Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Engelstalige versie van Photofacts gelanceerd

zaterdag 1 januari 2011, 14:25 door | 4.880x gelezen | 8 reacties

Vandaag lanceren we de Engelstalige versie van het Photofacts weblog. Ik hoop hiermee dat Photofacts een nog groter publiek kan trekken en dat we ook internationaal iets op kunnen bouwen. Op de Engelstalige variant zullen in eerste instantie veel artikelen verschijnen die ook op de originele Nederlandse versie staan.

In de toekomst verwacht ik echter dat er ook voor de Engelstalige versie unieke content zal verschijnen. Sowieso blijft de Nederlandse versie het belangrijkste. Je leest het hier het eerst. Het idee voor een Engelstalige versie van Photofacts zit al jaren in mijn hoofd. Een maand of twee geleden besloot ik hier ook eindelijk eens iets mee te doen.

De Engelstalige versie is te vinden op de domeinnaam Photofacts.net. De afgelopen tijd heb ik de eerste paar artikelen vast geplaatst zodat we met een aantal artikelen een mooie start kunnen maken.

Bloggen op Photofacts


Een paar van de Nederlandstalige Photofacts bloggers hebben aangegeven het ook leuk te vinden zo nu en dan in het Engels te bloggen. Wellicht lijkt het je leuk om ook eens iets in het Engels te schrijven voor Photofacts? Zoja, neem even contact met me op! Owh, en schrijf je liever iets voor de Nederlandse versie dan ben je uiteraard ook mee dan welkom!

Photofacts.net

Ik ben benieuwd wat jullie van de Engelstalige versie van Photofacts vinden!
Laat het weten in de reacties!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. JeeeM
  Profiel JeeeM schreef op zaterdag 1 januari 2011 om 15:49  | reageer

  Mooi begin van een nieuw jaar, veel succes!

 2. Jos van Zetten
  Jos van Zetten schreef op zaterdag 1 januari 2011 om 17:45  | reageer

  Photofacts gaat de wereld veroveren, goed initiatief, succes!

 3. tonv
  Profiel tonv schreef op zaterdag 1 januari 2011 om 18:07  | reageer

  Ik ben wel in voor af en toe een Engelse posting. Mijn netwerk in Beijing leest geen Nederlands dus...

 4. nldazuu
  Profiel nldazuu schreef op zaterdag 1 januari 2011 om 19:58  | reageer

  succes Elja......ik vind schrijven zeker leuk maar echt ik zou niet weten wat ik aan deze zeer professionele site kan toevoeg

 5. Nouks
  Profiel  Nouks schreef op zondag 2 januari 2011 om 14:03  | reageer

  Gefeliciteerd met de lancering, Elja!

 6. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op maandag 3 januari 2011 om 05:53  | reageer

  Weer een mijlpaal, proficiat en veel succes!

 7. PehrG
  PehrG schreef op maandag 3 januari 2011 om 10:13  | reageer

  Elja, het valt me op dat jezelf niet als professioneel fotograaf neerzet. Nu kan ik mij voorstellen dat de Photofacts-besognes alle tijd vragen -meer dan de twee uur die je noemt voor het maken van een stukje- en er weinig tijd overblijft voor fotografie. Jouw business-opzet lijkt me wel een mooie: een platform maken waarvoor zoveel mogelijk derden de inhoud leveren.

 8. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 3 januari 2011 om 10:21  | reageer

  @PehrG; Vooralsnog wordt de content nog wel voornamelijk door mij aangeleverd, maar zoals je hier op Photofacts.nl kunt zien komt er in steeds grotere mate content van derden. Ik geloof wel erg in het platform-denken; iets opzetten waarmee derden toegevoegde waarde (voor henzelf en voor het platform) kunnen leveren.

  Hoewel ik wellicht wel aan de kwalificaties voor een professioneel fotograaf zou kunnen voldoen (liggen die ergens vast? knipoog), zie ik mezelf niet echt als een fotograaf. Inderdaad omdat ik er te weinig tijd aan besteed. Ik werk 40 uur per week bij Directshop en stop daarnaast de meeste tijd in Photofacts.

  Per jaar schiet ik zo'n tiental betaalde opdrachten als fotograaf. In de toekomst wil ik me nog wel meer gaan profileren als fotograaf via mijn persoonlijke website. In dit nieuwe jaar moet daar een mooie nieuwe site voor komen waardoor opdrachtgevers me ook beter kunnen vinden.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.154 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord