.