Elja Trum

Lightroom Expert worden met Photofacts Academy

woensdag 15 juli 2015, 10:12 door | 9.128x gelezen | 28 reacties

Samen met Piet Van den Eynde (Adobe Certified Lightroom Expert en auteur van de Lightroom Ontmaskerd boeken) ben ik de afgelopen tijd bezig geweest met het opzetten van Photofacts Academy. Vandaag onthullen we deze professionele website waarop je alles zal kunnen leren over werken met Adobe Photoshop Lightroom.

Er is achter de schermen al heel wat werk verricht, maar nu we publiek gaan hebben we je hulp nodig: we hebben namelijk 250 inschrijvingen nodig om echt van start te kunnen gaan. Help mee om Photofacts Academy bekend te maken onder fotografen; vertel het je vrienden, like ons op Facebook of verwijs er naar vanaf je website. Of nog mooier; word zelf lid! Wij zorgen dat je er geen spijt van krijgt!

Wanneer we ons doel behaald hebben krijg je in de loop van het komende jaar de beschikking over ruim 10 uur aan videocursussen waarmee je echt kunt leren werken met Lightroom (wanneer en hoe vaak je maar wilt online te bekijken). Vijf uur aan Lightroom training zal al op 15 november beschikbaar zijn. Andere trainingen zitten ook in de pijplijn en als lid kun je uiteraard zelf suggesties doen.

Schrijf jezelf nu alvast in als één van de eerste 250 leden tijdens de voorinschrijvingsperiode en je betaalt slechts 49 euro voor een jaar toegang (in plaats van 69 euro). Je krijgt per direct toegang tot ruim een half uur videomateriaal en je jaarabonnement loopt tot 15 november 2014.

Let op: De introductiekorting geldt niet meer.
Kijk op de Photofacts Academy site voor het actuele aanbod.

Meld je direct aan op Photofactsacademy.nl of lees eerst meer over de voordelen van Photofacts Academy.

In onderstaande video geeft Piet Van den Eynde alvast een eerste kijkje in wat je allemaal kunt verwachten. Zorg ervoor dat je HD aangevinkt hebt en bekijk de video bij voorkeur op een volledig scherm.


Over Lightroom


Lightroom is een van de beste en meest flexibele beheers-, bewerkings- en publicatiepakketten voor zowel amateur- als professionele fotografen. Maar die veelzijdigheid betekent dat de zeven modules van het pakket niet altijd zo eenvoudig te doorgronden zijn. Uit Piet's ervaring als Lightroom-instructeur weet hij dat veel gebruikers die het pakket op zichzelf aanleren, de mogelijkheden niet altijd optimaal benutten en soms zelfs grondig in de fout gaan.

Met de online Lightroom Cursus van Photofacts Academy hoef je Lightroom niet langer alleen te leren: je wordt op het juiste pad gezet door een Lightroom Professional met Adobe Certificatie. Je hoort wat de mogelijkheden zijn en welke fouten je kan vermijden. Naarmate je groeit in het programma, komen er nieuwe video's online waardoor je je meer en meer kan verdiepen in het pakket.

Wanneer het doel van 250 inschrijvingen gehaald wordt, zal Photofacts Academy op 15 november van start gaan met de eerste twee (en belangrijkste) onderdelen van Lightroom: een grondige introductie tot de Bilbiotheekmodule en een grondige introductie tot de Ontwikkelmodule.

Om het volgen van de cursus optimaal mogelijk te maken, krijg je ook de mogelijkheid om oefenbestanden te downloaden. Zo kan je zelf de theorie in de praktijk omzetten. Bekijk ook onze agenda op Photofacts Academy om te zien wat er de komende periode in de planning staat.

Neem vooral ook even een kijkje op Photofacts Academy en laat weten wat je van het initiatief vindt!


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 15 juli 2015.
De eerste publicatiedatum is dinsdag 1 oktober 2013, 09:58.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

28 reacties

 1. Huub
  Huub schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 10:26

  Hallo Elja en Piet,
  ik heb er alle vertrouwen in dat dit met zo'n span een groot succes wordt en schrijf me bij deze dan ook in . (Y)

 2. Huub
  Huub schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 10:39

  Jep. Klaar ........
  Als ik een verzoekje in mag dienen dan graag een uitleg over de ruisreductie ...
  Succes

 3. Leon
  Leon schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 10:52

  Leuk iniatief, maar denk dat het weinig nut heeft voor de iets meer ervaren lightroom-gebruiker

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 10:52

  @Huub; Bedankt! vrolijk
  Je verzoekje zullen we zeker behandelen.

  @Leon; Ook ervaren gebruikers zullen zeker wat bijleren. Ik denk dat je al in de eerste cursussen direct wat leert, maar zeker de cursussen voor gevorderden zullen voor bijna elke Lightroom gebruiker erg leerzaam zijn.

  Veel Lightroom gebruikers weten niet het maximale uit het pakket te halen. Er zitten zoveel handigheden in.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.317 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord