Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Fotografie workshops volgen via Photoworkshops.nl

dinsdag 17 april 2012, 09:00 door | 7.154x gelezen | 13 reacties

Vandaag lanceert Photofacts een nieuwe website waarop fotografen gemakkelijk kunnen zoeken in een groot aanbod van Nederlandstalige fotografie workshops. Op de website kun je op verschillende manieren jouw ideale workshop vinden. Geef je fotografie workshops? Dan kun je jouw workshops ook op Photoworkshops.nl plaatsen!

Er zijn honderden website te vinden waarop fotografen leerzame workshops aanbieden. Vaak gaat het dan om workshops van een enkele aanbieder of soms om een samenwerking van een paar aanbieders. Je moet ze echter wel weten te vinden. Een echt overzicht van Nederlandstalige workshops was er nog niet. Met Photoworkshops.nl komt hier verandering in.

Workshop volgen


Heb je zin om jouw kennis op fotografiegebied te verbreden, neem dan een kijkje op de website. Je kunt op verschillende manier zoeken naar een geschikte workshop. Bijvoorbeeld op basis van je niveau, aan de hand van een locatie of aan de hand van een datum waarop jij nog tijd over hebt.

Natuurlijk kun je ook op basis van onderwerp zoeken, de workshops zijn allemaal ingedeeld in een passende categorie. In de meeste gevallen kun je een workshop ook direct boeken en de betaling via iDEAL of een overboeking voltooien. Zo sta je razendsnel ingeschreven voor een leuke en leerzame workshop.

Photoworkshops screenshot

Workshops geven


De workshops die via Photoworkshops aangeboden worden zijn niet van een select groepje aanbieders. Iedereen die fotografie workshops aanbiedt kan zich op de site registreren en zijn (of haar) workshops plaatsen. Deze workshops verschijnen ook onder de artikelen op Photofacts.

Elke workshopdatum die je op de site aanbiedt kost je een credit. Als nieuwe aanbieder krijg je drie credits cadeau zodat je de site eens uit kunt proberen. Verdere credits kun je aankopen, maar je kunt ze ook verdienen.

Credits verdienen doe je door leerzame en mooie artikelen te schrijven voor Photofacts. Ik ga er van uit dat wanneer je workshops kunt geven, je ook leerzame artikelen kunt maken. Voor elk artikel dat gepubliceerd wordt ontvang je vijf credits. En bij jouw artikel worden alleen jouw workshops getoond op Photofacts!

Owh, en geef je een gratis workshop? Dan kost het plaatsen van je geen credits. Gratis workshops mogen gratis geplaatst worden. Het delen van kennis is immers waar het bij Photofacts om gaat!

Wat vind jij ervan?


Neem vooral een kijkje op Photoworkshops en laat me weten wat je er van vind!
Er staat al een lijst met uitbreidingen klaar, maar die mag best nog langer worden met bruikbare tips van jou om de website verder te verbeteren.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

13 reacties

 1. neutcomp
  Profiel  neutcomp schreef op dinsdag 17 april 2012 om 09:19  | reageer

  Wat een geweldig idee! Hier ga ik zeker gebruik van maken in de toekomst.

 2. eduardvanmil
  Profiel  eduardvanmil schreef op dinsdag 17 april 2012 om 09:42  | reageer

  De spijker op zijn kop, hier was echt behoefte aan en zie door de bomen het bos weer!!

 3. tk-photography
  Profiel  tk-photography schreef op dinsdag 17 april 2012 om 10:10  | reageer

  Goed initiatief!

 4. Maik
  Maik schreef op dinsdag 17 april 2012 om 10:24  | reageer

  Helemaal top! En nu onafhankelijk blijven vrolijk

 5. Ingrid
  Ingrid schreef op dinsdag 17 april 2012 om 10:30  | reageer

  Dit is het beste initiatief ooit... wat heb ik me al wezenloos gezocht naar dicht bij huis workshops (ik ben moeilijk te been en rij geen auto).... wat hoop ik dat er veel reacties binnenkomen en er veel workshops geplaatst zullen worden !!!!
  groetjes Ingrid

 6. Rob
  Profiel Rob schreef op dinsdag 17 april 2012 om 11:05  | reageer

  Mooi initiatief!

  Eigenlijk een 2.0 versie van de Fotocursus Startpagina knipoog

 7. Richard
  Richard schreef op dinsdag 17 april 2012 om 11:56  | reageer

  Maar waar vind de product fotografie onder?
  Ik ben op zoek voor m'n werk naar een goede cursus/workshop product fotografie. Alleen valt dat weer onder allerlei categorien. Iemand een idee?

 8. FotoRealistisch.nl
  Profiel  FotoRealistisch.nl schreef op dinsdag 17 april 2012 om 13:29  | reageer

  Zodra ik klaar ben om mijn kennis te delen, zal ik dit zeker kenbaar maken op jouw nieuwe website, ik vind het namelijk een erg goed idee (en ik waardeer de tijd die je besteedt om het andere fotografen makkelijker te maken).

 9. Liesbeth van Asselt
  Profiel  Liesbeth van Asselt schreef op dinsdag 17 april 2012 om 15:13  | reageer

  @Elja, eerste aanmelding is binnen!

 10. Nouks
  Profiel  Nouks schreef op dinsdag 17 april 2012 om 19:59  | reageer

  Elja, gefeliciteerd met je nieuwe site. Topinitiatief!

 11. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 17 april 2012 om 20:55  | reageer

  Bedankt voor alle complimenten! vrolijk

  @Richard; er staan momenteel nog geen productfotografie workshops op de site, maar ik weet dat je ze bijvoorbeeld via Fotocube kunt volgen. Binnenkort zullen dit soort workshops vast ook op de site verschijnen.

 12. Erik
  Profiel  Erik schreef op dinsdag 17 april 2012 om 22:11  | reageer

  Belangrijk dat je al voor redelijke vulling hebt gezorgd! Wat mij betreft had het nog meer mogen zijn, maar laten we hopen dat het zich snel vult en er voor elk onderwerp een aantal opties zijn knipoog

  Lijkt me ook een mooie manier om beginnen workshop-aanbieders een springplank te geven, slim dus die 3 startpunten! Zal ik zelf nog geen gebruik van maken, maar wie weet krijg ik ooit nog zin in het geven van workshops.

  In elk geval, slim initiatief en mogelijk inderdaad een gat in de "markt" knipoog

 13. Wolves fotografie
  Profiel  Wolves fotografie schreef op donderdag 19 april 2012 om 01:40  | reageer

  Bedankt voor deze mogelijkheid Elja! Ik heb net mijn eerste workshops aangeboden en ik ben heel benieuwd of er aanmeldingen via deze site gaan komen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord