Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Photofacts Academy 1 jaar!

zaterdag 15 november 2014, 17:03 door | 4.849x gelezen | 4 reacties

Een jaar geleden lanceerde we officieel Photofacts Academy, de online leeromgeving voor fotografen. Nu waren we in het begin nog bang of het wel een succes zou worden, maar die angst is volkomen onterecht gebleken. In één jaar tijd zijn we van nul naar ruim 1.250 leden gegroeid!

En de reacties van onze klanten zijn allemaal erg positief. De cursussen bevallen gelukkig erg goed. Dat blijkt ook uit het aantal verlengingen. Vanavond verlopen de jaarabonnementen van de eerste gebruikers, maar ruim 70 procent van de leden heeft zijn of haar abonnement reeds voor de verloopdatum verlengt.

Bekijk hieronder een video uit onze Photoshop voor Fotografen cursus over het verwijderen van toeristen uit een foto. Bekijk de video bij voorkeur full-screen (via het icoontje rechtsonder).


Constante toevoegingen


Photofacts Academy werkt op basis van jaarabonnementen zodat we constant aan uitbreiding van het aanbod kunnen werken. Het afgelopen jaar hebben we dan ook ruim 22 uur aan video's op onze site beschikbaar gesteld voor leden.

De cursussen over Lightroom en Photoshop nemen hierin het grootste aandeel in, maar we hebben ook foto's van leden nabewerkt, de werking van plug-ins laten zien, Lightroom Mobile onder de loep genomen en verschillende losse nabewerkingsvideo's voor Lightroom en Photoshop geplaatst.

Voor de komende periode staan er ook weer wat interessante cursussen in de planning:

Leer werken met een Wacom tablet
Veel fotografen hebben een tablet om hun foto's te bewerken. Wacom is hier het bekendste merk in en heeft een mooi assortiment aan tablets. Piet laat je in deze cursus zien hoe je nog meer uit je Wacom tablet kunt halen.

Cursus macrofotografie
Handige tips en technieken voor het maken van macrofoto's. Kijk mee met een deskundige macrofotograaf en leer hoe ook jij prachtige macrofoto's kunt maken in de natuur.

Photoshop Elements voor Fotografen
Het kleine broertje van Photoshop is tegenwoordig al behoorlijk krachtig. Veel fotografen gebruiken Photoshop Elements dan ook naast Lightroom in plaats van Photoshop. Een prima keuze. In deze workshop laten we zien hoe je als fotograaf nuttig gebruik kunt maken van alle mogelijkheden van Elements.

High Dynamic Range fotografie
Met HDR fotografie kun je ondanks te grote contrasten in het beeld (bijvoorbeeld een donkere voorgrond en lichte achtergrond) toch overal goed belichte foto's maken. In de cursus leer je hoe je HDR foto's maakt en hoe je deze voltooid met behulp van Lightroom, Photoshop en plug-ins.

En we hebben nog meer plannen, maar daarvoor zijn we nog druk bezig met de planning. We gaan niet alles zelf doen, maar zoeken voor de verschillende cursussen de beste docenten die we hiervoor binnen Nederland en België kunnen vinden.

Cadeautje


Wie jarig is trakteert! Om onze eerste verjaardag te vieren hebben we een cadeautje beschikbaar: meld je nu aan op Photofacts Academy en gebruik de couponcode PFA1JAAR om 10 euro korting te krijgen op je jaarabonnement! Je kunt de couponcode hier inwisselen; hij is nog tot en met dinsdag geldig.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Piet Van den Eynde
  Piet Van den Eynde schreef op zaterdag 15 november 2014 om 19:36  | reageer

  Proficiat vrolijk

 2. tonmoens
  Profiel tonmoens schreef op zaterdag 15 november 2014 om 20:21  | reageer

  Gefeliciteerd met het 1 jarig jubileum

 3. Jan Harm
  Jan Harm schreef op zaterdag 15 november 2014 om 20:34  | reageer

  Van harte, jullie voldoen in een behoefte. Pas afgelopen week lid geworden maar nu al profijt van enkele lessen. Mooie is dat je de video's in je eigen tijd en in je eigen tempo kunt bekijken!

 4. Michael
  Profiel  Michael schreef op zaterdag 15 november 2014 om 21:38  | reageer

  Gefeliciteerd!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord