Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Lightroom Expert worden met Photofacts Academy

woensdag 15 juli 2015, 10:12 door | 9.860x gelezen | 28 reacties

Samen met Piet Van den Eynde (Adobe Certified Lightroom Expert en auteur van de Lightroom Ontmaskerd boeken) ben ik de afgelopen tijd bezig geweest met het opzetten van Photofacts Academy. Vandaag onthullen we deze professionele website waarop je alles zal kunnen leren over werken met Adobe Photoshop Lightroom.

Er is achter de schermen al heel wat werk verricht, maar nu we publiek gaan hebben we je hulp nodig: we hebben namelijk 250 inschrijvingen nodig om echt van start te kunnen gaan. Help mee om Photofacts Academy bekend te maken onder fotografen; vertel het je vrienden, like ons op Facebook of verwijs er naar vanaf je website. Of nog mooier; word zelf lid! Wij zorgen dat je er geen spijt van krijgt!

Wanneer we ons doel behaald hebben krijg je in de loop van het komende jaar de beschikking over ruim 10 uur aan videocursussen waarmee je echt kunt leren werken met Lightroom (wanneer en hoe vaak je maar wilt online te bekijken). Vijf uur aan Lightroom training zal al op 15 november beschikbaar zijn. Andere trainingen zitten ook in de pijplijn en als lid kun je uiteraard zelf suggesties doen.

Schrijf jezelf nu alvast in als één van de eerste 250 leden tijdens de voorinschrijvingsperiode en je betaalt slechts 49 euro voor een jaar toegang (in plaats van 69 euro). Je krijgt per direct toegang tot ruim een half uur videomateriaal en je jaarabonnement loopt tot 15 november 2014.

Let op: De introductiekorting geldt niet meer.
Kijk op de Photofacts Academy site voor het actuele aanbod.

Meld je direct aan op Photofactsacademy.nl of lees eerst meer over de voordelen van Photofacts Academy.

In onderstaande video geeft Piet Van den Eynde alvast een eerste kijkje in wat je allemaal kunt verwachten. Zorg ervoor dat je HD aangevinkt hebt en bekijk de video bij voorkeur op een volledig scherm.


Over Lightroom


Lightroom is een van de beste en meest flexibele beheers-, bewerkings- en publicatiepakketten voor zowel amateur- als professionele fotografen. Maar die veelzijdigheid betekent dat de zeven modules van het pakket niet altijd zo eenvoudig te doorgronden zijn. Uit Piet's ervaring als Lightroom-instructeur weet hij dat veel gebruikers die het pakket op zichzelf aanleren, de mogelijkheden niet altijd optimaal benutten en soms zelfs grondig in de fout gaan.

Met de online Lightroom Cursus van Photofacts Academy hoef je Lightroom niet langer alleen te leren: je wordt op het juiste pad gezet door een Lightroom Professional met Adobe Certificatie. Je hoort wat de mogelijkheden zijn en welke fouten je kan vermijden. Naarmate je groeit in het programma, komen er nieuwe video's online waardoor je je meer en meer kan verdiepen in het pakket.

Wanneer het doel van 250 inschrijvingen gehaald wordt, zal Photofacts Academy op 15 november van start gaan met de eerste twee (en belangrijkste) onderdelen van Lightroom: een grondige introductie tot de Bilbiotheekmodule en een grondige introductie tot de Ontwikkelmodule.

Om het volgen van de cursus optimaal mogelijk te maken, krijg je ook de mogelijkheid om oefenbestanden te downloaden. Zo kan je zelf de theorie in de praktijk omzetten. Bekijk ook onze agenda op Photofacts Academy om te zien wat er de komende periode in de planning staat.

Neem vooral ook even een kijkje op Photofacts Academy en laat weten wat je van het initiatief vindt!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken


Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 15 juli 2015.
De eerste publicatiedatum is dinsdag 1 oktober 2013, 09:58.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

28 reacties

 1. Huub
  Huub schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 10:26  | reageer

  Hallo Elja en Piet,
  ik heb er alle vertrouwen in dat dit met zo'n span een groot succes wordt en schrijf me bij deze dan ook in . (Y)

 2. Huub
  Huub schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 10:39  | reageer

  Jep. Klaar ........
  Als ik een verzoekje in mag dienen dan graag een uitleg over de ruisreductie ...
  Succes

 3. Leon
  Leon schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 10:52  | reageer

  Leuk iniatief, maar denk dat het weinig nut heeft voor de iets meer ervaren lightroom-gebruiker

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 10:52  | reageer

  @Huub; Bedankt! vrolijk
  Je verzoekje zullen we zeker behandelen.

  @Leon; Ook ervaren gebruikers zullen zeker wat bijleren. Ik denk dat je al in de eerste cursussen direct wat leert, maar zeker de cursussen voor gevorderden zullen voor bijna elke Lightroom gebruiker erg leerzaam zijn.

  Veel Lightroom gebruikers weten niet het maximale uit het pakket te halen. Er zitten zoveel handigheden in.

 5. Martin Bekkers
  Martin Bekkers schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 11:07  | reageer

  Ik gebruik LR alleen voor de selectie, lenscorrectie en eventuele kleurcorrectie. Verder doe ik alles in Photoshop. Ik heb gemerkt dat in LR sommige functies niet bevoordelijk zijn voor je eindresultaat. Kijk maar eens goed naar het verscherpen van een foto in LR tov PSD. De resultaten zijn schrikbarend. Dus LR als workflow voor importeren van de foto's en een snelle selectie maken en kleine correcties onderling op de beelden is eigenlijk alles wat ik er mee doe. Back up doe ik ook niet. Is zo onoverzichtelijk dat ik daar mee gestopt ben. Maar goed als er mensen zijn die dit anders ervaren sta ik daar natuurlijk voor open. Verder een mooi initiatief!!!!

 6. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 12:07  | reageer

  Na een korte storing op Photofacts Academy doet deze het weer.
  Excuses voor het ongemak!

  Altijd op momenten dat het het slechts uitkomt.. knipoog

 7. H.Volker
  H.Volker schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 12:09  | reageer

  heb me ingeschreven voor de Lightroom cursus. Ik heb ook het boek van Piet v.d. Eynde gekocht. Lijkt me zeer de moeite waard

 8. Lennert Dickhoff
  Lennert Dickhoff schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 12:50  | reageer

  Heb me ingeschreven, Ben benieuwd of het iets voor me is. Kan inmiddels een hoop en ben dus redelijk gevorderd te noemen.

  Dus hoop ik dat jullie die uitdaging aan gaan en aan kunnenvrolijk

 9. ingrid-1950
  Profiel ingrid-1950 schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 13:14  | reageer

  Mijn grootste probleem met lightroom ligt aan het begin: het importeren, de mappenstructuur en al die andere handelingen die nodig zijn voor je überhaupt begint met bewerken... daar wordt nergens echt voldoende aandacht aan besteed waardoor ik met een mooi programma (ik heb LR4) op mijn pc zit zonder dat ik het echt kan gebruiken.

  Hoeveel aandacht besteden jullie daaraan? Pas als ik dat onder de knie heb kan ik verder. Ik heb ooit een hele map door pure onwetendheid verkleind naar webafmetingen, niet echt iets waar ik blij mee was en wat me dus tegenhoudt om verder te experimenteren en uit te zoeken hoe eea werkt ... ik duik dan al snel weer in elements en cs... (waar ik in elk geval wel weet hoe eea te openen en op te slaan zonder desastreuze gevolgen.)

  Heb het filmpje van Photoshoppers bekeken en daar wordt duidelijk uitgelegd hoe te werk te gaan. In combinatie met jullie programma lijkt het me een goede investering in het opkrikken van mijn kennis....

 10. Daan
  Profiel Daan schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 13:42  | reageer

  Leuk en zeker goed initiatief, maar zelf ga ik er geen gebruik van maken. Bekijk zelf de vele gratis Youtube filmpjes, waarvan bijvoorbeeld de workshops van B&H video.

 11. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 14:21  | reageer

  @Ingrid; Het importeren en de bibliotheekmodule worden in onze eerste cursus op 15 november al heel uitgebreid beschreven. Dat is inderdaad de eerste stap om goed gebruik te maken van de mogelijkheden van Lightroom.

  @Daan; Als je het Engels goed machtig bent zijn er inderdaad alternatieven. Wij denken met de Nederlandse taal en persoonlijke aandacht voor de vragen van gebruikers echter veel waarde toe te kunnen voegen.

  @Lennert; Dat komt vast goed! Ook gevorderde gebruikers kunnen nog voldoende nieuwe en handige dingen oppikken om hun workflow verder te verbeteren.

  @H.Volker; Leuk! We gaan er voor zorgen dat het meer dan de moeite waard gaat worden!

 12. gast schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 15:03  | reageer

  Laten we wel wezen, voor vergevorderde gebruikers valt hier gewoon niets te halen. En mocht hij er toch niet uit komen, dan is er zoveel gratis informatie te vinden. Hij zal dus gek zijn om dan 50 euro per jaar te gaan betalen.

 13. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 15:53  | reageer

  @gast; het mag duidelijk zijn dat ik het niet met je eens ben, maar uiteraard dwingen we niemand om zich in te schrijven. Volgens mij zullen we erg veel waarde bieden, ook voor gevorderde gebruikers.

 14. Daan
  Profiel Daan schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 16:11  | reageer

  @Elja Nadeel kan zijn dat de meesten workshops op Youtube in het Engels zijn. Zelf ervaar ik dit niet als probleem, zoals geschreven vind ik het zeker een mooi alternatief voor de gene die opzoek zijn naar informatie in het Nederlands.

  @Gast Het is maar hoe jij je zelf opstelt. Je kunt houding aannemen van ik weet het al. Dan zul je zeker niks leren, maar als je open staat om iets te leren. Zul je verstelt staan hoeveel je zelfs kunt leren van basis trainingen.
  Ik geef met enige regelmaat basis fotografie workshops en ik leer nog steeds elke keer wat bij van de cursisten. Het heeft dan niet altijd te maken met techniek, maar veelal de kijk op dingen.

 15. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 16:48  | reageer

  @Daan; Inderdaad. Daarbij heeft onze opzet als voordeel dat je zelf kunt kiezen of je alleen een losse tutorial volgt uit een volledige cursus of een complete cursus bestaande uit meerdere op logische wijze aan elkaar verbonden tutorials.

 16. Hans
  Hans schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 20:46  | reageer

  Elja, klinkt bijzonder interessant. Ik maak zelf gebruik van LR4. Op welke versie is de Academy gebaseerd? Kom ik in de knoop met LR4?

 17. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 1 oktober 2013 om 20:55  | reageer

  @hans; we zullen werken met Lightroom 5, maar 95% zal ook werken op Lightroom 4 (en 75% op Lightroom 3). Mocht het van toepassing zijn dan wordt aangegeven dat het een Lightroom 5 of hoger functie is.

 18. Gert Kracht
  Gert Kracht schreef op woensdag 2 oktober 2013 om 00:23  | reageer

  Succes mannen!

  #aangemeld

 19. Fabian de Kluijver
  Fabian de Kluijver schreef op woensdag 2 oktober 2013 om 08:40  | reageer

  Voor € 49,00 kan je geen buil vallen.
  Dus bij deze aangemeld.

  Succes verder!

 20. Piet Van den Eynde
  Piet Van den Eynde schreef op woensdag 2 oktober 2013 om 09:32  | reageer

  @Hans: je zal het meeste kunnen volgen. Behalve de nieuwe features uiteraard. Normaal zal ik er tijdens de training bij zeggen of iets nieuw geïntroduceerd is in Lightroom 5.

  @Gast: 'Hij die denkt dat hij niets meer te leren heeft, bewijst met zijn gedachten het tegendeel' (Oud Chinees spreekwoord)

  @Ingrid: Ik heb al tientallen workshops Lightroom gegeven en weet dus stilaan waar beginners (en ook mensen die het op zichzelf geleerd hebben) over struikelen. Het importeren is één zo'n struikelblok. We zullen dat duidelijk en uitgebreid behandelen!

 21. Jasmino
  Jasmino schreef op woensdag 2 oktober 2013 om 10:14  | reageer

  Weet je hoe jullie nu verschil kunnen maken? Door de video's ook te ondertitelen. Want dan wordt het voor mij namelijk ook interessant. Ik ben namelijk ernstig slechthorend, en heb ondertiteling nodig om te kunnen verstaan. Goede ondertitelde video's waarin je kunt leren zijn namelijk nog niet beschikbaar op het web. Althans, ik heb er geen weet van.

  Weet dat ongeveer 10% van de NL bevolking slechthorend of doof is, en dat worden er steeds meer. De bevolking wordt namelijk steeds ouder, en iedereen gaat op latere leeftijd slechter horen. En daarnaast is er een grote groep slechthorende jongeren tot ongeveer 35 die ook steeds groter groeit, en behoorlijk explosief ook. Dat is namelijk de zgn. walkmangeneratie die nu de gehoorschade ervaart. Die groep groeit nog, omdat er lang heel weinig aan preventie is gedaan.

  Als jullie ondertiteling bieden, kom ik aan boord.

  Daar zit dus een gat in de markt!

 22. Bauke
  Bauke schreef op woensdag 2 oktober 2013 om 10:15  | reageer

  Mooi initiatief maar niet echt nodig in de tijd van de youtube filmpjes en de boeken die Piet al heeft uitgebracht
  en laten we het ook niet moeilijker maken dan het is
  Maar goed dat er een mogelijkheid wordt geboden aan gebruikers die er nog minder bedreven in zijn.

 23. ingrid-1950
  Profiel ingrid-1950 schreef op woensdag 2 oktober 2013 om 13:24  | reageer

  ben benieuwd, heb me aangemeld... kom maar op met die wijze lessen !!!! kan niet wachten om met LR te beginnen ! (en komt dat even goed uit.... ga lekker op vakantie en bij terugkomst meteen de eerste les. Top (Y))

 24. Piet Hein
  Profiel Piet Hein schreef op woensdag 2 oktober 2013 om 20:35  | reageer

  Het is een prima idee en geweldige actie. Deels verkoop je op je blauwe ogen. Waarom niet gewoon ruimhartig . . . abonnement aanbod eindigt op half november, een paar weekjes en het jaar is voorbij. Waarom niet eenvoudig en simpel eindigen op 31 december 2014.

 25. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 2 oktober 2013 om 22:52  | reageer

  @Bauke; niet iedereen heeft Piets boeken al. Je kunt er dan ook voor kiezen juist de boeken te laten liggen. Maar net wat je zelf prettiger vindt.

  @Jasmino; Ik wil er best naar kijken, maar ik vermoed dat het behoorlijk wat extra werk zal zijn om dit voor elkaar te krijgen. Zo even snel gezien is het technisch wel mogelijk. Ben bang dat dit niet direct heel snel ingebouwd gaat worden. Vind het zeker wel mooi voor de toekomst.

  @Piet Hein; Dat had ook gekund, maar zo hebben we het niet bedacht. Ons idee was dat we de datum waarop we de eerste complete cursus kunnen aanbieden ook de datum was waarop je abonnement pas echt in zou gaan. Daarbij hebben we niet gekeken naar 'een mooie datum', behalve dan dat we voor de 15de hebben gekozen. vrolijk

 26. els tembuyzer
  els tembuyzer schreef op donderdag 3 oktober 2013 om 08:54  | reageer

  Heb mij ook ingeschreven en betaald! Activeer nu maar vlug mijn account dat we aan de slag kunnen. Ik hoop ook op een kwaliteitsvol beeld en klankgeluid op mijn PC alhier te lande!!

 27. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 3 oktober 2013 om 19:56  | reageer

  @Els; je account is inmiddels geactiveerd. Je betaling is vanmiddag binnen gekomen.

 28. Hans Bakker
  Profiel Hans Bakker schreef op dinsdag 8 oktober 2013 om 17:24  | reageer

  Ben wat laat ingestapt, maar het initiatief om een cursus op deze manier vorm te geven spreekt me zeer aan. Toen ik de introductievideo van Piet Van den Eynde had gezien was ik gelijk verkocht. Heb me onmiddellijk ingeschreven en ben vol verwachting.

  Bedankt voor dit goede initiatief

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.057 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord