Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Photofacts Academy 3 jaar (en trakteert)!

dinsdag 15 november 2016, 08:16 door | 10.438x gelezen | 524 reacties

Vandaag is het precies 3 jaar geleden dat we van start gingen met Photofacts Academy. De online leeromgeving voor fotografen is in de afgelopen drie jaar mooi gegroeid en er zijn inmiddels meer dan 3.700 leden die onze cursussen volgen.

Drie jaar geleden zijn we na een Kickstarter-achtige lancering van start gegaan met de Basiscursus Lightroom (overigens nog steeds de beste bekeken cursus op onze site). We, Piet Van den Eynde en ik, zijn destijds gestart nadat 250 fotografen lid werden (en direct betaalden) toen we de plannen aankondigden.

Ons doel van 250 leden werd toen in 4 dagen gehaald. Veel sneller dan we ooit durfden te hopen. We hadden onszelf een periode van anderhalve maand gesteld om het doel te halen.


Netflix voor Fotografen


Photofacts Academy begint inmiddels steeds meer op een Netflix voor Fotografen te lijken; met zoveel cursusmateriaal dat je vandaag lid kunt worden, wekelijks anderhalf uur kunt kijken en dan heb je volgend jaar nog niet alles gezien.

De meeste leden zullen dan ook niet alles kijken wat we aanbieden, maar kiezen datgene waar ze echt interesse in hebben. We hebben cursussen op elk niveau en over uiteenlopende onderwerpen. Van een cursus over de Lightroom Catalogus, tot een cursus bruidsfotografie, tot een cursus met Creatieve Technieken.

De cursussen worden allemaal erg positief beoordeeld door de leden. Na meer dan 1.000 beoordelingen geven onze leden de cursussen een gemiddelde van 9,2. Die tevredenheid zien we gelukkig ook terug in de verlengingen.

We werken met een jaarlidmaatschap dat automatische verloopt, maar zo'n 85 procent van de leden verlengt hun lidmaatschap jaarlijks opnieuw.

Win een lidmaatschap


Om te vieren dat we drie jaar bestaan geven we vandaag ook 3 jaarlidmaatschappen weg (ter waarde van 99 euro per stuk). Mocht je al lid zijn, dan verlengen we je lidmaatschap uiteraard gewoon.

Je hoeft niet veel te doen om kans te maken op een gratis jaarlidmaatschap. Laat onder dit bericht een reactie achter. Het liefst met een suggestie over hoe we Photofacts Academy voor jou nog interessanter kunnen maken. Wat mis jij nog, of wat zou je graag zien bij onze online cursussen?

Maar ook zonder suggestie ter verbetering maak je kans, dus laat vooral even van je horen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

524 reacties

 1. Jeroen van Vliet
  Jeroen van Vliet schreef op dinsdag 15 november 2016 om 08:41  | reageer

  Blijf vooral doorgaan op deze manier.
  Voor zowel beginnende als gevorderde fotografen zijn de trainingen bijzonder duidelijk.

  Op naar de volgende 3 jaar.

 2. Marjolein van der ark
  Marjolein van der ark schreef op dinsdag 15 november 2016 om 09:02  | reageer

  Ik vind fotofacts echt geweldig. Super handige tips en filmpjes waar ik zeker wat mee kan als beginnend fotograaf.

 3. Florina
  Florina schreef op dinsdag 15 november 2016 om 09:39  | reageer

  Overtuig me maar om lid te worden: waarom zou ik het doen? Een steengoed argument kan me misschien overhalen niet meer alleen een 'lurker' te zijn. knipoog

 4. R.Kuik
  R.Kuik schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:00  | reageer

  Jullie zijn echt de moeite waard met al jullie tips en trucs, ik heb er in ieder geval het nodige van opgestoken.

 5. Marnix Vermassen
  Marnix Vermassen schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:04  | reageer

  Ik heb het al vaak gezegd op Social media, iets beter bestaat er niet dan julie site, heel uitgebreid en vooral heel leerzaam. Ik verdien er geen cent mee maar zal jullie pakket blijven de hemel inprijzen. En laat nu net mijn jaarabonnement op zijn einde lopen. Maar winnen of niet, mijn verlenging is verzekerd. Tot zaterdag Piet op photo day in de gelamco arena.

 6. John Boutsen
  John Boutsen schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:06  | reageer

  ik leer nog steeds veel bij door photofacts, eigenlijk is het voor mij goed zo maar als ik dan toch een suggestie mag doen: iets meer aandacht voor photoshop. Ik werk niet met LR dus zou graag wat meer PS-tutorials zien. maar ben nu ook al dik tevreden. Nog gefeliciteerd met de verjaardag!!!

 7. Corina
  Corina schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:18  | reageer

  Gefeliciteerd!
  Ik werk voornamelijk met Photoshop, maar hoor om mij heen dat Lightroom ook heel fijn is om mee te werken. Een lidmaatschap zou erg welkom zijn. Dan ga ik allereerst de Lightroom cursussen volgen!

 8. Marcel
  Marcel schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:20  | reageer

  Gefeliciteerd !

 9. noenkelMi
  Profiel noenkelMi schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:24  | reageer

  proficiat met jullie 3e jaar. Ik ben geen lightroomer, dus voor mij gaat het iets teveel over Lightroom. Maar ik begrijp het wel: ik ben eerder een uitzondering. Wel veel geleerd uit de NIK -en Wacom tips. Tot in maart!

 10. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:26  | reageer

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Ik volg de artikelen op de site wel maar ben helaas nog niet lid van de photofacts academy (om financiële redenen). Winnen zou daarom des te leuker zijn omdat je natuurlijk nooit bent uitgeleerd. Vriendelijke groet, Hannah van Volen

 11. JW
  JW schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:31  | reageer

  Van Harte Gefeliciteerd!
  Mocht ik niet winnen, ga ik jullie service gewoon een jaartje proberen...

 12. Hannah van Volen
  Hannah van Volen schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:32  | reageer

  Had graag onder mijn naam willen reageren maar gek genoeg zag ik niet waar ik mijn gegevens kan invullen. Bovenstaande reactie (Gast om 10:26) is dus een oprechte reactie. Inmiddels kan ik mijn gegevens invullen en in het vervolg kom mijn naam er gewon bij. Nogmaals groet Hannah van Volen

 13. Eddy Geeraerts
  Eddy Geeraerts schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:33  | reageer

  Al veel geleerd van jullie !!
  Een aanrader voor wie zijn fotografie wil verbeteren !
  Met dank , en... nog vele jaartjes !

 14. P. Groenen
  P. Groenen schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:33  | reageer

  Van harte gefeliciteerd! Ik heb zo vlug geen suggesties, ik zou dus zeggen, ga zo door!

 15. Bert de Ronde
  Bert de Ronde schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:36  | reageer

  Ga zo door! De stroom met nieuwe cursusjes houdt niet op!
  Graag wat meer Photoshop a.u.b.

 16. Joris
  Joris schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:43  | reageer

  3 jaar alweer, gefeliciteerd !

 17. Sieta
  Sieta schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:44  | reageer

  3 jaar! Gefeliciteerd! Ik heb eerder een proefabonnement gehad, helaas heb ik door nare omstandigheden maar enkele video's kunnen zien. Zou het top vinden een jaarabonnement te winnen maar als dat niet lukt dan word ik alsnog lid vrolijk

 18. Roy Beckers
  Roy Beckers schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:48  | reageer

  Jullie zijn goed bezig! Zo lees ik met plezier jullie nieuwsbrief. Ook het proefabonnement beviel goed. Tijd is echter een struikelblok geweest om me definitief aan te melden. Jullie abonnement zou een mooi sinterklaas cadeau kunnen zijn die mij het tegendeel kan bewijzen. Wellicht dat ik dan nog jaren lid blijf knipoog

 19. Rene Deroover
  Rene Deroover schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:50  | reageer

  Doe zo voort. Ik heb al heel wat opgestoken bij jullie vooral dan betreffende Lightroom. Tegelijk misschien de vraag om alternatieven voor het veel te dure Photoshop CC aan bod te laten komen (bvb Afinity e.a.). Waarom daar geen reeks lessen rond bouwen? In elk geval proficiat voor de reeds geleverde lessen en informatie.

 20. Gerrit Bosch
  Gerrit Bosch schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:53  | reageer

  Vanaf het begin ben ik lid. Ik heb er veel van geleerd, te beginnen met LR. Vooral de bibliotheekmodule heeft me veel opgeleverd. De cursussen zijn helder. Groot voordeel is dat je terug kunt kijken. Het bijgeleverde materiaal bij de cursussen en de aanbiedingen zijn interessant. Nu mijn computer vernieuwd is en veel sneller, kan ik me ook meer gaan richten op fotoshop. Wat ik mis is het volgende: het zou mooi zijn indien er een soort van trefwoordregister aan de site toegevoegd kan worden. Mocht je ergens in je tegen aan lopen, dan kun je via het dit register zo bij de goede video terecht komen met verwijzing naar een video in LR of PS

 21. Els
  Els schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:54  | reageer

  Proficiat en ga zo door!

 22. Wilma van Beekveld
  Wilma van Beekveld schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:55  | reageer

  Het verbaasd me dat er bij de reacties diverse mensen zijn die aangeven dat ze (nog) geen Lightroom gebruiken. Ik zou echt niet meer weten hoe ik zonder moet!
  Zo zie je maar, zoveel mensen, zoveel wensen. Diversiteit in het aanbod is dus belangrijk en dat doen jullie ook. Gefeliciteerd en blijf zo doorgaan.

 23. Tonny Hoevers
  Tonny Hoevers schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:55  | reageer

  Geweldig, heb drie jaar echt heel veel opgestoken, en ook door door de constante toevoer van weer andere technieken, echt heel erg bedankt, veel geleerd.
  Jammer dat vandaag mijn lidmaatschap verloopt en ik het me even niet kan veroorloven een jaar te verlengen, maar volgend jaar word ik zeker weer lid, want wat zal ik de wekelijkse tips en trucs missen, dank jullie wel!!!!!!!

 24. Erik
  Erik schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:56  | reageer

  Ik hoef niet meer overtuigd te worden. Ik kan via mijn lidmaatschap in eigen tijd en eigen tempo de cursussen volgen. Vind de video's helder en duidelijk uitgelegd ( kijk voornamelijk de LR en PS vide's) en gebruik ze ook vaak als naslagwerk. Superfijn dat ze nu ook op tablet te bekijken zijn.
  Dit wordt mijn derde jaar lidmaatschap en ben supertevreden, Ga zo door.

 25. Hennie Kuiper-Siebe
  Hennie Kuiper-Siebe schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:56  | reageer

  Zoveel geleerd in de twee jaar dat ik nu lid ben van Photofacts. Wat ik vooral als 78 jarige zo fijn vind is dat steeds als ik even iets ben vergeten hoe ik b.v in Lightroom iets wil doen aan een foto, ik steeds even weer kan kijken bij de cursus. En al die verschillende cursussen die er steeds weer verschijnen, ga zo door. Nog nooit zoveel plezier beleefd aan mijn fotografie hobby.

 26. Louismakers
  Profiel Louismakers schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:58  | reageer

  Van harte gefeliciteerd!
  Dus lid van het eerste uur zogezegd heb ik nog geen moment spijt gehad van deelname. Echt een super idee die video's met demonstraties hoe je je foto's kun bewerken in Photoshop en Lightroom, ik ben enorme gegroeid in kennis met betrekking tot deze programma's. Waar ik nog naar uitkijk is een workflow vanaf het importeren van de foto tot aan het het afdrukken cq publiceren. Veel succes voor de toekomst.

 27. Steffie van den Brink
  Steffie van den Brink schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:59  | reageer

  Uiteraard van harte gefeliciteerd.
  Hoop dat het nog vermenigvuldigt mag worden met zeker
  10 jaar!
  Steffie.

 28. Arjan
  Arjan schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:02  | reageer

  Ik kijk altijd weer uit naar de volgende mailing. Zit te dubben of ik lid zal worden, maar aangezien ik het hier kan winnen, wacht ik daar nog even mee😉

 29. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:04  | reageer

  De nieuwsbrief van Photofacts is één van de weinige waar ik op zit te wachten en die ik echt lees. Ook de site is informatief en vol wetenswaardigheden.

 30. Awinash Dharmlal
  Awinash Dharmlal schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:05  | reageer

  Als starter heb ik heel veel aan jullie cursussen gehad en nog steeds. Misschien kunnen jullie iets met certificaten gaan doen.

 31. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:06  | reageer

  De nieuwsbrief van Photofacts is één van de weinige die ik graag zie komen en ook altijd lees. De site is ook vol interessante wetenswaardigheden en tips. Altijd leuk om te bezoeken.

 32. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:08  | reageer

  Geweldig!
  Heb in twee jaar tijd veel opgestoken.
  Mijn interesse gaat
  vooral naar Lightroom.

 33. Ernst Jan
  Ernst Jan schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:08  | reageer

  Ga zo door. Voor iedereen is er wel iets te vinden. Blijf zo op de hoogte en herontdek tips en trucs die je vergeten was.

 34. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:09  | reageer

  Doe zeker zo verder, duidelijk en verzorgd beeldmateriaal.ik kan het iedereen aanraden om te volgen.

 35. Marc
  Marc schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:10  | reageer

  Leuke site, je kiest wat je wil zien op eigen tempo en kan de mensen contacteren ook... proficiat met jullie derde verjaardag!!! Maak er iets blitsend van 😊....

 36. Lea van den Beucken
  Lea van den Beucken schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:12  | reageer

  Ik kan alleen maar zeggen, dat Photofacts voor elke fotograaf een aanvulling is, zowel op theoretisch gebied met de cursussen, als op fotografisch gebied.
  Alles op de site ziet er keurig verzorgd uit...Dikke pluim voor jullie en op naar de volgende jaren.

 37. Wim Stevenhagen
  Wim Stevenhagen schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:13  | reageer

  Ik bekijk Photofacts Academy altijd zeer graag. Interessant & leerzaam, de moeite waard om te bekijken.
  Op mijn 10e jaar ben ik met fotograferen begonnen en had al vrij snel mijn doka ingericht. Op mijn 16e had ik 635 gulden bij elkaar gespaard. Genoeg voor een Zundapp, maar het werd een Exakta Varex IIB.
  Nu na ruim 50 jaar staat hij rustig achter glas. Fotograferen is niet mijn vak, maar ik ben eigenlijk nooit zonder camera onderweg.

 38. Bram van Maas
  Bram van Maas schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:13  | reageer

  Wat fotobewerking betreft heb ik ontzettend veel geleerd via Photofacts Academy en er blijven nog steeds nieuwe cursussen binnen komen en de bijbehorende updates. Ik blijf zeker lid want dit is het forum om je als fotograaf en bewerker door te ontwikkelen. Ga zo door!

 39. dleeuwen
  Profiel dleeuwen schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:15  | reageer

  Gefeliciteerd!

 40. Peter Borghs
  Peter Borghs schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:15  | reageer

  Ook hier een tevreden gebruiker. Wat Serge Ramelli voor de Engelstaligen is photofacts voor de Nederlandstalige markt.
  Die zo verder Piet en Ilya

 41. Bram Reinders
  Bram Reinders schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:16  | reageer

  Ik ben al jaren een trouwe lezer van jullie site, en waarom? jullie gaan veel meer met de tijd mee dan anderen.

 42. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:17  | reageer

  Duidelijk en verzorgd beeldmateriaal.
  Ben bijna 1 jaar lid, en zou het niet meer willen missen.
  ik kan het iedereen aanraden om te volgen.

 43. Rudy Dubois
  Rudy Dubois schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:19  | reageer

  Nooit een seconde school gevolgd dank zij de cursussen van Photofacts Academy leer ik vanuit mijn luie zetel op een zeer boeiende manier! Bedankt Photofacts Academy

 44. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:20  | reageer

  Eerlijk gezegd...ik zou niet zonder kunnen. Iets wat je niet veel gebruikt kan je steeds terug opzoeken.
  Waar ik nu zit op te wachten, een beetje uitleg over de nieuwe photoshop 2017.
  Daar is wel wat in verandert.
  Lieve groetjes
  Chris

 45. Gilles Weytens
  Gilles Weytens schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:20  | reageer

  Photofacts weet me steeds te boeien met hun nieuwe artikels. Daarnaast kan je hier heel wat handige tips vinden die je verder op weg helpen als beginnende en meer ervaren fotograaf.

 46. Han Maassen
  Han Maassen schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:20  | reageer

  Bedankt voor drie jaar mooie fotografie.

 47. Han Maassen
  Han Maassen schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:22  | reageer

  Bedankt voor drie jaar mooie fotografie.

 48. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:22  | reageer

  Helaas zit ik midden in een verbouwing en heb ik niet veel gelegenheid om te fotograferen. Behalve onze puinhopen en gelukkig ook de vorderingen maak ik weinig foto's op dit moment. Ik kijk wel altijd even met een half oog naar jullie nieuwe afleveringen en heb me heilig voorgenomen alles in te halen want ik vind het fantastisch. Vooral de rust waarmee alles wordt uitgelegd vind ik als semi-gevorderde erg prettig. En ik hoef gelukkig niet bij iedere update zelf alles uit te vinden. Wat mij betreft; ga zo door!

 49. Annemien
  Annemien schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:23  | reageer

  Gefeliciteerd!!
  Ga zo door jullie zijn heel goed bezig.
  Zijn heel interessante tips.
  Moet er alleen nog meer tijd voor krijgen.

 50. Gregorius Schoenmaeckers
  Gregorius Schoenmaeckers schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:24  | reageer

  Wat mij betreft gewoon zo doorgaan. Ik ben lid maar heb helaas te weinig tijd om veel met mijn hobby te doen. Indien ik de tijd heb gebruik ik jullie kennis graag.

 51. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:26  | reageer

  Ik heb veel geleerd van jullie cursussen en gebruik ze regelmatig om mijn geheugen weer wat op te frissen.
  Wat meer uitleg bij PS zou welkom zijn.
  Ga vooral zo door en gefeliciteerd natuurlijk!

 52. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:26  | reageer

  Ga gewoon door zoals jullie bezig zijn, betere video's kan je niet vinden.
  Voor de toekomst, misschien af en toe een praktijkdag???

 53. Rita Buitenhuis
  Rita Buitenhuis schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:29  | reageer

  Ik sluit me bij R.Kuik aan. Er valt veel te leren bij jullie.

 54. A.Jumelet
  A.Jumelet schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:30  | reageer

  Veel van op gestoken ga zo door.

 55. Arjan Hollebrandse
  Arjan Hollebrandse schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:31  | reageer

  Ga vooral door met de vele tips en trucs

 56. Peter van den Broek
  Peter van den Broek schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:31  | reageer

  Ik kijk elke week uit naar een nieuwe video. Gaande het leerproces zijn er bij, die niet meer helemaal nieuw zijn. Je leert uiteraard ook zelf bij.
  Ik ben blij dat ik me een jaar geleden heb geabonneerd.
  Hulde voor de professionele aanpak.

 57. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:37  | reageer

  prima site, waar vind ik een overzicht van de cursussen

 58. Colette van Eck
  Colette van Eck schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:39  | reageer

  Vooral doorgaan!

 59. Gert
  Gert schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:40  | reageer

  Volg photofacts via de nieuwsbrieven, kom altijd weer zaken tegen die handig em perfect zijn. Een cursus krijgen zou helemaal top zijn, een heel leuk en mooi kado op mijn verjaardag (vandaag dus)

 60. Luc willemyns
  Luc willemyns schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:42  | reageer

  Het is goed zoals je nu bezig bent, ik heb al veel bijgeleerd en hoop in de toekomst nog meer bij te leren.

 61. Kees Jurgens
  Profiel Kees Jurgens schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:43  | reageer

  Ik ken geen beter alternatief. Waar ik vooral in geïnteresseerd ben (geraakt), zijn de uitstapjes van LR naar Photoshop.

 62. E. Auer
  E. Auer schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:45  | reageer

  De cursus PS heeft mij geleerd om de stap van LR naar PS te verkleinen, en nu gebruik ik ze beiden met veel plezier. Allebei de programma's zijn een aanvulling op elkaar en daar kan ik nu dankbaar gebruik van maken. Iets dat ik eerst nooit voor mogelijk hield!

 63. Leo
  Leo schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:45  | reageer

  Mijn interesse gaat vooral uit naar het lezen van foto's: wat brengen ze over, hoe zijn ze gemaakt en steunt die aanpak ook de boodschap?

 64. Nik
  Nik schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:45  | reageer

  Gefeliciteerd met het behalen van deze mijlplaal. Al vele bruikbare tips zien langskomen.

 65. Frans De Keyser
  Frans De Keyser schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:46  | reageer

  Gewoon super zoals jullie dit brengen ik val er steeds op terug als ik iets niet meer weet

  op de volgende 3 jaar santé

 66. Carlijn vd Borne
  Carlijn vd Borne schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:46  | reageer

  Leuk initiatief! Erg interessant!! Graag meer cursussen gericht op praktisch en toepasbaar in dagelijkse leven(lees; met kleine kindjes en dus niet alle tijd en ruimte voor de perfecte foto)

 67. Nik
  Nik schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:47  | reageer

  Gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal. Heb al vele bruikbare tips kunnen vinden.

 68. Gerrit Frijstein
  Gerrit Frijstein schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:48  | reageer

  Gefeliciteerd!!
  Ik volg Photofacts Academy al drie jaar, heb daar veel van geleerd.
  Zodra ik de nieuws brief binnen krijg, of een tip van de Academy, dan ga ik gelijk kijken wat het is.
  Ga vooral zo door, op naar nog eens 3 jaar.

 69. Marianne
  Marianne schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:50  | reageer

  Gefeliciteerd met 3 jaar Photofacts Academy!
  Ik lees de nieuwsbrief al heel wat jaren en heb er al heel veel van opgestoken. Bedankt!
  Zelf gebruik ik al bijna 6 jaar Adobe Lightroom, dat voor fotobewerking gemakkelijker werkt dan Photoshop.

 70. Marianne
  Marianne schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:50  | reageer

  In Photofacts worden de onderwerpen zo eenvoudig uitgelegd dat het voor iedereen te begrijpen en te doen is. Ik gebruik Lightroom al jaaaaren maar door de cursus/tips ga ik het programma pas echt goed en zinvol gebruiken en dan dat charmante accent van Piet.........

 71. Marieke
  Marieke schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:51  | reageer

  Lijkt me ontzettend leuk om kans te maken op een lidmaatschap. Inmiddels al ruim 3 jaar met fotografie bezig, maar nog lang lang niet uitgeleerd. Door mijn werk in de zorg kan ik vaak niet meedoen aan (meerdaagse) cursussen dus het comfortabele van leren achter de PC van de Photofact Academy spreekt me enorm aan.

 72. c.iliohan
  c.iliohan schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:53  | reageer

  ik vindt het heel goed van jullie er wordt ook zo goed uitgelegd en in een rustig tempo heb heel wat geleert zodat je het makelijk kan volgen heb zo juist mijn lidmaatschap met veel genoegen verlengt ik kijk uit naar volgend jaar naar de nieuwe curssen van jullie ga zo door en jullie worden nog groter

 73. Jan Allaerts
  Jan Allaerts schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:54  | reageer

  Als ik de reacties hier lees zou ik een wel een jaarabonnement willen winnen knipoog

 74. Anneke Geerts
  Anneke Geerts schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:54  | reageer

  Gefeliciteerd!
  Goede cursussen zijn belangrijk voor velen.

 75. Lenie Doornkamp
  Lenie Doornkamp schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:54  | reageer

  Van harte gefeliciteerd! Ik voel mij ook een beetje jarig want, naast dat ik komende vrijdag echt jarig ben, was ik één van de eerste groep cursisten denk ik. Zojuist even opgezocht, op 6 oktober 2013 ben ik lid geworden van Photofacts Academy! Het eerste jaar heb ik er heel veel van geleerd en in de praktijk kunnen brengen. Afgelopen jaar heb ik er naar mijn zin te weinig mee kunnen doen, maar dat gaat dit jaar anders worden. Ik vind het ontzettend handig dat je alles terug kunt kijken, dat er steeds nieuwe dingen geplaatst worden maar ook dat je altijd je vragen kunt stellen en antwoord krijgt. Als het even ter sprake komt maak ik altijd reclame voor jullie, ook op de fotoclub. Ik weet zeker dat dit al zeker 1 á 2 nieuwe deelnemers hier heeft opgeleverd. Ga zo door! O ja, ik vind het ook erg fijn dat je bij verlenging van je lidmaatschap korting krijgt, dat is bij de meeste abonnementen niet zo. Dat waardeer ik erg!

 76. Rinus
  Rinus schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:54  | reageer

  Jullie zijn goed bezig duidelijke cursussen vooral wat te maken heeft met adobe

 77. ellant
  Profiel ellant schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:55  | reageer

  Ga zo door!! Ik ben in het begin best kritisch geweest ..... maar nu bekijk en herkijk veel van jullie filmpjes!

 78. Chantal
  Chantal schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:58  | reageer

  Wat goed is en zijn degelijkheid heeft bewezen ... daar moet je niet teveel aan gaan sleutelen knipoog. Gewoon doorgaan op de ingeslagen weg wat mij betreft

 79. sjaak
  sjaak schreef op dinsdag 15 november 2016 om 11:59  | reageer

  De cursussen lijken mij best leuk en leerzaam......Maar vaak ontbreekt het mij aan motivatie om met zoiets aan de slag te gaan omdat er niet een duidelijke lijn in zit qua opdrachten enz.
  Misschien is het iets om een cursus te maken waarbij je opdrachten geeft en deze beoordeelt?

 80. Jeannette
  Jeannette schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:00  | reageer

  Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal! Ik gebruik de lessen regelmatig en vind het een geweldige bron van informatie! Ga zo door!

 81. Ton Grootens
  Ton Grootens schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:04  | reageer

  Als ik naar het aantal tutorials kijk, heb ik voorlopig nog het e.e.a. te leren. Maar vooral van Piet heb ik veel opgestoken. En hij heeft zo'n sympathieke stem.

 82. Eddy
  Eddy schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:04  | reageer

  Erg interessant en leerzaam, het brengt je op veel nieuwe ideeën en opent deuren.
  Wat ik wel graag meer zou zien, meer Photoshop video's.
  Dit mis ik toch wel een beetje, en dan doel ik niet op extreme bewerkingen.

  Grt Eddy

 83. wimdevogelaere
  Profiel wimdevogelaere schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:04  | reageer

  ik heb lang getwijfeld of ik wel een lidmaatschap zou nemen, maar heb het mij nog niet beklaagd !!

 84. Dirk Hermans
  Dirk Hermans schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:04  | reageer

  D

 85. Rogier Wassenberg
  Rogier Wassenberg schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:05  | reageer

  Erg goed forum. Regelmatig pik ik goede tips op!
  Ga zo door!

 86. Dirk Hermans
  Dirk Hermans schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:05  | reageer

  Fantastisch deze methode van bijblijven, een echte aanrader!!!

 87. El Linterman
  El Linterman schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:06  | reageer

  Ik ontvang al jaren jullie nieuwsbrief en bezoek regelmatig jullie site. Ben ook een jaar lid geweest van de Photofacts Academy, ondanks tijdgebrek heb ik veel geleerd van Light room! Nu pensionada, meer tijd om weer cursussen te volgen. Dus.....

 88. Karin Masmeijer
  Karin Masmeijer schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:06  | reageer

  Hoop dat jullie nog heel lang door blijven gaan. Steek er veel van op.

 89. Hans Keijzer
  Hans Keijzer schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:10  | reageer

  Die dame met haar Photoshop-gebruiksvoorbeelden mag van mij langer 'in beeld' komen.

 90. Bea Korte
  Bea Korte schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:11  | reageer

  Ben geen lid van jullie daar is mijn portomone niet groot genoeg voor maar ik vind jullie super met het geven van gratis informatie over foto materiaal en hoe te fotograferen in bepaalde situaties.
  Dus ben blij met jullie nieuwsbrief

 91. edak
  Profiel edak schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:11  | reageer

  Allereerst proficiat, heb al veel aan de tip gehad, en kan alleen maar als advies zeggen, ga zo door.

 92. Greta
  Greta schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:11  | reageer

  Proficiat! Mijn waardering voor het werk dat jullie doen. Ik ben alleszins een zeer tevreden lid. Greta

 93. Joost Snelders
  Joost Snelders schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:13  | reageer

  Gefeliciteerd en ga zo door.

 94. Liesbeth Jacobs
  Liesbeth Jacobs schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:14  | reageer

  Ik kijk steeds uit naar de volgende nieuwsbrief. Dus vooral zo blijven voort doen!

 95. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:14  | reageer

  Gefeliciteerd. Vooral doorgaan. Ik heb veel geleerd. Blij dat ik lid geworden ben.

 96. Stephaan
  Stephaan schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:15  | reageer

  Doe zo gewoon voort, jullie zijn prima bezig voor ons, amateurfotografen, die op jullie fijne didactische veel bijleren

  Stephaan Van Eyghen, Gent, België

 97. Linny
  Linny schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:16  | reageer

  Doe zo verder, door de tips al heel veel bijgeleerd maar nooit de stap durven zetten om een lidmaatschap aan te gaan. Misschien dat het me zo over de streep kan halen om nadien verder lid te blijven. Nogmaals, proficiat.

 98. Dirk Kindermans
  Dirk Kindermans schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:16  | reageer

  Met mijn drukke job als huisarts is dit de ideale manier om met lightroom te leren werken en tegelijkertijd zo een rustmoment in te bouwen. Gefeliciteerd!

  Dirk

 99. Marcel Diseraad
  Marcel Diseraad schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:17  | reageer

  Leuke actie! Ga vooral zo door. Ik leer veel van de artikelen die jullie schrijven en doe er veel ideeen mee op!

 100. liesbeth
  liesbeth schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:17  | reageer

  Bedankt voor jullie initiatief, ik heb al heel veel geleerd via jullie! helder, duidelijk en het smaakt naar meer!

 101. Hans Menninga
  Hans Menninga schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:19  | reageer

  Photofacts blijft een bron van inspiratie voor het onderhouden en uitbreiden van fotografisch kennis. Ga vooral zo door!

 102. Mie
  Profiel Mie schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:20  | reageer

  Veel interessanter, diepgaander en begrijpelijker dan een abonnement op een fotoblad. Doe zo voort, met jullie cursussen kan men een leven lang bijleren zowel beginners als gevorderde fotografen. Bedankt!

 103. Nicole van As
  Nicole van As schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:20  | reageer

  Proficiat met jullie 3 jarig bestaan. Dat er maar vele jaren bij mogen komen met nog heel veel meer fantastisch fotografie informatie. De site en demo films zijn heel erg informatief en leerzaam. Ben hele benieuwd wat voor moois erbij gaat komen. Wat ik mis? Dat is best moeilijk, er is al zoveel moois. Misschien een cursus straatfotografie? Als die er nog niet is. Stilleven is een leuk project voor in de winter.
  Succes!
  Nicole.

 104. Merlin!
  Merlin! schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:21  | reageer

  Proficiat

 105. José Middelhuis
 106. Bauters Nic
  Bauters Nic schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:24  | reageer

  Bij Photofacts academie word in mensentaal uitgelegd over het gebruik van photoshop en lightroom als ook de tips en trucks van beide programma's
  '' Photofacts is voor iedereen die iets bijleren wil ''

 107. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:26  | reageer

  Proficiat! Misschien wordt het tijd om internationaal te gaan en de cursussen ook in Engelstalig aan te bieden?

 108. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:27  | reageer

  Echt fantastisch leerzaam, heb al veel mensen geadviseerd een abonnement te nemen om hun kennis te verbeteren

 109. Sonia
  Sonia schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:31  | reageer

  Zou graag lid worden maar door gebrek aan tijd (voltijdse job) ben ik daar nog niet aan toe gekomen. Vanaf begin volgend jaar stoppen mijn professionele bezigheden. Dus vanaf dan meer tijd om ten volle te kunnen genieten van al jullie video's en tutorials. Dus ja het zou leuk zijn om dit abonnement in de wacht te slepen om dit allemaal te mogen ontdekken.

 110. henk sieba
  henk sieba schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:32  | reageer

  volg jullie al van het begin en vind het helemaal top.
  ook al ben ik misschien geen prijswinnaar zal jullie blijven volgen.
  ga zo door

 111. D Jansen
  D Jansen schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:32  | reageer

  Gefeliciteerd met jullie 3-jarig jubileum. Daar mag je trots op zijn.
  Ik wil graag anderhalf uur per week kijken en volgend jaar bij de leden horen die gemiddeld een 9.2 geven.

  De stap naar een betaald abonnement heb ik nooit durven nemen omdat ik te weinig gebruik heb gemaakt van de toen aangeboden proefperiode. Gemiste kans helaas, maar op dat moment had ik er amper de tijd voor.
  Wie weet, misschien dat die kans er nu wel is vrolijk

  Hoe dan ook:
  Op naar de volgende 3 jaar!

 112. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:33  | reageer

  Allereerst proficiat!
  Duidelijke uitleg en goede tips! Al veel aan gehad!

 113. karel.castelein@gmail.com
  Profiel karel.castelein@gmail.com schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:34  | reageer

  Ik zou toch graag een mogelijkheid zien om alle of eventueel bepaalde cursussen (naar keuze) te downloaden. Wie na een jaar geen lid meer wenst te blijven kan zo toegang blijven hebben tot de cursus die hem interesseert.

 114. Jan Wiebenga
  Jan Wiebenga schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:34  | reageer

  Ik ben heel blij met deze vorm van cursussen! Op je eigen tempo, de goed opgebouwde trainingen volgen.
  Ook fijn om nog eens terug te zoeken, wat je vroeger geleerd hebt, maar even kwijt bent.
  Ga zo door!

 115. Dina Vyncke
  Dina Vyncke schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:35  | reageer

  Gefeliciteerd, Photofacts Academy!Hoe meer ervaring ik als hobbyfotograaf opdoe, hoe meer vragen er automatisch komen en die worden allemaal opgelost door de 'Academy'. Veelzijdig, accuraat, to the point, jullie zijn het allemaal.
  Bedankt en volgend jaar, dan verleng ik mijn lidmaatschap, of wat dacht je!

 116. Hans
  Hans schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:36  | reageer

  Ik ben pas begonnen met een opleiding fotografie, dit is een welkome aanvulling!

 117. Christian
  Christian schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:37  | reageer

  Blijf vooral doorgaan op deze manier.
  Voor zowel beginnende als gevorderde fotografen zijn de trainingen bijzonder duidelijk.

 118. smn27
  Profiel smn27 schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:38  | reageer

  Ik hoor bij de eerste 250 leden.Heb weer verlengt voor de nieuwe catalogus cursus. Vanharte

 119. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:39  | reageer

  Sinds een tweetal jaren ben ik intensiever gaan fotograferen + foto's gaan bewerken. Jullie tips, filmpjes, ... zijn echt de moeite waard. Aan mijn leerproces komt (gelukkig) blijkbaar geen einde ! Blijven doorgaan op deze wijze !
  Succes voor de volgende jaren ...

 120. Rick Bremer
  Rick Bremer schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:39  | reageer

  In korte tijd heel veel nuttigs geleerd over Lightroom! Ga zo door, dan blijf ik nog lange tijd lid.

 121. Paul Bakker
  Paul Bakker schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:40  | reageer

  Photofacts is echt geweldig. Super handige tips en filmpjes waar ik zeker wat mee kan als beginnend fotograaf.

 122. Ben
  Ben schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:40  | reageer

  Had reeds een avond cursus fotografie gevolgd en vind deze thuis cursussen evenwaardig en duidelijk begrijpbaar.

 123. Edith
  Edith schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:41  | reageer

  Bedankt voor de tips!
  Ik ben momenteel op zoek naar een workshop bruidsfotografie/ modelfotografie waar je trucjes voor echt bijzondere lichtomstandigheden en nieuwe technieken kunt leren. Misschien kunnen jullie wat tips geven over dit soort (en andere) workshops, wie je moet hebben en waar je moet zijn voor de beste workshops.

 124. Peter van der Brugge
  Peter van der Brugge schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:42  | reageer

  Absoluut geen spijt van de jaren dat ik lid ben. Veel geleerd. Ik heb nog niet alles bekeken maar het is alleen al geweldig om cursussen terug te kijken om de kennis weer even op te halen. Ga zo verder! Top!

 125. Guy Martens
  Guy Martens schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:43  | reageer

  Gewoon blijven verder gaan op de ingeslagen weg en vooral niet te veel veranderen aan het concept. Ik wil langs deze weg de initiatiefnemers en medewerkers feliciteren met hun 3de verjaardag en hen nog een lang leven toewensen.

 126. Johan Derks
  Johan Derks schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:45  | reageer

  Ik ben al vrij lang lid en maak nog steeds gebruik van de zeer goede en nuttige informatie zoals aangeboden in de video's. En een verlenging gaan we zeker doen!

 127. Johan Vandevoort
  Johan Vandevoort schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:47  | reageer

  Gefeliciteerd jarigen. Goed bezig !!! Ook de toegezonden reacties meedelen vind ik soms erg verrijkend. Ik kijk elke week uit naar wat jullie nu weer aan te bieden hebt.
  vrgr.

 128. Joke Vanden Hove
  Joke Vanden Hove schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:48  | reageer

  Proficiat! Goed bezigvrolijk!
  Zelf heb ik net mijn lidmaatschap verlengd, maar eventueel zou ik er via deze weg 1 willen schenken aan een vriendinnetje van mijn dochter. Zij wordt toevallig ook vandaag 13 jaar en is ook bezeten van fotografie! Ongetwijfeld kan ze via jullie tips nog heel veel leren en nog veel mooiere foto's maken dan dat ze nu al doet... Bedankt! Grtjs, Joke

 129. Christel
  Christel schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:49  | reageer

  Van harte gefeliciteerd!

 130. Hetty
  Hetty schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:49  | reageer

  Uiteraard eerst van harte gefeliciteerd.
  Doorgaan met de leuke en interessante tips en truc.
  De manier waarop jullie het brengen is eenvoudig en maakt het aantrekkelijk om te blijven lezen.
  Tsja, enne iets winnen wil toch iedereen vrolijk

 131. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:51  | reageer

  voor mij perfect zoals het is....Keep up the good work!

 132. Marian
  Marian schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:52  | reageer

  Van harte met dit prille jubileum en zoveel enthousiaste bijval!
  Ik heb nog geen tips ter verbetering, want ik ben (nog) geen lid. Maar ik heb Sint laten weten dat dat bovenaan mijn verlanglijstje staat!

 133. guido
  guido schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:52  | reageer

  Proficiat. En doe zo verder met dezelfde heldere goed geartikuleerde taal. Dat maakt het leren nog zo aangenaam.

 134. Carla
  Carla schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:53  | reageer

  Helemaal blij met jullie cursusaanbod. Gefeliciteerd met dit 3 jarige jubileum, en nog heel veel jaren toegewenst. Ik zou graag nog een cursus foodphotography bij jullie willen volgen.

 135. Ria
  Ria schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:53  | reageer

  Gefeliciteerd met jullie 3-jarige Photofacts Academy. Voor mij zijn de nieuwsbrieven steeds weer een goede aanvulling wat betreft de LR- en PS-tips en tutorials. Lees en pas ze toe. Ik ben daar erg blij mee. Ook alle reacties zijn leerzaam. Twijfel nog vwb een jaarabonnement. Verwacht wel vandaag of morgen over de streep getrokken te worden. Misschien eerst een jaar op proef.

 136. Eugeen Hoflijk
  Eugeen Hoflijk schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:55  | reageer

  Heb reeds veel bijgeleerd, en ben eindelijk Lightroom echt gaan gebruiken. Vroeger was dat nog een gesloten boek, maar nu wil ik het niet meer missen. De overige cursussen ga ik nu aanvatten

 137. Henk Langerak
  Henk Langerak schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:55  | reageer

  De nieuwsbrieven met tips lijken mij vooralsnog voldoende, maar misschien kan ik niet meer zonder als ik meer inzicht krijg in de online cursussen. Dus verras mij.

 138. wilfred
  wilfred schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:56  | reageer

  Tot mijn spijt ben ik geen lid van jullie academy. mijn vrouw vind de fotografie hobby eigenlijk gewoon te duur, mag dus geen lid worden.
  maar ik leer wel veel van jullie nuttige tip. Zou graag wat meer willen weten over macro fotografie en bewerken (deze lens heb ik stiekem aangeschaft) Ps ik heb wel de liefste vrouw van de wereld hoor.

 139. Nelleke van der Meij
  Nelleke van der Meij schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:56  | reageer

  Natuurlijk van harte gefeliciteerd met het driejarig jubileum.
  Het is elke keer weer genieten van jullie nieuwsbrief met de tips en trucs maar vooral met de duidelijke uitleg. Hat maakt mij nieuwsgierig naar de lessen

 140. fotowill
  fotowill schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:57  | reageer

  Alle lof is al gezwaaid en ik sluit me daar bij aan (heb geen zin om naar superlatieven te zoeken om iets dat steengoed is nog meer in de verf te zetten).
  Als Bourgondiër zou ik zeggen: "laten we klinken en drinken op dit succes"! Als onze foto's er maar beter van worden.

 141. bhonhoff
  Profiel bhonhoff schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:57  | reageer

  Ik ben dankzij Photofacts een LightRoom gebruiker geworden. Net een half jaar lid, maar ik heb de kosten er voor mijn gevoel al dubbel en dwars uit. En is je iets niet duidelijk, bekijk je de video toch nog een keer? Of zet je ze even stop.
  Mijn ideale leerssituatie is : iPad met de videos van Piet en MacBook met LR.

  Kritiek heb ik ook: Op mijn iPad moet ik elke video weer vanaf een nieuw frame opstarten. En het gepiegel om full screen te krijgen is elke keer weer een frustratie.

  Vragen over video's ? Meer van Terborgh over studio fotografie en posing. (En laat zien hoe je met modellen om zou moeten gaan bij een shoot). Ook een video met een beginnend model (mn/vr) waarbij je uitlegt, waar je in de communicatie op zou moeten letten.

 142. Sofie
  Sofie schreef op dinsdag 15 november 2016 om 12:57  | reageer

  Gewoon blijven verder gaan zoals het nu is. Alles is altijd heel erg duidelijk weergegeven.

 143. JosSh
  JosSh schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:00  | reageer

  Als beginnend amateur zeer nuttig jullie tips. Succes en ga vooral zo verder.

 144. Danielle
  Danielle schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:00  | reageer

  Oeps, ik heb eigenlijk veel te weinig tijd gestoken in het bekijken van jullie filmpjes. Maar hetgeen ik heb bekeken vond ik zee-ee-eer interessant, goed te volgen en nuttig bij mijn pogingen om mezelf als amateur-fotograaf te verbeteren.

 145. Tineke van de Wetering
  Tineke van de Wetering schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:00  | reageer

  Een abonnement heb ik nog niet genomen. 't Is tóch wel een bedrag voor mij, die 99 euro. Maar in de twee weken gratis kijken ben ik wel enthousiast geworden. En die Belgische stem... die maakt het kijken en luisteren extra aangenaam!

 146. Jenny Huisman
  Jenny Huisman schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:01  | reageer

  Hartelijk gefeliciteerd! Geweldig om elke keer weer Photofacts te krijgen, vooral LR is mijn favoriet! Ook de nieuwe cursus van Bart Siebelink volg ik met veel plezier! Ga zo door, aan wat goed is moet je niet teveel veranderen!
  Vriendelijke groet,
  Jenny Huisman, 2 jr lid met veel genoegen.

 147. Manuela
  Manuela schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:01  | reageer

  Nou..ik zit al een tijd in twijfel om lid te worden, als ik het nu win om 1 jaar lang lidmaatschap te winnen..dan hoef ik niet meer te twijfelen 😆

 148. Eef
  Eef schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:02  | reageer

  Wat betreft Photofacts Academy 3 jaar. Camera's worden steeds geavanceerder. De instellingen lopen hiermee parallel. Handleidingen zijn over het algemeen erg technisch. Misschien is het een idee om een aantal specifieke menu instellingen te bespreken. Ik ben er van overtuigd dat er veel hobby fotografen zijn die die hiermee geholpen zullen zijn. Ik in ieder geval wel.

 149. Myriam Merks
  Myriam Merks schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:06  | reageer

  Een geweldig goed ingerichte digitale omgeving om je fotografie naar een hoger niveau te trekken. Duidelijk uitgelegd en met veel instructievideo's. Dus ga zo door, zodat wij kunnen leren. Wat ik nog mis is wat meer info over strobist fotografie met flits. En light painting in the dark vind ik ook echt super om beter in te worden.

 150. Anne
  Anne schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:07  | reageer

  Ga zo door. Super format en leer er erg veel van.

 151. R.H. van den Berg
  R.H. van den Berg schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:11  | reageer

  Laagdrempelig, voor beginner en gevorderde, duidelijke uitleg met behulp van filmpjes en tips. Kortom: een echte aanrader. Ik ben al meer dan 2 jaar een tevreden gebruiker!

 152. Corina
  Corina schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:11  | reageer

  Fotofacts is gewoon top! Duidelijk met jullie tips en uitleg. Steek er zeker wat van op.ik zou zeggen ga zo door!

 153. Marion Dassen
  Marion Dassen schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:13  | reageer

  Allereerst proficiat. Ik ben zelf al vanaf het begin lid en doordat er steeds nieuwe tips komen leer ik nog steeds en heb ik net mijn abonnement nogmaals verlengd. Nog vele jaren !!!

 154. Iryna Melnyk
  Iryna Melnyk schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:16  | reageer

  Gefeliciteerd! Ik vind jullie cursusen erg goed. Ik heb lightroom binnen paar weken geleerd, heel snel en interessant. Ga verder met photoshop...

 155. Guy Lambrechts
  Guy Lambrechts schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:18  | reageer

  Het zeer grote voordeel van de Academy , naast de hoogstaande kwaliteit van de inhoud, is het modulaire systeem. Je kan meteen gaan naar die onderwerpen doorklikken die je op dat moment bezighouden. En de volgende keer pik je weer ergens anders in. Enig minpuntje, maar dat hoort wellicht in de categorie zeuren is dat als je verschillende filmpjes na elkaar bekijkt de intro-tune gaat vervelen... Maar dat is absoluut geen reden om Photofacts adcademy links te laten liggen!

 156. Peter
  Peter schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:20  | reageer

  Er zijn maar weinig fotografen die alles weten. Bovendien studeren op tijd en plaats die jou uitkomt.

 157. Esther
  Esther schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:21  | reageer

  Ik heb nu al diverse cursussen gevolgd, maar helaas bevatten die weinig beeldmateriaal en dat is nu net wat bij mij meer blijft hangen dan kale theorie. Ik heb een proefabonnement bij jullie gehad, maar helaas niet op tijd lid geworden, dus de mooie aanbieding was alweer foetsie. Deze actie komt mij dus heel goed uit. Ik ben nu al fan, dat kan volgens mij alleen maar meer worden 😉

 158. Klaas
  Klaas schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:21  | reageer

  Moet vriendelijk blijven? knipoog Boos worden is niet nodig, leuke site met interessante berichtjes. Ideeën voor cursussen? Vervolg op de basis, inkoppertje, de knoppen en menu-items bespreken van camera's, vooral algemeen, lijkt mij ondoenlijk om voor iedere cameratype te doen maar er is weinig verschil tussen de Nikons en Canons onderling, fotoboek maken via Blurb of Alibelli en cs. Stiekem spieken bij Craftsy en Creativelive.

  Succes

 159. Erwin
  Erwin schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:22  | reageer

  Verkoop de serie écht aan Netflix. Dan bereik je in één klap een enorme markt.

 160. Theo Meijer
  Theo Meijer schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:23  | reageer

  Allereerst van harte met het resultaat van 3 jaar Photofacts, en ga zo door met ingeslagen weg van uitleg over fotograferen en de hulpmiddelen Photoshop en Lightroom, en zeker ook een dank aan alle medewerkers van dit programma.

 161. Tonny
  Tonny schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:23  | reageer

  Super leuke en leerzame cursussen Top!!!!!!

 162. Jolanda Thewessem
  Jolanda Thewessem schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:27  | reageer

  Ik had even getwijfeld om me lid te maken maar het is meer dan de moeite waard. De lessen zijn zeer duidelijk en leerzaam. soms zit ik wel wat te zoeken naar de Lightroom knoppen want de cursus is 5 en ik heb CC. maar gewoon de video opnieuw bekijken en opnieuw en dan kom je er wel uit, zoniet stel je een vraag......Achteraf heel blij dat ik me lid gemaakt heb. Och ja, trouwens proficiat met jullie verjaardag....hieperdepiep hoera vanuit het Zuiden.

 163. Sibbel Rietveld
  Sibbel Rietveld schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:28  | reageer

  Fotofacts echt geweldig. Super handige tips en filmpjes waar ik al een hoop geleerd heb, inmiddels mijn lidmaatschap verlengd.Ik denk dat dat ik er ook niet meer van afkom daar er steeds weer nieuwe dingen bij komen. Van harte en ga zo door echt super!!

 164. P.C. Kerpel
  P.C. Kerpel schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:28  | reageer

  Het mooie van deze site is dat je van de cursussen leert maar het daarna als naslagwerk weer kan gebruiken.

 165. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:29  | reageer

  Vanaf het begin enthousiast, gelukkig komen er nu ook video's voor gevorderen en speciale technieken, ga zo door!

 166. W. Bijker
  W. Bijker schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:29  | reageer

  Met plezier lees ik altijd jullie mail en kom altijd wel iets tegen wat ik interessant of leerzaam vind, vooral zo doorgaan is mijn advies!

 167. Manon
  Manon schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:30  | reageer

  Begin 2017 start ik mijn eigen bedrijfje als fotograaf. Hoe fantastisch zou het zijn om alle lesmateriaal als backup te hebben! Ik wil dat jaar van heel veel kennis graag winnen!

 168. Jen
  Jen schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:30  | reageer

  Al heel veel geleerd door deze site dus nog meer leren zou ik niet afslaan! :D

 169. Monique
  Monique schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:31  | reageer

  Heb net de proefperiode achter de rug en was plan lid te worden. Hoe mooi zou het zijn als ik dit vandaag gewoon win. Ik heb nog maar 2 cursussen gevolgd, maar vond ze beide erg goed. Ik kan niet wachten om alle andere te ontdekken.

 170. Saskia Rietveld
  Saskia Rietveld schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:31  | reageer

  Heb al veel geleerd van de interessante onderwerpen. Zo divers en goed te begrijpen, echt top! Ga vooral zo door!

 171. andré bijeman
  andré bijeman

  Doorgaan op de ingeslagen weg. Leer nog steeds veel van alle tips en cursussen.

 172. Wilco
  Wilco schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:33  | reageer

  Al tijden loop ik er tegen aan te hikken om mij Photoshop vaardigheden te verbeteren, waarbij Photofacts vanzelfsprekend goede cursussen voor heeft. Nog steeds niet van gekomen, want geen tijd. Maar met een gratis lidmaatschap moet dat excuus natuurlijk gelijk opgeheven worden. Keep up the good work.

 173. Ton Penders
  Ton Penders schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:33  | reageer

  Van harte gefeliciteerd met het 3-jarig bestaan ! Blijf vooral zo doorgaan !

 174. Marianne Hilbolling
  Marianne Hilbolling schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:33  | reageer

  Ik ben sinds een jaar lid en kijk heel gericht. Ik zou het fijn vinden als de cursuusen in kortere stukjes worden opgeknipt

 175. hofcas
  hofcas schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:35  | reageer

  fotofacts SUPERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

 176. Vivian
  Vivian schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:35  | reageer

  Van harte gefeliciteerd en blijf vooral zo doorgaan.

 177. Douwe Struiksma
  Douwe Struiksma schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:37  | reageer

  Zoals afgelopen zondag op jullie stand op Nature Talks ook al verteld: praktisch, duidelijk, kort en bondig, prima dus en zo vooral verder gaan. En oh ja, ik zie een cursus over de nieuwe loot aan de 'fotobewerkingsstam' Luminar (van de jongens van MacPhun) ook al gloren vrolijk.

 178. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:37  | reageer

  Ik was en blijf enthousiast, ik heb gewoon te weinig tijd om alle interessante cursussen te volgen

 179. Jaap
  Jaap schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:37  | reageer

  Vanaf het begin een uitstekend initiatief, eerder was ik geabonneerd op Kelby of Lynda, maar met de kennis van Piet en in je moedertaal heel erg waardevol gebleken. Ga zo door en van harte gefeliciteerd!

 180. Joëlle Verbeeck
  Joëlle Verbeeck

  Elke keer dat ik inlog merk ik nieuwe zaken op de website. Het blijft boeiend om mij te laten inspireren. Zeker blijven verder doen .

 181. Hans Textra
  Hans Textra schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:38  | reageer

  Iedere keer kijk ik uit naar jouw berichten en iedere keer leer ik iets nieuws. Ga vooral op deze voet door dan komt het uiteindelijk wel goed met ons als fotograaf.

 182. Chantal
  Chantal schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:39  | reageer

  Gefeliciteerd met jullie 3-jarig bestaan. Zou graag het lidmaatschap een jaar proberen. 😊

 183. Tatiana Beumer
  Tatiana Beumer schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:39  | reageer

  Ik heb een maand "proef gedraaid" en dat was veel te kort omdat er zoveel interessant materiaal te bekijken valt.
  Dus een jaar lang gratis toegang zou mij veel plezier doen zodat ik mijn kennis veder kan uitbreiden. Verder zou ik zeggen ga vooral zo door met cursussen op deze duidelijk uitgelegde manier toevoegen zodat het voor velen ook interessant blijft om langere tijd lid te blijven.

 184. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:39  | reageer

  Fantastische site! Ik wil nog zo veel video's bekijken!

 185. Bert Speelman
  Bert Speelman schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:41  | reageer

  Ik fotografeer al ruim 50 jaar(ik ben 64), waarvan de eerste 30 als beroeps. De digitalisering was best een flinke stap. Photofacts Academy is eigenlik onmisbaar voor mijn generatie.Ga zo door!

 186. Inge van der Brug
  Inge van der Brug schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:41  | reageer

  Fantastische site. Ik wil nog zo veel video's bekijken. Heb sinds kort abonnement, dus nog vele video's te gaan!

 187. Joost Rietveldt
  Joost Rietveldt schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:42  | reageer

  Van harte gefeliciteerd. Ik kijk iedere keer weer uit aar de aflevering. De ene keer zeer bijzonder de andere keer bijzonder maar nooit een misser naar mijn mening, dus ga zo door voor iedere fotograaf is er wat te vinden.

 188. Jan Westendorp
  Jan Westendorp schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:43  | reageer

  Jullie zijn goed bezig! Gefeliciteerd!
  Kan je ook deelabonnementen invoeren, in tijd of per onderwerp?

 189. Margreet
  Margreet schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:46  | reageer

  Ik heb de basisopleiding fotoacademie gevolgd en zou de vervolgopleiding gaan doen. Nu ik kennis gemaakt heb met jullie site en verrukt ben geraakt met een aantal cursussen kan ik niet meer zonder jullie. De informatie is zo goed dat ik graag met jullie verder wil. Het is ook maatwerk, precies wat ik nodig heb met de beschikbare tijd die ik heb. Van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag en blijf alsjeblieft!

 190. Andé Zomer
  Andé Zomer

  Heb een paar weken gratis gebruik mogen maken van jullie site, heb daar al erg veel van geleerd.
  Prima site met erg veel nuttige tips en goed opgezette cursussen.

 191. Gery
  Gery schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:47  | reageer

  Pas kort lid maar al veel geleerd en nog steeds ontdekkend hier

 192. Remko
  Remko schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:47  | reageer

  Lijkt mij een leuke manier om mijn kennis te vergroten.

 193. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:47  | reageer

  Proficiat met jullie 3 jaar bestaan.. hiep hiep hoera... photofacts is gewoon super..geweldig hoe jullie alles klaar en duidelijke uitleggen in video, op deze manier kan ik op eigen tempo mee volgen en desnoods herhalen waar nodig.. bedankt voor jullie inzet

 194. Denis Wuyts
  Denis Wuyts schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:47  | reageer

  photofacts is een aanrader voor zowel beginnelingen als gevorderden.
  Het grote voordeel is dat je steeds eens terug kan gaan kijken als je iets niet meer weet.
  En het is uiteraard een boek zonder einde want regelmatig komen er nieuwe filmpjes bij waardoor je steeds je kennis kan uitbreiden

 195. Van Dyck
  Van Dyck schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:50  | reageer

  Ik vind fotofacts echt geweldig, 5 jaar gelden ben ik begonnen met digitale fotografie. Pas wanneer ik lid ben geworden bij jullie is mijn kennis in een stroomversnelling gegaan.Zeer handige en duidelijke tips, filmpjes en oefeningen waar ik zeker nog de komende 3 jaar verder mee zal kunnen.
  Misschien een suggestie - het gebruik van de verschillende objectieven en het gebruik van filters.

 196. A.G.G. Hoekstra
  A.G.G. Hoekstra schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:50  | reageer

  Beste mensen, sinds ruim een half jaar ben ik lid van Photofacts Academy. Ik heb al meerdere filmpjes bekeken en daar het een en ander van opgestoken. Veel succes de komende jaren!

 197. Bernadine Blok
  Bernadine Blok schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:50  | reageer

  Op dit ogenblik volg ik nog een cursus fotografie voor gevorderden. Door de vele artikelen en tips e.d. is mijn interesse gewekt om verder online mijn fotografie en fotografiebewerking te verbeteren. In het nieuwe jaar wil ik zeker mij aanmelden.

 198. Ilma Meijer
  Ilma Meijer schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:52  | reageer

  Een lidmaatschap bij Photofacts Academy zou heel mooi zijn om naast mijn basisopleiding bij de Fotovakschool te gebruiken...

 199. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:52  | reageer

  Gefeliciteerd! Mooi hoe jullie het aanbod steeds verder uitbouwen. Vergeet daarbij de gevorderde fotograaf niet!

 200. denis kog
  denis kog schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:54  | reageer

  fotofacts is een handige, gebruiksvriendelijke site

 201. anneke
  anneke schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:54  | reageer

  als eerste: van harte met het behaalde resultaat.
  Ik ben al 2 jaar lid maar de tijd blijft me ontbreken om echt in de cursussen te duiken wat ik erg jammer vindt. Maar ik vind het heel fijn om op de hoogte te blijven van nieuwtjes door jullie nieuwsbrief en ben blij met de handige tips tussendoor. Dus ga zo door!

 202. Michaël
  Michaël

  Al weer drie jaar! Steeds vernieuwend, en goede cursussen. Op naar het eerste lustrum.

 203. Kitty
  Kitty schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:55  | reageer

  Ik kom gewoon tijd tekort om alles te bekijken wat ik interessant vindt. Voorlopig wil ik dus nog wel even lid blijven!

  Kleine aantekening: de PS training gaat ervan uit dat je begint in LR, misschien handig om ook een video te maken als je niet met LR zou willen werken? Of is dat er al en heb ik het nog niet gezien?

 204. Linsey Van de Brande
  Linsey Van de Brande schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:57  | reageer

  Ik lees jullie met veel plezier en leer er veel van, dus zou niet weten wat anders zou moeten eigenlijk..

 205. Ben Alferink
  Ben Alferink schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:57  | reageer

  Allereerst, proficiat met deze derde verjaardag. Jullie mogen inderdaad trots zijn op het resultaat.

  De door jullie ingeslagen weg blijkt succesvol. Dus, gewoon op deze weg doorgaan. Een tip: kunnen jullie voor jullie leden met Adobe een kortingsregeling treffen voor PS en LR? Immers, jullie hebben veel cursussen die betrekking hebben op PS en LR en promoten dus daarmee ook Adobe onder je leden.

 206. Paul Cobben
  Paul Cobben schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:57  | reageer

  Van harte gefeliciteerd. De bovenstaande video is veelbelovend. Ik ga hier zeker naar kijken.

 207. Odette Kleeblatt
  Odette Kleeblatt schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:58  | reageer

  Nou wat leuk! Jullie vieren vandaag het 3-jarig bestaan en ik vier mijn 56 jarig bestaan!
  Ik zeg ''taart!!!!!'' vrolijk

 208. Ton
  Ton schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:58  | reageer

  Vooral jullie wekelijkse tips kijk ik iedere week weer naar uit geweldig gewoon!

 209. Geerke Vermeulen
  Geerke Vermeulen schreef op dinsdag 15 november 2016 om 13:59  | reageer

  GEFELICITEERD,

  Geweldig ondernemerschap.
  Krijg ik energie van.
  En natuurlijk heel veel vakbekwame informatie.

  Wat mij interesseert is *reclame fotografie, *pack-shots, *styling en *props.
  Ook het gebruik van foto's onder een wachtwoord,
  alleen te zien voor de klant wil ik meer over weten.


  Succes, op naar de TOEKOMST.

  Flitsende groet uit BUNNIK.

 210. J. Meijer
  J. Meijer schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:00  | reageer

  Altijd relevante tips door jullie. Ik zie ook andere sites die mindere items te melden hebben.

 211. Ron Westra
  Ron Westra schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:01  | reageer

  Hoi Mensen van PhotoPacts
  Allereerst Hartelijk Gefeliciteerd met jullie 3 jarig bestaan ..Photopacts.
  Ik zou wel heel graag lid willen worden als het niet zo duur zou zijn...€99 Euro is niet niks....daar krijg je ook heeeeel veel voor terug ..maar goed
  Maar ik wens jullie heel veel succes en vele vele Jaren plezier in het geen wat jullie mensen van PhotoPacts doen.

 212. Marc Geernaert
  Marc Geernaert schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:01  | reageer

  Ik ben student fotografie aan de academie Brugge in België.
  Ik vind jullie site en alle cursussen en info die ik krijg doorgestuurd echt de moeite waard. Kijk altijd met veel plezier naar de volgende nieuwsbrief. Maar ik bekijk ook regelmatig naar zaken die ik al bekeken heb om mijn kennis weer wat op te frissen.
  Ik ben momenteel vooral op zoek naar methodes om meer creativiteit in mijn fotografie te brengen die mijn fotografie op een hoger niveau tilt. De cursus creatieve technieken was al een tool om daarmee aan de slag te gaan. Meer van dat?

 213. Esther
  Esther schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:02  | reageer

  Leuk! Ik heb jullie nog maar pas ontdekt en tot nu toe vind ik het allemaal erg interessant. Met fotografie ben ik ook nog maar net begonnen en heb dus nog heel veel te leren.
  Tot nu toe zeg ik , ga zo door! Op naar de volgende 3 (en hopelijk nog veel meer) jaren

 214. Ida Jorna
  Ida Jorna schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:02  | reageer

  Ik ben een van diegenen die nog lang niet alle tips en lessen heeft gezien. Ik zou het ontzettend jammer vinden als ik die 'oude' en de nog nieuwe lessen niet meer zou kunnen volgen.
  Een jaar gratis zou me heel goed uitkomen.
  Veel succes overigens.

 215. Adinda Alblas
  Adinda Alblas schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:02  | reageer

  Super tof om te horen dat jullie binnen 4 dagen jullie doel hebben gehaald. Ik hoop dat ik het lidmaatschap win, zodat ik kan kijken of het aansluit bij mijn behoeften. Ik zou graag meer praktische tips willen of newborn, wedding en familyshoots. Daarnaast zou ik meer willen weten over belichting en hoe kan je het volledige plaatje goed belicht krijgen?

 216. Wouter J van Duin
  Wouter J van Duin schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:02  | reageer

  Zeker voor Nederland en België, dus voor het Nederlandse taalgebied, misschien wel de beste bron van informatie en goed cursusmateriaal. Een suggestie voor de komende jaren zou kunnen zijn een basiscursus, mogelijk gevolgd door vervolg cursussen, over één van meest belovende software-pakketten voor de fotografiewereld, te weten de komst van On1 Raw, als eerste belangrijke Raw-ontwikkelaar op een andere basis (zonder catalogus) dan Lightroom.

 217. dick
  dick schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:04  | reageer

  Geweldig initiatief.

 218. Sandra
  Sandra schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:04  | reageer

  Van harte gefeliciteerd met jullie 3e verjaardag. Behalve de geweldig informatieve video´s lees ik ook graag jullie blogs, nieuwsbrieven en tips. Ga zo door!

 219. anne
  anne schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:06  | reageer


 220. teus
  teus schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:07  | reageer

  veel geleerd bij jullie, zou wel graag zien dat sommige dingen later weer terugkomen in de cursus. Dan beter te onthouden.

 221. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:07  | reageer

  Ik ben nog met mijn proefabonnement bezig, maar er is zo veel interessants te lezen dat ik tijd te kort kom. Ik heb zelfs afgelopen nacht wat tips zitten lezen omdat ik toch niet kon slapen.

 222. r.empel3@upcmail.nl
  Profiel r.empel3@upcmail.nl schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:08  | reageer

  Allereerst van harte gefeliciteerd met het 3 jarig bestaan. Ik ben nu voor het 2e jaar lid en vind het vooral erg praktisch. Als ik met foto bewerkingen bezig ben en ik loop tegen vragen aan zoek een een video op die mij daarin helpt. Ik vind bijna altijd een antwoord en zo breid ik langzaam aan mijn kennis een beetje uit. Wat er nog zou kunnen worden toegevoegd is een soort referentielijst waarin allerlei onderwerpen, bewerkingen enz. enz. staan met daarachter links naar de video's die het onderwerp behandelen. Een soort quick reference lijst zeg maar. Hoe dit er precies zou moeten uitzien weet ik ook niet, maar dat lijkt mij handig. Verder vooral doorgaan met jullie mooie academy.

 223. Mabotje
  Profiel Mabotje schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:10  | reageer

  Kan maar 1 ding zeggen: ga vooral zo door!

 224. Evert Mulder
  Evert Mulder schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:10  | reageer

  de opzet van deze site is voor iedere foto hobbyist duidelijk en goed te begrijpen. De tips en tricks zijn inhoudelijk en functioneel waardoor een ieder zijn skils op fotografie gebied kan verbeteren.

 225. William Voss
  William Voss schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:11  | reageer

  Van harte gefeliciteerd.
  Ik heb al 2 jaar een Nikon D3100 en heb tot nu toe weinig tijd gehad om te fotograferen. Zou het komend jaar graag meer willen leren en genieten van het fotograferen.

 226. Bernard van Doormaal
  Bernard van Doormaal schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:11  | reageer

  Photofacts Academy 3 jaar! Ik mocht even proef proberen. Zoveel en zulke rustige begrijpelijke presentaties. Het wordt gewoon een "must" voor mij wil ik een beter fotograaf worden. Wanneer ik een abonnement afsluit zal iedereen het weten dat juist die foto van mij afkomstig is.

 227. Car
  Car schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:12  | reageer

  Jullie passie tot uitdrukking gebracht werkt voor mij zo inspirerend! Niet alleen de website maar vooral ook de nieuwsbrief, blij word ik daarvan. Ik ben graag een ambassadeur voor jullie werk.... bedankt mannen!

 228. miriam burg
  miriam burg schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:17  | reageer

  Je kan van alles terug zoeken en weer opnieuw bekijken. Ontzettend leerzaam. Alleen had ik het nooit allemaal ontdekt. Kom tijd te kort om alles te bekijken.

 229. Date van Utteren
  Date van Utteren schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:17  | reageer

  Gefeliciteerd met jullie geweldige cursussen! Als Lightroom en Photoshop gebruiker zou een index naar 'gereedschap' of 'functie' met verwijzing naar cursus en lesnummer de toegankelijkheid nog meer vergroten!

 230. Tombas
  Tombas schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:17  | reageer

  Fotofacts is de moeite waard om te lezen maar het zou ook goed zijn om serieuze feedback te krijgen op foto's. serieus commentaar met de online curssussen zou mij overhalen om lid te worden. Verder chapeua voor de website.

 231. Heidi
  Heidi schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:18  | reageer

  Ik ben sinds een paar maanden lid en hoop nog veel te leren over fotografie. Ik ben erg tevreden tot nu toe. Duidelijke uitleg en groot aanbod onderwerpen. Aan te bevelen!

 232. pk
  pk schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:20  | reageer

  Als ik dit lidmaatschap zou winnen zou ik jullie pas echt van goede tips kunnen voorzien!!! Succes en op naar de volgende jaren!

 233. A. Meester
  A. Meester schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:21  | reageer

  Het is nu al prettig en zinvol op Photofacts.nl. Mogelijk zou een 'marktplaats-achtige' afdeling een aanvulling zijn die in een behoefte voorziet....?

 234. Anja
  Anja schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:21  | reageer

  Twijfel al een hele tijd om lid te worden. Heb nog net dát laatste zetje nodig dus ik houd me aanbevolen!

 235. Beer 27
  Beer 27 schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:21  | reageer

  Elja en team, proficiat met de eerste drie jaar vol inspiratie en educatie. Blijf aub (aspirant)fotografen steunen met deze geweldige manier van verbeteren van een ieders kwaliteiten.

 236. Peet
  Peet schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:22  | reageer

  Van harte gefeliciteerd.
  sinds kort bekijk ik Photofacts. Zeer leerzaam.
  Ga zo door.

 237. charles pisarowitz
  charles pisarowitz schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:23  | reageer

  Ga zo door.
  Ben lid vanaf de start, leer nog steeds van de cursussen.
  Op naar de volgende jaren.

 238. Tessa Visser-Kok
  Tessa Visser-Kok schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:25  | reageer

  Ik heb onlangs een nieuwe camera + objectieven gekocht en ben me nu aan het oriënteren op een cursus om zoveel mogelijk kennis op te doen om mijn nieuwe hobby te gaan uitvoeren. Met belangstelling lees ik jullie berichten altijd. Lijkt me dan ook super om een gratis lidmaatschap te kunnen winnen!

 239. ina
  ina schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:27  | reageer

  Een van de weinige nieuwsbrieven die ik altijd helemaal lees en waar ik ook vaak de link van bekijk. Dank voor alle tips en ik hoop dat jullie nog veel jaren kunnen doorgaan zodat ik zodra ik met pensioen ben eindelijk alle tips kan opvolgen.

 240. Rob van Genderen
  Rob van Genderen schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:28  | reageer

  Ik ben te weinig fotograaf om alles wat gepubliceerd wordt op te zuigen, maar nieuwsgierig genoeg voor een oefenlidmaatschap. Wellicht brengt dat verandering in de situatie.

 241. JaN Dekkers
  JaN Dekkers schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:29  | reageer

  Gefeliciteerd met het 3 jarig bestaan van Photofacts Academy. Ik ben al sinds het begin lid en heb er inmiddels al veel geleerd, met name Lightroom. Ook vind je over deelgebieden zoals macro- en natuurfotografie veel hulp. Voorlopig blijf ik nog wel even lid.

 242. Cor Pot
  Cor Pot schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:29  | reageer

  Een groot compliment verdienen jullie. Onze hobby, fotograferen, kan niet meer zonder jullie.

 243. antoine Aelbrecht
  antoine Aelbrecht schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:29  | reageer

  U bent een ongelofelijke hulp bij "betere fotografie" en bij het gebruik van hulpprogramma's.
  Ik kan alleen maar hopen op meer.

 244. Robert Van Maele
  Robert Van Maele schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:29  | reageer

  Vorig jaar heb ik mij als lid aangesloten, en daar heb ik nog geen spijt van gehad! Waar ik wel spijt van heb is dat ik te weinig tijd kan vrij maken om het grote en kwaliteitsvol aanbod te bekijken én in te oefenen! Dat is soms frustrerend! Maar een suggestie om daarom minder (nieuw) materiaal aan te bieden, is natuurlijk niet wat ik hiermee bedoel knipoog! Integendeel: ga door met het elan en de inzet van de voorbije 3 jaren. Je leden zullen jullie er dankbaar om zijn!!! --- Gefeliciteerd!! ---

 245. Ben
  Ben schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:29  | reageer

  Door de prijs was ik elders gaan kijken. Maar mis de duidelijke uitleg in gewone taal. Als beginner heb ik veel bij jullie geleerd. Denk dat ik maar weer lid bij jullie word.
  Suggesties: ga zo door met de uitleg die iedereen, ook een beginner, begrijpt

 246. Sjoerd
  Sjoerd schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:31  | reageer

  Sinds ik lid ben van Photofacts Academy heb ik zeer veel geleerd m.b.t het verbeteren van mijn foto's. Ook de verwijzingen naar diverse sites ervaar ik als zeer nuttig. Hopelijk kan ik nog lang hiervan profiteren.

 247. Rick
  Rick schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:31  | reageer

  Leuk dat jullie nu 3 jaar bestaan, fantastisch. Photofacts is de enige website waar ik eigenlijk kom om te zien of er iets voor mijn gading is. De nieuwsbrieven zijn ook altijd onderhoudend en vernieuwend. Blijf vooral zo doorgaan de volgende 3 jaar. Ik hoop nog een keer lid te kunnen worden en blijven.

 248. Liesbeth
  Liesbeth schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:32  | reageer

  Ik behoor niet bij de aller eerste leden, heb jullie pas 4 maanden later ontdekt. Jullie aanbod is nu zo groot dat ik nooit alles zal kunnen volgen, dus het blijft spannend. Gefeliciteerd met het 3-jarig bestaan, het is een geweldige site.

 249. Jacques Huisman
  Jacques Huisman schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:32  | reageer

  Heel veel goede tips voor mij als amateur-fotoraaf.
  Elke keer steek ik er wat van op, al zal ik nooit zo goed worden als de meeste van jullie.

 250. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:32  | reageer

  Ik heb veel aan jullie informatie, zowel de uitleg als de filmpjes helpen me prima vooruit! bedankt daarvoor vrolijk

 251. Vera
  Vera schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:34  | reageer

  Ik heb al goede recensies gehoord over photofacts academy, ik zou het zelf ook graag gaan uitproberen. Liefst natuurlijk met een jaar gratis toegang 😉

 252. lydia
  lydia schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:34  | reageer

  Ga zo door! Blij met duidelijke filmpjes en tips en tricks

 253. danny
  danny schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:34  | reageer

  Goed bezig. Een aanrader voor iedereen. Ik ben alvast een trouwe fan. Ik volg zo af en toe ook al eens avondcursussen en ook daar verschijnt al eens een video van jullie.
  Top top top.

 254. Eric
  Eric schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:35  | reageer

  Drie jaar alweer. Dan wens ik jullie er nog vele goede jaren bij. Verbeteren kan altijd maar wat is een verbetering? Ga door op de ingeslagen weg en ik denk dat de reacties van de bezoekers en leden genoeg leidraad zullen zijn.

 255. Frans Jaspers
  Frans Jaspers schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:35  | reageer

  Profiteer sinds kort van de goede adviezen. Erg leerzaam

 256. Fokke Jan Ebes
  Fokke Jan Ebes schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:38  | reageer

  Dankzij de de Academy is mijn workflow met Lightroom duidelijk beter geworden, ik haal veel meer uit Lightroom dankzij jullie.
  De cursussen omtrent fotografen mogen wat mij betreft wel worden uitgebreidt.

 257. Franca Dobbe
  Franca Dobbe schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:40  | reageer

  Ik ben nog niet zo heel lang lid.
  En heb vaak moeite met dingen leren, maar haal steeds meer dingen uit jullie filmpjes, doe het eigenlijk nog te weinig, maar ben er wel blij mee tot nu toe.
  Al zou voor mij een jaar langer wel goed zijn.

 258. Maurice
  Maurice schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:40  | reageer

  Ik vind het geweldig wat jullie aanbieden. Het enige wat ik zelf een beetje mis is het "why" van fotografie. Ja nu kan je mooie plaatjes schieten, en nu?
  Hoe ga je hiermee helpen onze gezamelijke wereld mooier te maken dan je in de plaatjes vastlegt? Of zijn plaatjes slechts een perspectief, wat je aandacht geeft tot een stukje kunst framen. Ik vind het super dat er zoveel foto enthousiasts op aarde rondlopen allemaal naar perfectie buiten henzelf. Om de zoektocht naar perfectie ik ons te spiegel reflecteren.

 259. Ronald
  Ronald schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:43  | reageer

  Lijkt mij geweldig om het lidmaatschap te winnen, ik heb getwijfeld omdat ik weinig tijd had. Maar aankomend jaar wil ik verder knallen!!

 260. rob goedvolk
  rob goedvolk schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:45  | reageer

  Vanaf het begin (en daarvoor) volg ik met gretigheid de akties van Ilja c.s.
  Met de vorige reaktie: gewoon doorgaan!!!
  Het gaat fantastisch

 261. Fred
  Fred schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:48  | reageer

  Succes met de volgende 3 jaren. Bedankt voor de tips en trucs. Ik ga binnenkort lis worden want hier valt veel te leren.

 262. K.C. van Brakel
  K.C. van Brakel schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:50  | reageer

  Misschien is het interessant om een cursus camera instellingen.

 263. Linda Hermsen-Vis
  Linda Hermsen-Vis schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:53  | reageer

  Toevallig afgelopen week gedacht "zal ik lid worden?" Nu volg ik photofacts via de nieuwsbrief. Wat ik bijzonder goed vind is de verscheidenheid aan onderwerpen en leerstof. Het is maar net waar je om verlegen zit of je kennis in wilt verdiepen! Ga zo door!

 264. Jos
  Jos schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:54  | reageer

  Ik ben iedere keer aangenaam verrast hoe de verdieping in deze fantastische hobby nl fotograferen weer gestalte krijgt . Het prikkelt op een aantrekkelijke wijze om iedere keer weer wat te leren!
  Thanks!

 265. L.Jacobs
  L.Jacobs schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:54  | reageer

  Erg goede, bruikbare tips, ook voor beginners.
  Filmpjes zijn erg duidelijk en leerzaam, ik steek er veel van op.

 266. Margot
  Margot schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:55  | reageer

  Ik heb een tijdje geleden een proefabonnement gehad waarvan ik zeker het een en ander heb opgestoken. Bij lange na niet alles gezien, dus wat er mist?? Hik nog tegen de kosten aan, dus (nog) even geen abonnement.

 267. Jozef Dumon
  Jozef Dumon schreef op dinsdag 15 november 2016 om 14:58  | reageer

  Wat ik geweldig vind is de spirit van Photofacts Academie ... openheid om jullie praktische kennis te delen, niet bang zijn dat een ander evenveel zal weten, meesters in het vak blijven door te experimenteren zoals bvb de meelfotografie ... .
  Verlanglijstje: Als amateur maak ik graag presentaties (mp4's), die een combinatie zijn van fotografie, film en muziek om evenementen op een gezellige manier in familiekring te herbeleven. Hoe creëert men beweging in een statische foto? Hoe filmt men best met zijn camera (in mijn geval Canon 6d)? Welke software kan men best gebruiken om muziek stukken aan elkaar te zetten, hoe synchroniseert men best muziek met overgangen? ... fotografie blijft de corebusiness.

 268. Marian Koken
  Marian Koken schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:03  | reageer

  Ik kijk uit naar de nieuwsbrief en vind altijd wel iets wat mijn aandacht vast houdt.
  Bedankt en op naar de 2x3 jaar!

 269. Red
  Red schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:05  | reageer

  Photofact is in 80% van de gevallen interessant om te lezen. De overige 20% vind ik minder. Ik hoop dat dat niet geldt voor de academy.

 270. eerbeekh
  Profiel eerbeekh schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:07  | reageer

  Dank voor jullie nieuwsbrief, menige tip kunnen gebruiken; maar ook veel stimulans gehad!

 271. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:09  | reageer

  3 maal gefeliciteerd !

 272. Sarah Verwoerd
  Sarah Verwoerd schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:16  | reageer

  1 tip.....ga vooral zo door. Alle tips die ik in de mail krijg lees ik altijd graag door. En....Ik steek er altijd wat van op!
  Alleen hiervoor al Dank!

 273. Jessica de Vries
  Jessica de Vries schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:17  | reageer

  Ik ben al jaren aangestoken door het fotografie virus, maar pas sinds dit jaar ben ik wat meer professionaliteit erin gaan stoppen. Daarbij hebben jullie (vrij beschikbare) cursussen ook zeker geholpen. Ikzou het superfijn vinden om een jaar lidmaatschap te winnen, zodat ik mezelf nog meer kan laten groeien.

 274. Gideon Vos
  Gideon Vos schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:20  | reageer

  Gefeliciteerd!

 275. Lilian
  Lilian schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:20  | reageer

  Vooral omdat ik Lightroom aan het leren ben, heb ik nu een jaar lang jullie lessen gevolgd. Het is een fantastische online leeromgeving en daarom zou ik er graag nog een jaartje aan vast knopen vrolijk

 276. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:21  | reageer

  Een toch wel heel goede manier om Lightroom onder de knie te krijgen. Al die verschillende benaderingen van gebruikers (leraars) hadden voor een onontwarbaar kluwen gezorgd. De juiste lichtinval is pas na anderhalf jaar gekomen. Photofacts mag zeker zijn deel opeisen.
  Als u naar suggesties vraagt, komt me onmiddellijk 'het afprinten, voor de geest en misschien om geen Engels te gebruiken, een algemeen schema om tot een afgewerkte foto te komen. Anderen zullen dit lijstje zeker vervolledigen.
  Proficiat en dank.

 277. Netty
  Netty schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:22  | reageer

  Photofacts geeft mij heel bruikbare tips en goed duidelijke filmpjes. Het maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan.
  Tip: misschien nog iets meer over landschapsfotografie en dan gericht op architectuur.

 278. Marleen Nelissen
  Marleen Nelissen schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:23  | reageer

  Proficiat met jullie 3de verjaardag

 279. Wirowr
  Profiel Wirowr schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:24  | reageer

  Heb lang getwijfeld en gewacht om lid te worden, maar telkens via de nieuws brief wel veel interessante informatie vergaard. Toch maar de knoop doorgehakt en lid geworden en inmiddels begonnen met het volgens van cursussen.
  Geen moment spijt van, en een echte aanrader voor elke (hobby)fotograaf. Verbeteringen zijn er vast, maar voor dit moment ga vooral zo door.

 280. Henk Aschman
  Henk Aschman schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:24  | reageer

  Voldoet zeker aan mijn verwachtingen. Ik pik eruit wat ik nodig heb en dat is voor het moment voldoende. Het zou wel plezierig zijn als er in de toekomst nog meer volgt in het kader van CC photoshop voor (meer) gevorderden. Inmiddels al meerdere leden van mijn fotoclub op jullie spoor gezet en ook die geven een positieve terugkoppeling.

 281. guido
  guido schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:25  | reageer

  Ik vind het knap dat jullie elke week weer met nieuwe leuke en interessante foto tips komen en tips voor fotograferen die zelfstandig ondernemer willen worden. Ga zo door!

 282. Rob Odekerken
  Rob Odekerken schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:25  | reageer

  Ik kijk er elke week naar uit om Photofact te ontvangen en gretig jullie nieuwe tip en trucs te lezen. Geweldig! Ga zo door.

 283. Hennie
  Hennie schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:25  | reageer

  Ik volg jullie mail met veel belangstelling en wil heel graag lid worden. Alleen heb ik op dit moment nog andere prioriteiten.
  Ik ben momenteel eenstudio aan het inrichten zodra dit allemaal geregeld is en ik geen lidmaatschap heb gewonnen zal ik zeker lid worden.

 284. Janette
  Janette schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:26  | reageer

  Gefeliciteerd!
  Ik lees altijd aandachtig de nieuwsbrieven en haal er veel tips uit. Ook kijk ik regelmatig even op de site om iets na te zoeken. Van een lidmaatschap is tot heden nog niets gekomen maar lijkt mij fantastisch om te winnen.

 285. Carel
  Carel schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:27  | reageer

  Als beginnend 'spiegelreflexer' vind ik de onderwerpen bijzonder nuttig en aantrekkelijk. Als oud-onderwijsman vind ik de instructies uitstekend en bijzonder helder!

 286. Gerwin
  Gerwin schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:29  | reageer

  Dit zou voor mij als digibeet een uitkomst zijn.

 287. Jan Cools
  Jan Cools schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:31  | reageer

  Jullie blijven mijn eerste bron om iets op te zoeken of iets bij leren.

  Jan.

 288. Dineke
  Dineke schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:32  | reageer

  Voor mij is Photofacts Academy super, problemen met mijn eigen geheugen en kan alles telkens opnieuw bekijken tot het er helemaal goed in zit! Super!

 289. Niels
  Niels schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:35  | reageer

  Ik ben trots op jullie. Aan het begin de opleiding al van dichtbij meegemaakt. Het groeit echt ontzettend. Het aantal cursus materiaal lijkt wel oneindig! Nog meer feedback over de opdrachten zou fijn zijn.

  Tot over drie jaar!

 290. karel willemse
  karel willemse schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:35  | reageer

  Ik zou heel graag willen zien dat er meer camera-uitleg en tips kwam. Ben zelf net overgestapt van nikon naar fuji en ben nog er zoekende terwijl ik regelmatig zie dat fuji toch vaak gebruikt wordt als voorbeeldbestand in cursussen

 291. Aly Enting
  Aly Enting schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:38  | reageer

  Hallo, ik ben sinds kort wat serieuzer aan het fotograferen en alle tips en info zijn voor mij belangrijk, o.a. die van Photofacts. Ik leer er veel van, bedankt!

 292. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:40  | reageer

  Leuk, gefeliciteerd. Moet bekennen dat ik de e-mails niet meer zo intensief bekijk. Kan dus geen gefundeerde mening geven.

 293. Heilet
  Heilet schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:43  | reageer

  Ik zie in de cursussen een interessant aanbod, waar ik zeker verschillende van wil doorlopen. Waar ik graag nog 's meer over zou lezen/zien is welk bestandstype gebruik je waarvoor & hoe groot. Op welke manier verkleinen en hoe zet je dan het beste om. Op internet toont iedereen graag mooi, op welke manier verklein je de bruikbaarheid voor jatgevoeligheid zonder daar tekst/logo of rasters overheen te plaatsen en toch je kwaliteit te kunnen tonen.

  Ook een cursus hoe je het beste voedsel kunt fotograferen zonder de eetbaarheid aan te tasten. Tips zoals haarlak voor extra glans zijn nou eenmaal niet bruikbaar voor de zelfgebakken verse appeltaart.

 294. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:48  | reageer

  Van Harte Gefeliciteerd!

 295. Jan Koops
  Jan Koops schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:49  | reageer

  Sinds kort zit ik bij Photofacts in een proefperiode van 14 dagen. De eerste indruk is uitstekend, duidelijke uitleg en een niet te hoog tempo.
  Doorgaan op deze voet!

 296. Dick van Nerum
  Dick van Nerum schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:50  | reageer

  Ik kijk elke maand uit naar jullie updates en commentaren. Ben nog niet aan een cursus toegekomen, maar je weet maar nooit.

 297. Mark
  Mark schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:52  | reageer

  Sint en piet zaten te denken wat ze Mark zouden schenken. Fotografie heeft z'n interesse en dat doet hij met souplesse. Een jaarlidmaatschap, dat lijkt de sint wel wat! Bij Photofacts, daar staat de sint perplex. Ja dit is een goed cadeau voor een nieuwjaar, met veel lol!

 298. Jan Vernooij
  Jan Vernooij schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:54  | reageer

  Geweldige back-up over onderwerpen die een bevlogen fotograaf opnieuw laat inspireren en soms echt als je het niet meer weet!

 299. Frans
  Frans schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:57  | reageer

  Gefeliciteerd!

 300. Frans
  Frans schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:58  | reageer

  Gefeliciteerd!

 301. willy
  willy schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:59  | reageer

  Ik raadpleeg regelmatig Julie cursussen.
  Het is een echte aanrader. Altijd beschikbaar waar en wanneer je het nodig hebt. Super !!!

 302. Gidi.v.osch
  Gidi.v.osch schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:10  | reageer

  proficiat met je 3 jaar Ga zo door

 303. Marleen Boeykens
  Marleen Boeykens schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:11  | reageer

  Het ontdekken van zo een duidelijke en mooie site was voor mij de duw in de rug om mijn hobby te verfijnen.Ik lees ,nee,ik verslind de nieuwsbrieven en vind het super jammer dat ik nu op dit moment geen filmpjes meer kan bekijken.Jullie didactisch materiaal (geef zelf les) is top! Een verrijking voor wie pas in de wereld van fotografie stapt.Grtjes Marleen

 304. Coen Tejo
  Coen Tejo schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:13  | reageer

  Graag zou ik in de toekomst meer Photoshop aan bod zien komen. Ik gebruik al vele jaren photoshop ( vanaf CS 2)en heb het nu redelijk onder de knie. Nu heb in de versie cc 2017 en alhoewel ik nu automatisch ook Lightroom bezit maak ik er nooit gebruik van . Ik besef wel indien ik als beginneling opnieuw zou beginnen ik er geen moment aan twijfel om van start te gaan in Lightroom en later pas Photoshop zou gebruiken voor zijn extra mogelijkheden. Besluit ....af en toe ook eens meer aan gevorderde gebruikers denken. Gefeliciteerd met het driejarig bestaan !

 305. Wim Grasdijk
  Wim Grasdijk schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:15  | reageer

  Ik ben sinds kort lid. Ik dacht al aardig wat ervaring te hebben met Lightroom, maar heb in de cursus lightroom voor gevorderden nog zoveel bijgeleerd dat ik nu ook de module voor beginners ben gaan doen. Even met beide benen op de grond gezet dus. Bedankt.

 306. Peter Scholtens
  Peter Scholtens schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:15  | reageer

  Gefeliciteerd met dit mijlpaaltje; jullie verdienen deze felicitatie voor de manier waarop iedereen op verschillende terreinen een betere fotograaf aan het worden is. Niet stoppen, ga door want er is nog veel meer te leren.

 307. wilfred
  wilfred schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:17  | reageer

  ik zou zeggen gewoon zo doorgaan zoals me al vermeld kom je er bijna niet doorheen maar hebt werkelijk ene prachtig bibliotheek die je kan gebruiken en die in jip en janneke taal uitleggen wat je wil weten.

  muziek op de video mag wel wat anders zijn hihihi maar ja dat is persoonlijk....

 308. Saskia
  Saskia schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:17  | reageer

  Ik schuif het voor me uit........... te veel te doen, te weinig tijd. Excuses zat he? vrolijk Maar als ik straks met pensioen ben dan, ja dan.......... Of toch eerder beginnen?

 309. Henk Wiezer
  Henk Wiezer schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:18  | reageer

  Tot nu toe altijd met belangstelling de nieuwsbrief gelezen en gebruik gemaakt van de uitstekende informatie op diverse fotografische gebieden! Bedankt daarvoor.
  Zelf heb ik nog geen ervaring met de aangeboden cursussen.
  Ik neem vaak deel aan wedstrijden via de Fotobond en internationaal. Ongetwijfeld zou ik moeten kunnen profiteren van het aanbod, maar het is mij niet geheel duidelijk wat het instroomniveau is.

 310. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:19  | reageer

  Doe zo voort! bij elke nieuwe cursus, leer ik altijd nog ik bij!

 311. Henk V
  Profiel Henk V schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:28  | reageer

  Al 3 jaar! Time flies... Van harte!
  Wat mij betreft mag er wat meer info op voor de (ver(der)) gevorderde fotograaf

 312. Anton
  Anton schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:29  | reageer

  Geweldig.
  Graag in de toekomst meer Plug-in's , en het maken van een eigen plug-in.
  Proficiat jarige.

 313. Esther
  Esther schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:31  | reageer

  Van harte gefeliciteerd, met jullie praktische site.
  Ik volg jullie site denk nu 1 jaar, ik heb nog geen camera maar die gaat er binnenkort zeker komen en kan ik het geleerde bij jullie in de praktijk brengen, ik ben echt heel benieuwd.
  Veel succes en plezier met de volgende 3 jaar!!

 314. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:38  | reageer

  Gefeliciteert en nog vele jaren. Goed bezig en keep up the good work.
  Gr EJ.

 315. Els Stadhouders
  Els Stadhouders schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:44  | reageer

  Ik ben een beginnend fotograaf met honger naar kennis. Via Google ben ik op de site van photofacts beland en was meteen " on hook" . Kon blijven lezen. Ik heb me direct ( gisteren) aangemeld voor de nieuwsbrief en vandaag al ontvangen, chapeau! Suggesties tot verbetering heb ik nog niet maar als ik kan en mag bijdragen aan verbetering dan zal ik dit zeker doen.

 316. benny
  Profiel benny schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:46  | reageer

  goed bezig!
  tip voor uitbreiding cursus:
  meer filmpjes over compositie...
  kleurleer/correctie vooral bij portretten dan, of heb ik dat gemist? knipoog

 317. Hendrik Declercq
  Hendrik Declercq schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:46  | reageer

  Vooral er blijven voor gaan!

 318. Ine Boddaert
  Ine Boddaert schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:48  | reageer

  Ben al vanaf het begin lid en ik ben nog steeds erg blij met jullie. Heb in die 3 jaar zoveel geleerd. Het grote voordeel van het lidmaatschap is dat ik elke keer weer terug kan vallen op de zeer duidelijke video's. Ik werk voornamelijk met LR, maar heb zeker nog de intentie om Photoshop ook onder de knie te krijgen. Dus ik blijf zeker nog enkele jaren een dankbaar lid.

 319. Christiaan
  Christiaan schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:48  | reageer

  Graag ding ik ook mee voor een gratis abonnement.

  Ik heb eigenlijk maar 1 klein verbeterpuntje voor de website. Vanaf de homepage al op de reacties kunnen klikken om direct bij de reacties van een artikel te komen, met de reacties alvast uitgeklapt. Vaak kom je nog 's terug om andere reacties te lezen en dan is het wel zo fijn als dat met twee klikken minder kan vrolijk.

 320. dirna
  dirna schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:48  | reageer

  Ben nog geen lid, maar wel geabonneerd op jullie nieuwsbrief, waar ik altijd erg veel interessante tips krijg voor mijn eigen fotografie. (Vooral portretten en natuur) Ben lerares Beeldende Vorming en CKV en wil ook graag fotografie introduceren in mijn lessen in 4 VWO. Hierbij kan ik jullie tips goed gebruiken!

 321. Diane
  Diane schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:50  | reageer

  Dikke proficiat! Fantastische cursussen waar je heel veel van opsteekt...
  Wat ik nog graag zou willen... cursus voor architectuur fotografie en ook wat meer info voor de meer gevorderde fotograaf.
  Heb op mijn iPad ook heel veel problemen om de video's volledig op mijn scherm te krijgen.
  Goed bezig... doe zo verder! 👍🏻👍🏻👍🏻

 322. francois de coninck
  francois de coninck schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:52  | reageer

  Is prima zo, info is duidelijk en uitstekend weergegeven. Zo verder doen, proficiat!

 323. Wendy
  Wendy schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:57  | reageer

  Fijn om meer te leren over fotografie en bewerking. Ik ben nog lang niet uitgekeken door het mooie aanbod van jullie dus een tip voor een vervolgonderwerp vind ik nog lastig te zeggen nu. Succes!

 324. Greet De Ceukelaire
  Greet De Ceukelaire schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:59  | reageer

  Ben nog geen lid maar overweeg het wel... wat ik al gezien heb lijkt interessant

 325. andre
  andre schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:59  | reageer

  zo verder gaan , maar misschien iets meer voor starters in de fotografie , andré

 326. ppinkse
  Profiel ppinkse schreef op dinsdag 15 november 2016 om 17:06  | reageer

  Ik ben al jaren trouw lid van PFA. Ik zou best graag wat dieper op Photoshop willen ingaan. Meer over lagentechniek en creatieve mogelijkheden. Meer dan er nu al op staat... knipoog

 327. Bert de Greeuw
  Bert de Greeuw schreef op dinsdag 15 november 2016 om 17:08  | reageer

  Het is echt de moeite waard!! Handige tips voor diverse doeleinden.

 328. colette
  colette schreef op dinsdag 15 november 2016 om 17:15  | reageer

  Net een filmpje gekeken, heb er zeker wat van opgestoken. Super makkelijk en handig om op deze manier te leren!!

 329. Irma Keulen
  Irma Keulen schreef op dinsdag 15 november 2016 om 17:16  | reageer

  Ga zo door!

 330. guido
  guido schreef op dinsdag 15 november 2016 om 17:18  | reageer

  Een prachtig initiatief. In het begin ingestapt als steun. Zeer ruim aanbod waar ik van genoten heb in de periode dat ik ook lidgeld betaald heb. Nu even minder hard naar nieuwe dingen aan het zoeken, wat ik weet wil ik uitdiepen. En daarna wordt ik weer lid. Ik ben geen beginner meer maar toch heb ik veel dingen opgestoken. En de nieuwtjes zijn echt interessant. Dikwijls eerst op Photofacts gezien.

 331. Lilian
  Lilian schreef op dinsdag 15 november 2016 om 17:19  | reageer

  Nog geen dag spijt van mijn abonnement. Jullie zijn cracks op gebied van LR en PH. Bij het stellen van een vraag krijg je ook een deskundig antwoord. En dan als extraatje nog de cursus over kleur etc. etc. Ga zo door

 332. arnoud bex
  arnoud bex schreef op dinsdag 15 november 2016 om 17:21  | reageer

  Photofacts academy simply the best.
  Beschouw het lid worden niet als een test.
  Je zult er geen spijt van krijgen
  als je jou kennisniveau wil doen stijgen.

 333. G.Strabbing
  G.Strabbing schreef op dinsdag 15 november 2016 om 17:21  | reageer

  Ik ben al een tijdje lid maar nog geen cursus gevolgd, dusssss zou dit zeer zeker willen gaan volgen. 👍

 334. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 17:22  | reageer

  Ik ben al 3 jaar lid en heb daardoor vrijwel alle video's kunnen bekijken. Ieder week 1 of 2 video's bekijken is nog wel te doen. Als je nu lid zou worden kan ik me voorstellen dat het een beetje netflix achtig kan overkomen zo groot is het aanbod.

 335. Albertine
  Albertine schreef op dinsdag 15 november 2016 om 17:22  | reageer

  Van Harte Gefeliciteerd!

 336. arnoud bex
  arnoud bex schreef op dinsdag 15 november 2016 om 17:24  | reageer

  Photofacts academy simply the best.
  Beschouw het lid worden niet als een test.
  Je zult er geen spijt van krijgen
  als je jou kennisniveau wil doen stijgen.

 337. Niqué Nusteling
  Niqué Nusteling

  Ik heb al de nodige tips in de praktijk gebracht maar ben nog lang niet uitgeleerd!

 338. Greetje van Son
  Greetje van Son schreef op dinsdag 15 november 2016 om 17:47  | reageer

  Met veel interesse lees ik altijd de artikelen in Photofacts. De tips en trucs zijn leerzaam en duidelijk leesbaar. De bijgevoegde foto's maken het vaak nog duidelijker. Hoop nog lang en veel van deze tips te kunnen leren.

 339. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 17:52  | reageer

  Ik ben ook een regelmatige bezoeker van jullie website.
  Graag had ik ook een cursus ivm flitstechnieken gezien.

 340. Sjoerd
  Sjoerd schreef op dinsdag 15 november 2016 om 17:55  | reageer

  Proficiat, ga zo door, wat mij bezighoudt is een cursus product fotografie.

 341. Marcel Brys
  Marcel Brys schreef op dinsdag 15 november 2016 om 17:57  | reageer

  Naast een overvloed aan zeer toepasbare informatie (instructievideo's, nieuwsbrief) apprecieer ik bijzonder de mogelijkheid om vragen voor te leggen. Antwoord hierop zorgde steeds voor een oplossing!

  Marcel

 342. Corrina Visscher
  Corrina Visscher schreef op dinsdag 15 november 2016 om 17:59  | reageer

  Twee maanden geleden aangemeld en met basis Lightroom begonnen! Dit had ik veel eerder moeten doen in plaats van blijven aanmodderen. De komende drie jaar zijn jullie mij nog niet kwijt! Er is nog zoveel te leren!

 343. A. Bongers
  A. Bongers schreef op dinsdag 15 november 2016 om 17:59  | reageer

  Van Harte Gefeliciteerd. Duidelijke en leerzame tips.
  Ik ben een tevreden gebruiker.

 344. Paul Dhondt
  Paul Dhondt schreef op dinsdag 15 november 2016 om 18:01  | reageer

  Ben nu voor het tweede jaar lid, dit is voor mij een zeer goede vervanging voor een avondcursus.

  Graag eens iets over nd-fotografie.
  Groetjes en nog veel succes

 345. Albert Geven
  Albert Geven schreef op dinsdag 15 november 2016 om 18:01  | reageer

  Hoi
  Ga de kmende jaren zo door.

 346. Yvonne Ten Bruggencate
  Yvonne Ten Bruggencate schreef op dinsdag 15 november 2016 om 18:01  | reageer

  Ik bekijk de filmpjes met veel plezier. Duidelijk, helder, kom vaak even kijken en kijk altijd langer dan ik tevoren gepland had vrolijk

 347. Leen
  Leen schreef op dinsdag 15 november 2016 om 18:06  | reageer

  Zelfs na een fotografieopleiding kan je nog een hoop leren in de Photofacts Academy.
  Een opfrissing van flitstechnieken zou welkom zijn.

 348. Ab de Vos
  Ab de Vos schreef op dinsdag 15 november 2016 om 18:14  | reageer

  Door gebruik te maken van jullie cursussen heb ik mijn hobby nieuw leven in geblazen. Ik ben zelfs weer lid geworden van een fotografie hobby club.
  Top ga zo door!

 349. Sylvia Duits
  Sylvia Duits schreef op dinsdag 15 november 2016 om 18:18  | reageer

  Gefeliciteerd! Ik ben benieuwd naar de cursussen, maar heb geen lidmaatschap.........zo graag meer leren over Portretfotografie en reportagefotografie!

 350. Ab de Vos
  Ab de Vos schreef op dinsdag 15 november 2016 om 18:19  | reageer

  Door jullie site en lesomgeving weer gestart met mijn hobby. Ik ben zelfs lid geworden van een fotografie club. Ga zo doof Toppers!

 351. A. Nieuwland
  A. Nieuwland schreef op dinsdag 15 november 2016 om 18:20  | reageer

  Van harte gefeliciteerd!! Ik hoop ook de cursussen te gaan doen!

 352. Jacqueline
  Jacqueline schreef op dinsdag 15 november 2016 om 18:21  | reageer

  Als eerste: Gefeliciteerd! Jullie site ziet er goed uit.

  Ik heb nog maar net een 14 daagse proeflidmaatschap bij jullie, maar het smaakt zeker denk ik wel naar een langere 'ontmoeting'. Ik volg nu creatieve technieken. Heel informatief, maar ik zie nu ook een herfstcursus en komen er daarna ook wintertips?❄️☃️📷
  Ben benieuwd!

 353. Jan Hooftman
  Jan Hooftman schreef op dinsdag 15 november 2016 om 18:22  | reageer

  Veel filmpjes over Photoshop en Lightroom kun je vinden op You tube daar zit de toegevoegde waarde niet in. Het persoonlijk tintje van jullie maakt Photofacts Academy aantrekkelijk. Als jullie in staat zijn tools er aan toe toevoegen die de fotograaf help in het ontwikkelen van een eigen stijl dan is You tube aanzienlijk minder concurrerend.

 354. Brigitte Heesbeen
  Brigitte Heesbeen schreef op dinsdag 15 november 2016 om 18:25  | reageer

  Gefeliciteerd met jullie 3 jarig jubileum.
  🎉 🎉 🎉
  Super handig al die tips.!
  📸 📸 📸
  Ga vooral zo door en op naar het volgende jubileum!! 👍

 355. Peter VL
  Peter VL schreef op dinsdag 15 november 2016 om 18:31  | reageer

  Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie 3jarig bestaan.
  Super dat jullie indertijd dit initiatief namen én het nog steeds verder zetten.
  Ik heb in de loop van de tijd dat ik Photofacts ken al een paar keer overwogen om me lid te maken maar door omstandigheden (ik geef toe: ben een twijfelaar) nooit doorgezet.
  Misschien is wel het grote aanbod dat me ergens afschrikt (waar ga ik al die tijd vinden knipoog ), maar ik volg Florina een beetje daarin: verleid me en wie weet vieren we binnen 10jarig ons (dan) 10 jarig samenzijn knipoog

 356. Kees
  Kees schreef op dinsdag 15 november 2016 om 18:37  | reageer


  De tips zijn telkens weer een bron van inspiratie voor mij, als beginnende fotograaf. Bedankt

 357. Frank
  Frank schreef op dinsdag 15 november 2016 om 18:38  | reageer

  Het is altijd de moeten waard om het te lezen. Duidelijke uitleg. En begrijpelijke opzet. Top
  Ga zo door

 358. Michel Fatan
  Michel Fatan schreef op dinsdag 15 november 2016 om 18:41  | reageer

  Ik heb geleerd met Light room te werken waarvoor mij dank.
  Zeer leerrijke vorming en handige fotografie tips

 359. Jeannette
  Jeannette schreef op dinsdag 15 november 2016 om 18:45  | reageer

  Proficiat....vooral zo doorgaan...Momenteel ben ik met een basiscursus in mijn woonplaats bezig, maar zodra deze afgelopen is ga ik zeker bij jullie een cursus volgen. Alvast bedankt voor alle adviezen, waar ik van heb gesmuld en al direct heb kunnen toepassen. 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

 360. jan
  jan schreef op dinsdag 15 november 2016 om 18:52  | reageer

  Geweldig dat jullie ons, beginnende en gevorderde fotografen steeds weer kunnen inspireren en steeds weer met nieuwe cursussen laten zien wat er met allerlei programma's gedaan kan worden om onze foto's te verbeteren. Er was iemand die jullie weer 3 jaar erbij gaf, maar ik hoop dat jullie er nog 30 jaar bij gaan doen. Ik geniet elke keer weer als ik jullie mailtjes lees en zie wat jullie te bieden hebben. Ga zo door.

 361. Liesbeth van den Hombergh
  Liesbeth van den Hombergh schreef op dinsdag 15 november 2016 om 18:56  | reageer

  zeker doorgaan , ik heb al superveel van opgestoken .

 362. Anja j.
  Anja j. schreef op dinsdag 15 november 2016 om 18:59  | reageer

  HARTELIJK GEFELICITEERD. Graag meer Photoshop tutorials als dat zou kunnen!

 363. Jos Bekker
  Jos Bekker schreef op dinsdag 15 november 2016 om 19:02  | reageer

  Heerlijk en leerzaam om achter de PC in de warme kamer deel te nemen aan jullie cursussen en de tip en trucs te doorgronden. Ga zo door en nog menig glimlach toveren jullie op ons gezicht.

 364. Winters Marleen
  Winters Marleen schreef op dinsdag 15 november 2016 om 19:06  | reageer

  Proficiat met jullie "3-jarig bestaan". Ben heel erg tevreden over jullie video's, heb er al veel van opgestoken ! Ga zo verder zou ik zeggen, jullie doen het goed !

 365. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 19:10  | reageer

  Ik zou niet meer zonder Photofacts Academy kunnen. Wat ik ooit nog eens hoop te zien, is het bewerken van Vogelfoto's, incl. verscherpen etc.

 366. Chantal
  Chantal schreef op dinsdag 15 november 2016 om 19:11  | reageer

  ik ben heel tevreden en heb al veel bijgeleerd sinds ik lid ben er is zoveel materiaal te beschikking dat je voor alles een oplossing vind, voor mij is photofacts super goed ik heb het al aan meerdere mensen aangeraden.

 367. Duco Laansma
  Duco Laansma schreef op dinsdag 15 november 2016 om 19:13  | reageer

  Enkele maanden geleden hebben wij via de mail contact gehad over een trailer van 2 weken, helaas door privé omstandigheden ben ik daar niet aan toe gekomen.
  Ik kreeg toen een tweede kans, ook die heb ik helaas niet kunnen proberen.
  Ik zou mij graag willen ontwikkelen in het gebruik van mijn camera, maar wederom door privé omstandigheden lukt dat niet elk gewild moment.
  Als ik een abonnement krijg of niet, via deze weg wil ik nog dank zeggen voor de geboden mogelijkheid om kennis te kunnen maken.

 368. Tom
  Tom schreef op dinsdag 15 november 2016 om 19:15  | reageer

  Gefeliciteerd met jullie 3-jarig bestaan! Bedankt voor jullie tips en tricks

 369. Hans
  Hans schreef op dinsdag 15 november 2016 om 19:28  | reageer

  Ik ben nog geen lid maar kan soms veel leren van jullie nuttige tips!

 370. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 19:29  | reageer

  Sinds mei ben ik lid en heb ik veel geleerd van jullie boeiende cursussen. Ga zo door!!!

 371. peter.de.greef1@pandora.b
  Profiel peter.de.greef1@pandora.b schreef op dinsdag 15 november 2016 om 19:29  | reageer

  Na 3 jaar lid nog steeds zeer enthousiast over het aanbod, spijtig kan ik niet genoeg tijd vrij maken om alles te bekijken maar doe vooral zo verder!!!

 372. Chris
  Chris schreef op dinsdag 15 november 2016 om 19:34  | reageer

  Ik vind de site geweldig heb al veel bijgeleerd van lightroom en photoshop. Wat ik momenteel mis is een cursus over fotoapps om op de iphone te gebruiken nu dat deze in raw kunnen fotograferen.

 373. Caroline
  Caroline schreef op dinsdag 15 november 2016 om 19:34  | reageer

  Hiep hiep hoera!

 374. Bjorn van Geelen
  Bjorn van Geelen schreef op dinsdag 15 november 2016 om 19:41  | reageer

  Als eerst proficiat met jullie 3-jarig bestaan en jullie succes! Iets om trots op te zijn! Als suggestie omtrent een verbetering zou ik graag een wekelijkse live vraag en antwoord uurtje willen voorstellen. Hierdoor kunnen de leden (en eventueel de niet leden) rechtstreeks vragen stellen aan jullie professionals. Ik merk dat op andere mediums zoals YouTube dit steeds populairder wordt en ik denk dat dit een zeer goede aanvulling is op jullie online cursussen. Heel veel succes in de toekomst en ik hoop dat u iets heeft aan mijn suggestie. Gr Björn

 375. Nico
  Nico schreef op dinsdag 15 november 2016 om 19:52  | reageer

  Leuke site met goede tips! Ga vooral zo door en zo'n actie als deze is natuurlijk nooit weg!

 376. Dianne
  Dianne schreef op dinsdag 15 november 2016 om 19:54  | reageer

  Ik zou me ook graag verbeteren met behulp van jullie cursusaanbod. Altijd goede en waardevolle tips, maar ik twijfel nog steeds om lid te worden. Dus overtuig me met een gratis jaarlidmaatschap!

 377. Wouter van Aalst
  Wouter van Aalst schreef op dinsdag 15 november 2016 om 19:58  | reageer

  Gefeliciteerd met jullie 3-jarig bestaan!! Heel handig deze online cursussen. Volgen op het moment dat het uitkomt...
  Proef abonnement gehad, door financiële omstandigheden nog niet omgezet naar een jaar abonnement. Deze winnen zou geweldig zijn!!

 378. rudyc
  Profiel rudyc schreef op dinsdag 15 november 2016 om 19:59  | reageer

  gefeliciteerd met jullie 3 jaar. Ik heb van jullie al heel veel geleerd. nu er ook meer naar verschillende taken van fotografie gekeken wordt is misschien een beroordelingsmogelijkheid een volgende stap. waarbij je dus je eigen foto instuurd voor een specifieke opdracht een de specialisten feedback geven. waardoor er meer interactie ontstaat maar je ook zelf meer ontwikkeld.

 379. Eddy Westdijk
  Eddy Westdijk schreef op dinsdag 15 november 2016 om 20:07  | reageer

  Een heerlijke manier om de theorie tot me te nemen op de momenten die mij het beste uitkomen. Heb daardoor LR goed leren gebruiken en vond de Creatieve Technieken erg leerzaam. Daar gaat mijn interesse ook vooral naar uit: me verder bekwamen in LR en veel leren over fotografie-technieken. Ga zo door!!!

 380. Daniël De Witte
  Daniël De Witte

  Van harte gefeliciteerd.

 381. Ravie van den Hoek
  Ravie van den Hoek schreef op dinsdag 15 november 2016 om 20:09  | reageer

  Van harte gefeliciteerd met 3 jaar Photofacts Academy! Ik hoop dat er nog vele jaren mogen volgen. De cursus kreeg ik voor mijn verjaardag, een geweldig cadeau... Lekker bezig zijn en nieuwe dingen leren. Alles wordt duidelijk uitgelegd en iedere keer weer iets nieuws erbij. Of je nou op verre reizen gaat of in je eigen achtertuin of binnenshuis bezig bent met je camera, er zijn onderwerpen genoeg voor iedereen. Ga zo door, Photofacts Academy!

 382. John vanderHeijden
  John vanderHeijden schreef op dinsdag 15 november 2016 om 20:15  | reageer

  "Laat je stem horen (maar blijf altijd vriendelijk)" stond hier. Snap ik niet. Jullie geven mensen goede raad, hulp, tips, trics. Dat is toch enkel maar super? Super, omdat dit soort trainingen, software meestal heel wat meer kosten dan slechts €99. Ga zo door, hou feeling met de nieuwste ontwikkelingen en speel daar ook op in.

 383. peterfoto
  Profiel peterfoto schreef op dinsdag 15 november 2016 om 20:18  | reageer

  Het cursus aanbod past prima bij mij. Heel divers en volop keuze. Ik kan hier nog jaren mee vooruit! Op naar het lustrum!
  Proficiat!

 384. Suzan
  Suzan schreef op dinsdag 15 november 2016 om 20:22  | reageer

  Dit is echt mijn best ontdekte site van het jaar. Ik ben een beginnende fotograaf, en een beginnende lightroom gebruiker. Ik kan hier dcht mega goed mee uit de voeten. Ga vooral zo door! Gr Suzan

 385. Tieneke Oldersma
  Tieneke Oldersma schreef op dinsdag 15 november 2016 om 20:31  | reageer

  Ik zou niet weten wat te verbeteren, want ik ben nog niet lid..
  Wel ben ik enorm nieuwsgierig. Vooral toen ik las over de cursus die je leert, dat jou foto er precies zo uitziet, dat wat jij juist wou vastleggen... Nu gebeurt dat praktisch nooit...😉

 386. Edouard
  Profiel Edouard schreef op dinsdag 15 november 2016 om 20:32  | reageer

  Photofacts Academy jarig op 15 november, wat een toeval, dan kunnen we elkaar vandaag feliciteren. Drie jaar geleden werd ik 65 en kon dus volop gaan genieten van Piet zijn leerzame video's en hoop dit nog lang te kunnen doen.
  Suggesties? Nou en of, vooral zo doorgaan!

 387. Manuel
  Manuel schreef op dinsdag 15 november 2016 om 20:33  | reageer

  Goed bezig ! Graag meer Elja-filmpjes.

 388. pomatale
  Profiel pomatale schreef op dinsdag 15 november 2016 om 20:34  | reageer

  Proficiat met de verjaardag!
  Ik ben zeer tevreden en had nooit durven denken dat er zoveel nieuwigheden zouden bijkomen.
  We worden samen 30.

 389. e wijsman
  e wijsman schreef op dinsdag 15 november 2016 om 20:36  | reageer

  Leuk om meer over fotograferen te lezen; ga zo door.

 390. Nico R. Donkerbroek
  Nico R. Donkerbroek schreef op dinsdag 15 november 2016 om 20:36  | reageer

  Gefeliciteerd met het 3 jarig bestaan van Photofacts Academy. Blijf doorgaan! We steken er met ons allen zo veel van op. Super!

 391. R.J. de Wolf
  R.J. de Wolf schreef op dinsdag 15 november 2016 om 20:36  | reageer

  Drie jaar geleden was ik bij een workshop van Piet van den Eynde. Daar was ik direct enthousiast over zijn manier van uitleggen. Ik ben toen meteen lid geworden en heb daar tot op de dag van vandaag geen spijt van. Mijn manier van werken is door de Academie op een hoger level gebracht.
  Met behulp van boeken was dat waarschijnlijk nooit gelukt.
  Wanneer er nieuwe updates van de progamma's zijn, worden er meteen nieuwe lessen gemaakt. Actueler kan haast niet.

 392. leona goethals
  leona goethals schreef op dinsdag 15 november 2016 om 20:55  | reageer

  Ik ben er van in het begin bij en heb Photofacts Academy al aan veel collega's hobbyfotografen aanbevolen. En ze zijn allemaal even enthousiast als ik. Meer moet dat niet zijn! Doe verder op de ingeslagen weg.

 393. Jorina
  Jorina schreef op dinsdag 15 november 2016 om 21:05  | reageer

  Ik ben een beginner en kijk heel veel op jullie site.
  Zeer nuttig om iets te leren.

 394. Renée Hooymans
  Renée Hooymans

  Ik ben heel positief over Photofacts. Kom tijd tekort om alles te bekijken.Ik ben al lid, maar inloggen lukt nu niet? Daarom geef ik hierbij mijn mailadres nog maar eens op.

 395. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 21:14  | reageer

  Gefeliciteerd! Hoop dat jullie nog vele jaren doorgaan. Heb veel van jullie geleerd, en ben ervan overtuigd nog veel bij te leren. Veel dank voor alle wijze, maar vooral plezierige, enthousiasmerende lessen!

 396. Gerwin
  Gerwin schreef op dinsdag 15 november 2016 om 21:15  | reageer

  @Renée Hooymans, dit probleem heb ik laatst ook al doorgegeven, tot op heden niet opgelost!
  Dus ik heb ook geen gebruik kunnen maken van het proefabonnement!

 397. Peggy Leckie
  Peggy Leckie schreef op dinsdag 15 november 2016 om 21:18  | reageer

  Ik ben nu bijna 2 jaar bezig met fotograferen. Jullie site raadpleeg ik regelmatig om steeds mijn kennis te upgraden. Heb op het punt gestaan lid te worden. Ik kan nl alleen online mee doen omdat ik niet in Nederland woon.

  Uitdaging voor 2017 om toch lid te worden . Als beginnend hobby fotografe heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de tips & videoclips.

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal en heel veel succes en 📸plezier de komende jaren.

 398. Johan
  Johan schreef op dinsdag 15 november 2016 om 21:19  | reageer

  Ben al vanaf de beginperiode lid en heb heel veel geleerd, en leer nog steeds elke videocursus bij.
  Ga zo door naar de volgende 3 jaren

 399. Renée Vergouwe
  Renée Vergouwe

  Gefeliciteerd! Hoop dat jullie nog vele jaren doorgaan. Heb veel van jullie geleerd, en ben ervan overtuigd nog veel bij te leren. Veel dank voor alle wijze, maar vooral plezierige, enthousiasmerende lessen!

 400. Annie
  Annie schreef op dinsdag 15 november 2016 om 21:29  | reageer

  Leerrijke cursussen, goed te volgen, voor elk wat wils.
  Doe zo voort !

 401. Mieke Jacobs
  Mieke Jacobs schreef op dinsdag 15 november 2016 om 21:41  | reageer

  Al zeker de drie jaar lid en ik vind nog steeds dingen die ik niet ken of weet, dus vooral doorgaan want ik blijf lid, graag natuurlijk winnen want dat is in mijn voordeel. Ben benieuwd of ik erbij zit ??? LOL

 402. Ineke Brocken
  Ineke Brocken schreef op dinsdag 15 november 2016 om 21:44  | reageer

  Dankjewel Elja, ik heb in die drie jaar al heel wat lichtjes bij bij photofacts opgestoken. Dankjewel.

 403. Mieke
  Mieke schreef op dinsdag 15 november 2016 om 21:49  | reageer

  Heb jullie pas zondag ontdekt en fotografeer zelf nog maar sinds september, maar al heel leuke dingen gezien.

 404. Wendy Swart
  Wendy Swart schreef op dinsdag 15 november 2016 om 21:56  | reageer

  Ik ben nog een echte beginner in de fotografie, maar onwijs enthousiast. Ik heb net de twee kennismakingsweken achter de rug en sta te popelen om door te gaan.

 405. TT
  TT schreef op dinsdag 15 november 2016 om 22:03  | reageer

  Jullie tips, trucs enz zijn super!
  Vooral doorgaan

 406. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 22:04  | reageer

  Leer nog elke week bij met jullie duidelijke on-line cursussen. Doe zo verder.

 407. Carine
  Carine schreef op dinsdag 15 november 2016 om 22:07  | reageer

  Ik heb al heel wat bijgeleerd sedert ik op Photofacts Academy geabonneerd ben. Bedankt daarvoor.

 408. Rob Goudriaan
  Rob Goudriaan schreef op dinsdag 15 november 2016 om 22:10  | reageer

  Helaas is het er nog nooit van gekomen om lid te worden. Steeds zeg ik tegen mezelf maak er toch eens tijd voor....

 409. Chantal de Vries
  Chantal de Vries schreef op dinsdag 15 november 2016 om 22:12  | reageer

  Ik had geen idee dat jullie zoveel cursussen aanboden, totdat ik het las in deze mail. Ik ga dan ook zeker beginnen met een lidmaatschap en de cursussen waarbij ik me, als ik de mail mag geloven, het komende jaar niet zal vervelen!

 410. Kees Harreman
  Kees Harreman schreef op dinsdag 15 november 2016 om 22:21  | reageer

  Ben sinds 1 jaar lid en heb net verlengd. Heb het eerste jaar voornamelijk de basiscursus Lightroom gedaan en dat beviel zo goed dat ik dit jaar mij meer ga verdiepen in Photoshop. Je steekt er telkens veel van op wat jullie publiceren.

 411. Kris Dries
  Kris Dries schreef op dinsdag 15 november 2016 om 22:30  | reageer

  Het is steeds aangenaam om iets op een gemakkelijke manier terug op te zoeken

 412. Eric Vervoordeldonk
  Eric Vervoordeldonk schreef op dinsdag 15 november 2016 om 22:45  | reageer

  Allereerst gefeliciteerd met jullie verjaardag! Ik heb nog geen cursus bij jullie gevolgd, en heb daardoor niet echt tips voor verbetering. Ga vooral zo door en wellicht als het zo uitkomt volg ik nog eel een paar cursussen hier!

 413. Jan Hoekstra
  Jan Hoekstra schreef op dinsdag 15 november 2016 om 22:57  | reageer

  Gefeliciteerd! Zeer goede cursusse en tips. Heb nog lang niet alles gekeken, dus een verlenging is altijd welkom. Momenteel niet direct een tip of iets wat ik mis.

 414. Lisenka
  Lisenka schreef op dinsdag 15 november 2016 om 23:01  | reageer

  Nadat de beslissing eindelijk is gemaakt om de hobby verder uit te gaan breiden kan er nooit genoeg informatie te vinden zijn. En waar beter te zoeken dan op de Netflix voor foto facts?!

 415. Elke
  Elke schreef op dinsdag 15 november 2016 om 23:18  | reageer

  Gefeliciteerd! Tot nu toe lees ik alleen jullie nieuwsbrief, maar in de komende wintermaanden wil ik wel tijd vrijmaken voor wat online cursussen. Vooral Lightroom wil ik me verder in verdiepen!

 416. Zoutzieder
  Zoutzieder schreef op dinsdag 15 november 2016 om 23:24  | reageer

  Heel leerzaam en duidelijk uitgelegd.

 417. Jan Boink
  Jan Boink schreef op dinsdag 15 november 2016 om 23:29  | reageer

  Heel vaak log ik in op de Photofacts Academy om mij verder te verdiepen. Blijf doorgaan! Succes!

 418. Anita Mijnes
  Anita Mijnes schreef op dinsdag 15 november 2016 om 23:47  | reageer

  Geweldig fijn dat ik fotofacts in mijn email krijg....kijk er altijd naar uit, Hartelijk dank!

 419. gast schreef op dinsdag 15 november 2016 om 23:57  | reageer

  Graag wat minder vasthangen aan PS en LR. Er zijn ook goede alternatieven waar ook interessante cursussen voor te maken zijn (bijv. Affinty Photo)

 420. Sophia Koning
  Sophia Koning schreef op woensdag 16 november 2016 om 00:44  | reageer

  Ik ben super geïnteresseerd naar de cursussen; ik ben nog opzoek naar de juiste camera en daarbij dan de juiste cursus te kiezen! Zoveel keus dat ik het nog niet weet.. toffe site en gefeliciteerd met het 3 jarig bestaan!

 421. JW
  JW schreef op woensdag 16 november 2016 om 02:56  | reageer

  Nog geen deelnemer maar zeker interesse,...nog even sparen dan maar

 422. Karin Vermeiren
  Karin Vermeiren schreef op woensdag 16 november 2016 om 05:44  | reageer

  Ben sinds enkele weken lid van Photofacts Academy. De online cursussen zijn zeer duidelijk en ik heb er al heel wat van opgestoken. Het is echt wel de moeite waard! Dit verdient een dikke pluim. DOE ZO VOORT!

 423. gast schreef op woensdag 16 november 2016 om 05:53  | reageer

  Duidelijke uitleg. Veel tips.

 424. Sabine Rozestraten
  Sabine Rozestraten schreef op woensdag 16 november 2016 om 07:24  | reageer

  Ik zou heel graag lid willen worden, maar woon in Malawi en vraag me af of het internet hier goed genoeg is om de video's te zien!

 425. rvaneerd
  Profiel rvaneerd schreef op woensdag 16 november 2016 om 07:30  | reageer

  Allereerst Gefeliciteerd!
  Ga vooral zo door!
  Één ding zou wel prettig zijn: een mogelijkheid om de films te downloaden. Dan kun je ze toch bekijken als je op locaties zonder Wifi bent zoals op vakanties of 's avonds op hotelkamers met beperkte Wifi (ja, ze zijn er nog).

 426. Hans van Veelen
  Hans van Veelen schreef op woensdag 16 november 2016 om 07:36  | reageer

  Eers van harte gefeliciteerd met jullie 3 jarig bestaan. Ik volg jullie al bijna vanaf het begin en ik woon in China en we verzorgen chinese weeskinderen, met mijn 3 camera's maak ik heel wat foto's. Chinees of Engelse tips, ik blijf een Nederlander die jullie online leeromgevingen geweldig vindt en volg het met alle enthousiasme. Wat kan beter, ik vind dat jullie al zoveel doen, misschien ook iedeeen over hoe maak ik een hele goeie video opname en hoe verwerk ik dat in een filmprogramma, zelf gebruik ik Imovi, maar ik wil graag premiere pro gaan gebruiken, van Adobe, groetjes Hans.

 427. Danny
  Danny schreef op woensdag 16 november 2016 om 08:14  | reageer

  Goed bezig mannen.....

 428. Jan Geene
  Jan Geene schreef op woensdag 16 november 2016 om 08:25  | reageer

  Nu in Belarus, maar zal er thuis grag gebruik van maken.

 429. BvanSchaik
  BvanSchaik schreef op woensdag 16 november 2016 om 08:28  | reageer

  Mijn 14 dagen proef bevielen geweldig. Heel veel geleerd al in die 14 dagen eenbetaald abbonnement sta hoog aan mijn verlanglijstje

 430. Anne-Lise Moors
  Anne-Lise Moors schreef op woensdag 16 november 2016 om 08:48  | reageer

  Gewoon fantastischs, ook al begrijp ik iets niet een mailtje en er komt heel vlug reactie, ze hebben mij nog nooit in de kou laten staan, daarvoor mijn dank!! Ik zou zeggen doe zo voort en op naar de volgende 3jaar.

 431. Ineke de Jong
  Ineke de Jong schreef op woensdag 16 november 2016 om 08:57  | reageer

  Nog een lid, maar ben wel enthousiast wat ik tot nu toe heb gezien. Wel veel voor een beginnend fotograaf!

 432. gast schreef op woensdag 16 november 2016 om 09:04  | reageer

  van harte gefeliciteerd en vooral zo door blijven gaan,
  leerzame video's en goede tips.
  misschien een uitstapje maken; naar de basis en werken met, de adobe photoshop en premiere elements 15?
  Succes, voor het komende jaar, vr.gr. jan

 433. Walther den Otter
  Walther den Otter schreef op woensdag 16 november 2016 om 09:18  | reageer

  Geweldig: in 1,5 week tijd meer geleerd dan in afgelopen 3 jaar. Suggesties: Creeer een mogelijkheid om je ingestuurde foto(s) door verschillende andere leden te laten becommentarieren.

 434. Paul Loof
  Paul Loof schreef op woensdag 16 november 2016 om 09:38  | reageer

  Gefeliciteerd met dit succes! Ik lees de nieuwsbrief en haal daar regelmatig zinnige weetjes uit. Ga zo door.

 435. Jan Walgaard
  Jan Walgaard schreef op woensdag 16 november 2016 om 09:53  | reageer

  Proficiat met het 3 jaar jubileum.Ga zeker op deze manier door. In de toekomst zou ik graag een cursus zien over flitsen met een reportage flitser.

 436. Andrea de Groot
  Andrea de Groot schreef op woensdag 16 november 2016 om 09:53  | reageer

  Ik ben geen lid, maar lees wel (en leer daar ook van) de dagelijkse tips en tricks. Om beter te worden zou ik lid moeten worden.......
  Ik zou graag een proefabonoment willen, voordat ik besluit om lid te worden.

 437. Eric Jolie
  Eric Jolie schreef op woensdag 16 november 2016 om 10:02  | reageer

  Proficiat met de opzet van Photofacts. Ikzelf heb reeds heel wat cursussen online gevolgd en niettegenstaande ik reeds wat ervaring heb met fotografie is het leuk steeds nieuwe zaken te leren. Lightroom is momenteel de cursus waar ik heel veel van opsteek. Prima lesgever die Piet Van den Eynde. Ook financieel is Photofacts een aanrader. Ergens anders betaal je stukken meer om online onderwijs te volgen. Doe zo verder met Photofacts, ik volg jullie op de voet. Mvg, Eric Jolie

 438. Preben
  Preben schreef op woensdag 16 november 2016 om 10:13  | reageer

  Gefeliciteerd! and keep up the good work.

 439. Hans Stijntjes
  Hans Stijntjes schreef op woensdag 16 november 2016 om 10:15  | reageer

  Om Photofacts te beoordelen kom je gauw superlatieven te kort. Jullie maken Lightroom e.d. toegankelijk voor iedereen. De cursussen zijn zeer toegankelijk en begrijpelijk. Slechts 1 tip: tijdens het praten iets minder met de muis spelen: die rondvliegende cursor leidt een beetje af.
  Maar ga vooral zo door!

 440. René Kok
  René Kok

  Gefeliciteerd! Als beginnend Wacom en Lightroom gebruiker kan ik een abonnement waarderen!

 441. Raymond
  Raymond schreef op woensdag 16 november 2016 om 10:43  | reageer

  Ik lees regelmatig interessante artikelen op jullie site. Zou graag ontdekken wat jullie nog meer te bieden hebben!

 442. Marlies
  Marlies schreef op woensdag 16 november 2016 om 11:13  | reageer

  Gefeliciteerd!
  Ik lees je nieuwsbrieven altijd.
  Marlies

 443. Vaes Nicole
  Vaes Nicole schreef op woensdag 16 november 2016 om 11:34  | reageer

  Zeer leerrijk. Leuke tips. Heb al veel bijgeleerd.

 444. F.Krulder
  F.Krulder schreef op woensdag 16 november 2016 om 11:51  | reageer

  Voor mij als hobbyist ben met een compactcamera gaan sommige tips en beschouwingen te ver, maar ik kan toch zeker veel adviezen gebruiken van Photofacts.
  Ga lekker door, ik pik er uit wat voor mij handig en leerzaam is.

 445. Karel Weijland
  Karel Weijland schreef op woensdag 16 november 2016 om 12:08  | reageer

  Al meer dan 440 reacties, en toch wil ik nog graag mijn mening geven. Allereerst gefeliciteerd, en ga zo door, want jullie zijn altijd de eersten die ik ik in mijn mailbox open.
  Ik doe veel in Lightroom, en heb al vaak op de drempel gestaan om me online in te schrijven, weet ik het al wel, of niet, is steeds mijn afhoudende tegenstander, maar toch die twijfel wanneer ik in een proefperiode van Piet ben beland.
  Wie weet !!

 446. Rinus Michels
  Rinus Michels schreef op woensdag 16 november 2016 om 12:16  | reageer

  Gefeliciteerd en uiteraard nog vele succesvolle jaren!
  Ik ben al een jaar lid geweest en heel veel kennis opgedaan met Adobe Lightroom.
  Zou, net als de andere honderden, graag in aanmerking komen voor een jaar gratis lidmaatschap, vooral om mijn kennis van fotografie te verbreden en om meer kennis te verkrijgen van Adobe Photoshop.
  Succes voor de volgende ...... jaren!

 447. Iris Waanders
  Iris Waanders schreef op woensdag 16 november 2016 om 12:20  | reageer

  Gefeliciteerd met jullie 3-jarig jubileum. Graag zou ik op deze manier kennis maken met jullie online mogelijkheden. De workshop over Lightroom die ik ooit bij Piet heb gevolgd was in ieder geval zeer inspirerend!

 448. Annemarie Janssen
  Annemarie Janssen schreef op woensdag 16 november 2016 om 12:26  | reageer

  Ik ben vast niet de enige die haar enthousiasme over fotofacts deelt met andere (beginnende) fotografen. Jullie krijgen de komende jaren vast nog veel meer fans! Van harte gefeliciteerd!

 449. Knelis
  Knelis schreef op woensdag 16 november 2016 om 12:30  | reageer

  Ten eerste plaats natuurlijk van harte gefeliciteerd met jullie 3 jarig bestaan. Ga zo door.
  Ik zou graag voor een gratis jaar abo in aanmerking komen, om dan eens te ervaren wat ik daar allemaal mee kan en aan zou kunnen hebben. € 99,-- is natuurlijk veel geld en misschien dat jullie me dan over de streep trekken.

 450. Niels
  Niels schreef op woensdag 16 november 2016 om 12:38  | reageer

  Ik zou dit lidmaatschap graag aan mijn vader cadeau willen geven, hij is veel aan het oefenen met photoshop!

 451. Frank
  Frank schreef op woensdag 16 november 2016 om 13:08  | reageer

  Haha, goeie actie! Gefeliciteerd, En leuk om kans te maken op een jaar lang lidmaatschap.

 452. Jean
  Jean schreef op woensdag 16 november 2016 om 13:12  | reageer

  Telkens als er een nieuwsbrief in de e-mailbus valt, is het weer smullen geblazen. En mijn eetlust is niet te temperen. Ga zo door met jullie online cursussen.

 453. Margreet Gijsen
  Margreet Gijsen schreef op woensdag 16 november 2016 om 13:15  | reageer

  Ik heb jullie eigenlijk pas ontdekt 😀 Ik ben super enthousiast en blij met jullie nieuwsbrief. Ik ben een beginnend fotograaf dus er komt veel op me af, ben nog veel aan het ontdekken. De online cursussen zijn daarbij wellicht een goede aanvulling. 📸👍🏻

 454. gast schreef op woensdag 16 november 2016 om 13:15  | reageer

  Ont

 455. Wilfried
  Wilfried schreef op woensdag 16 november 2016 om 13:26  | reageer

  Ontvang al enige tijd de zeer leerzame mails.
  Ook het proef abonnement was zeer verrassend en verfrissend.
  Heb na een gezellig gesprek op de 'Nature Talks' beurs dan ook gelijk de knoop doorgehakt en heb mij ingeschreven.

  Hoop wat meer te kunnen gaan doen met model, familie en portret fotografie.
  Ben benieuwd wat er wordt uitgelegd over belichting, flitsers, type lichtvormers-diffusers
  Maar er is ook nog genoeg ander leerzaamst te vinden heb ik al gezien.

 456. vanessa
  vanessa schreef op woensdag 16 november 2016 om 14:02  | reageer

  Gefeliciteerd met jullie 3 jarig bestaan! Ik kom hier net kijken, ik wil mijn hobby verder uitbreiden en kwam al gauw jullie website tegen. Fijne site, leuke en informatieve artikelen en wie weet word ik ook lid vrolijk Ga vooral zo door!

 457. toos
  toos schreef op woensdag 16 november 2016 om 14:03  | reageer

  Fijn in dat alles un het Nederlands aangeboden wordt.

 458. JMH Paulissen
  JMH Paulissen schreef op woensdag 16 november 2016 om 14:20  | reageer

  Ben 83 jaar. Heb vanaf 1959 gefilmd dubbelacht en superacht.
  De film werd te duur en ben overgegaan op dia's, totdat mijn gloednieuwe Nikon met bijbehorende lenzen in 2004 in een stampvolle bus in Rome uit de fototas werd gestolen. Ben toen overgaan op digitale fotografie, waarbij de vakantie foto's in een digitaal foto-album kwamen en met Magix op DVD's met muziek. Nu maak ik foto's van alle leuke familie gebeurtenissen, zowel met fototoestel als met smarphone (steeds meer), die jaarlijks in een digitaal jaaroverzicht fotoalbum komen. Het zou leuk zijn als ook aan familie fotografie als aan smartphone fotografie aandacht besteed wordt

 459. Henk Tijssen
  Henk Tijssen schreef op woensdag 16 november 2016 om 14:24  | reageer

  Gefeliciteerd met jullie mijlpaal. Ik ben nog geen lid maar lees wel jullie artikelen op de site. Ga zo door.

 460. Henk Tijssen
  Henk Tijssen schreef op woensdag 16 november 2016 om 14:28  | reageer

  Gefeliciteerd met jullie mijlpaal.
  Ik ben nog geen lid maar lees wel jullie artikelen op de site. Ga zo door.

 461. Jaap Vlugt
  Jaap Vlugt schreef op woensdag 16 november 2016 om 15:14  | reageer

  Zonder meer de moeite waard. Ga door op de ingeslagen weg!

 462. gast schreef op woensdag 16 november 2016 om 15:29  | reageer

  Super handige site waar ik al enorm van heb geleerd, doe zo verder

 463. Roeland Kabos
  Roeland Kabos schreef op woensdag 16 november 2016 om 15:31  | reageer

  Al vele uren achter mijn monitor door gebracht en heel veel opgestoken van de cursussen.

 464. Hans
  Hans schreef op woensdag 16 november 2016 om 15:33  | reageer

  Ik zou graag proberen maar ik ben veel onderweg en geen internet!! En om elk weekend achter de pc te kruipen tja is ook zoiets.Ben beginnend hobby fotograaf .

 465. Jean-Paul De Backer
  Jean-Paul De Backer schreef op woensdag 16 november 2016 om 15:36  | reageer

  Met veel plezier volg ik u nieuwsbrief want het is een grote waard voor de persoon die de fotografie als hobby heeft bedankt en doe nog vele jaren zo verder

 466. Joke van Duijvenbode
  Joke van Duijvenbode schreef op woensdag 16 november 2016 om 16:05  | reageer

  Wat leuk om nu een cursus te kunnen winnen. Ik ding graag mee. door verandering van baan en regelmatig in de boeken te moeten heb ik de laatste aanbieding overgeslagen. Vond het zonde van het geld was bang dat ik er te weinig tijd in kon steken. Dit is dus een buitenkansje. Maar ik ben altijd al super blij met alle tips en tops die jullie geven door de nieuwsbrieven. Daarom van harte gefeliciteerd en nog vele jaren. Groet van Joke

 467. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 16 november 2016 om 16:27  | reageer

  Bedankt voor alle reacties!
  We gaan op korte termijn de winnaars selecteren en hier in de reacties bekend maken (en de winnaars krijgen een mailtje).

  @Hans; we hebben ook een iPad en Android app waarmee je de video's thuis kunt downloaden en onderweg kunt bekijken.

 468. Aad W.
  Aad W. schreef op woensdag 16 november 2016 om 16:45  | reageer

  Beste Elja en Piet, Van harte gefeliciteerd.
  Ik lees al geruime tijd met veel plezier de nieuwsbrief.
  Mede gelet op alle reacties die ik lees ga ik mij aanmelden als nieuw lid.

  Gr Aad W.

 469. gast schreef op woensdag 16 november 2016 om 16:59  | reageer

  Makkelijk werkbaar concept waarbij je ziet wat er gebeurd terwijl je leert. Ideaal als je niet zo makkelijk uit een boek leert. Dit is leren in de praktijk.

 470. Riek
  Riek schreef op woensdag 16 november 2016 om 17:55  | reageer

  Reuze interessante informatie over een breed veld van fotografie en nabewerking. Voorbeelden waarin de stappen getoond worden zijn erg verhelderend.

 471. Rob
  Rob schreef op woensdag 16 november 2016 om 18:04  | reageer

  Geweldige site met een enorm aanbod aan training. Een mogelijkheid om per trainingsonderwerp zelfgemaakte foto's in te sturen zodat deze door medegebruikers becommentarieerd kan worden zou een geweldige aanvulling zijn.

 472. Martine
  Martine schreef op woensdag 16 november 2016 om 18:41  | reageer

  Ik vind jullie artikelen interessant. Maar ik heb afgelopen jaar meegedaan met een wedstrijd van jullie waarbij je een artikel moest schrijven. Ik heb hier wel aan mee gedaan maar er werd helemaal niet op gereageerd en dit had ik wel verwacht eigenlijk.

 473. Henk Pruij
  Henk Pruij schreef op woensdag 16 november 2016 om 19:13  | reageer

  hoihoi hier Henk, we hebben het er al eerder over gehad,, ik vind op zich alles goed hier alleen raken we met het bewerken van foto's steeds verder van de fotowerkelijkheid af, dat vind ik heel jammer,,, Verder is alles ok,,

 474. Albert Kaal
  Albert Kaal schreef op woensdag 16 november 2016 om 19:15  | reageer

  Ik ben net begonnen met fotograferen en de tips via photofacts helpen me echt om betere foto's te kunnen maken. Ik hoop dat jullie nog lang doorgaan.

 475. Steve Van Hoyweghen
  Steve Van Hoyweghen schreef op woensdag 16 november 2016 om 19:41  | reageer

  Ik trakteer jullie ook voor jullie verjaardag!

  https://stevevanhoyweghen.wordpress.com/steve_van_hoyweghen-food_photography-02-2013-11-10-_a1a5002-edit-edit-edit/

 476. Bram
  Bram schreef op woensdag 16 november 2016 om 19:42  | reageer

  Veel leerzame cursussen met goeie praktijktips. Als uitdaging zou ik een cursus onderwaterfotografie wel waarderen vrolijk

 477. Jos v/d Wegen
  Jos v/d Wegen schreef op woensdag 16 november 2016 om 20:10  | reageer

  In 1 jaar tijd veel geleerd over fotograferen en na bewerken,
  ik zit een beetje tussen beginner en gevorderd in.
  Wel vind ik dat het werken met photoshop elements iets meer aandacht mag krijgen, bijv. meer tips over dit program.
  Mijn eerste jaar loopt bijna af en ga dit zeker nog een jaar verlengen.

 478. dirk vermeersch
  dirk vermeersch schreef op woensdag 16 november 2016 om 20:29  | reageer

  Gefeliciteerd!
  Heb in twee jaar tijd veel opgestoken en heb het mij zeker niet beklaagd om lid te worden.

 479. anna basemans
  anna basemans schreef op woensdag 16 november 2016 om 20:53  | reageer

  Gefeliciteerd!!
  Ben zeer tevreden.

 480. gast schreef op woensdag 16 november 2016 om 21:09  | reageer

  Herman Korfage
  Ik ben voor het tweede jaar lid.
  Ik heb veel belangrijke onderwerpen voorbij zien komen, maar ik heb nog niet noemenswaardig gebruik gemaakt van het aangebodene.
  Is het niet mogelijk om bv. na een lidmaatschap gebruik te maken van het tot het einde van je lidmaatschap aangebodene?
  Veel succes,

  Herman

 481. Elbrich
  Elbrich schreef op woensdag 16 november 2016 om 22:55  | reageer

  Ik heb twee fotografiecursussen gevolgd en nooit echt het gevoel gekregen dat ik het helemaal onder de knie krijg. Dankzij jullie begrijpelijke site blijf ik hoop houden dat 't ooit gaat lukken vrolijk Gefeliciteerd met jullie jubileum en ga vooral zo door!

 482. Esther
  Esther schreef op donderdag 17 november 2016 om 06:40  | reageer

  Gefeliciteerd met de drie jaar. Ik lees regelmatig jullie artikelen. Kort en uitnodigend. Grt Esther

 483. Hilde Moors
  Hilde Moors schreef op donderdag 17 november 2016 om 07:54  | reageer

  Al enige tijd aan het overwegen om lid te worden maar er zijn zoveel cursussen en workshops. Waarom voor Photofacts kiezen ? Groot voordeel is natuurlijk een jaar lang filmpjes kunnen bekijken van zoveel verschillende onderwerpen.

 484. Cor Kamman
  Cor Kamman schreef op donderdag 17 november 2016 om 08:48  | reageer

  Erg leerzaam!

 485. Arno Kurvers
  Arno Kurvers schreef op donderdag 17 november 2016 om 09:37  | reageer

  Gefeliciteerd met het driejarig bestaan. Altijd zeer interessante artikelen. Ik wil graag wat meer leren over Photoshop, dus een abonnement is zeer welkom.

 486. els hendriks
  els hendriks schreef op donderdag 17 november 2016 om 10:17  | reageer

  Hiep hiep hoera!
  Veel interessants gelezen. Jullie stropen regelmatig het internet af natuurlijk naar allerlei lezenswaardig. Tips van leuke sites mag je best geven!

 487. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op donderdag 17 november 2016 om 10:21  | reageer

  Allereerst een dikke proficiat aan photofacts. Misschien is het leuk voor de leden om een videocursus te maken over creatieve filters gebruiken. Voorbeelden zijn: sterfilters, gradatiefilters in verschillende kleuren, regenboogfilters, softfocusfilters, centerspotfilters enz. Cokin is een van de makers, die een hele reeks creatieve filters produceren.

 488. Sabine
  Sabine schreef op donderdag 17 november 2016 om 10:54  | reageer

  'k ben net begonnen met cursus fotografie en vind het hartstikke leuk, maar 'k ben benieuwd naar jullie online workshops en wil dus dolgraag een lidmaatschap winnen. Zodat ik me nog meer kan ontwikkelen en enthousiaster kan worden. Wat ik tot nu toe heb gelezen op jullie site, is altijd erg duidelijk. 't smaakt naar meer vrolijk...

 489. Els van Ling
  Els van Ling schreef op donderdag 17 november 2016 om 11:12  | reageer

  vaak hoor ik dat je veel dingen ook gratis op you tube kunt bekijken, maar dat is vaak Engelstalig en bovendien veel te snel om te kunnen volgen. ik vind de methode van Photofacts superfijn. jammer dat ik altijd tijd tekort lijk te komen om alles te bekijken vrolijk

 490. Els van Ling
  Els van Ling schreef op donderdag 17 november 2016 om 11:15  | reageer

  vaak hoor ik dat je veel dingen ook gratis op you tube kunt bekijken, maar dat is vaak Engelstalig en bovendien veel te snel om te kunnen volgen. ik vind de methode van Photofacts superfijn. jammer dat ik altijd tijd tekort lijk te komen om alles te bekijken vrolijk

 491. Cees Boevé
 492. Cees Boevé
 493. Cees Boeve
  Cees Boeve schreef op donderdag 17 november 2016 om 13:12  | reageer

  Al veel geleerd, ga zo door! Ik kan alleen maar zeggen, dat Photofacts voor elke fotograaf een aanvulling is, zowel op theoretisch gebied met de cursussen, als op fotografisch gebied.

 494. Joyce
  Joyce schreef op donderdag 17 november 2016 om 14:39  | reageer

  Ik heb enorm veel aan de tips op de site en zou er graag meer uit willen halen!!

 495. jessica
  jessica schreef op donderdag 17 november 2016 om 15:13  | reageer

  Gefeliciteerd met jullie 3 jarig bestaan op naar nog meer fotogenieke jaren.

 496. els
  els schreef op donderdag 17 november 2016 om 15:27  | reageer

  Ik zou graag als beginnend fotograaf willen winnen! Heb momenteel niet de financiële middelen. Wil graag meer leren en zie dit als een ultieme informatiebron!

 497. Cees
  Cees schreef op donderdag 17 november 2016 om 15:31  | reageer

  Ik ben nog geen jaar lid, maar het is ongelooflijk hoeveel ik al heb opgestoken en aangeleerd. Mijn foto's verbeteren zienderogen. De ondersteuning van de nieuwsbrieven maakt het allemaal compleet!

 498. R.Martinus
  R.Martinus schreef op donderdag 17 november 2016 om 16:03  | reageer

  Ga vooral zo door,ik kijk altijd uit naar nieuwe mogelijkheden

 499. gast schreef op donderdag 17 november 2016 om 16:51  | reageer

  Ben al n tijdje van plan om lid te worden, maar het komt er niet van. Lees trouw de nieuwsbrief. Zodra ik in de gelegenheid ben, heb wil ik de cursus macrofotografie gaan doen.

 500. Cees Koppert
  Cees Koppert schreef op donderdag 17 november 2016 om 17:21  | reageer

  Ga vooral door op de manier waarop jullie al jaren bezig zijn!!
  De basiscursus heb ik al vele malen bekeken, maar ook de andere cursussen.
  Gezien de vele aanpassingen in Lightroom, is het geen tijd voor een "nieuwe basiscursus"

 501. Gerard Schouw
  Gerard Schouw schreef op donderdag 17 november 2016 om 18:33  | reageer

  blijf vooral zo doorgaan. Top cursus

 502. René van der Koelen
 503. François
  François

  Op naar de volgende 3 jaar

 504. Elmer Krijger
  Elmer Krijger schreef op vrijdag 18 november 2016 om 09:39  | reageer

  Misschien een proeflidmaatschap van een maand voor een kleiner bedrag. Per jaar een bedrag vind ik iets te veel, terwijl per maand ik veel prettiger vind (zoals bij adobe tegenwoordig ook kan)

 505. Dick somsen
  Dick somsen schreef op vrijdag 18 november 2016 om 12:06  | reageer

  Het blijft elke keer weer een verrijking om die video cursus te volgen ,
  Weet het niet goed meer ga er dan maar weer voor zitten vooral als het ook met je IPad samen kunt doen

 506. Nathalie Hexspoor
  Nathalie Hexspoor schreef op vrijdag 18 november 2016 om 14:32  | reageer

  Hoi Elja,
  Nou het is zowieso een verdiend compliment waard, zo'n snelle groei en zoveel positieve beoordeling!
  Ik win heel graag een jaar-abonnement...
  Mijn financiële middelen zijn heel beperkt, waardoor het volgen van cursussen en workshops voor mij niet mogelijk is.
  Mijn enthousiasme en leergierigheid zijn echter grenzeloos knipoog
  Ik vind het bovendien een uitdaging om met een beperkte uitrusting en een dosis creativiteit toch het maximale resultaat te behalen in mijn foto's.
  En jullie: op naar de volgende 3 jaar!

 507. Neli
  Neli schreef op vrijdag 18 november 2016 om 14:50  | reageer

  Jeetje, tja, da's wat! Als je dat zo allemaal hoort en leest, zou dat best wel wat voor mij zijn. Ik zag zo al een aantal cursussen voorbij schieten die mijn belangstelling hebben. Nog eventjes aankijken hoor...

 508. Hans van den Hoed
  Hans van den Hoed schreef op vrijdag 18 november 2016 om 21:59  | reageer

  Je bent nooit te oud om te leren, nu voor het tweede jaar lid van de Academy en zonet Piet's presets pakket aangeschaft.
  Van harte gefeliciteerd en ga zo door.

 509. Catharina
  Catharina schreef op zaterdag 19 november 2016 om 01:42  | reageer

  Heb het fotograveren dit jaar "ontdekt" een jaar lidmaatschap op photofacts lijkt me geweldig en misschien dat ik dan na een paar jaar de vraag kan beantwoorden wat ik nog mis....

 510. Aly de Jong
  Aly de Jong schreef op zaterdag 19 november 2016 om 22:47  | reageer

  Proficiat alweer 3 jaar.
  krijg jullie nieuwsbrieven met tips en wetenswaardigheden.
  waar ik heel blij mee ben. Ga s.v.p zo door vrolijk
  Ik werk met Lightroom maar zou graag Photoshop erbij hebben. Moet helaas nog even wachten want mijn camera met zoom lens is gevallen..... De camera doet het nog maar de lens is stuk! Heb deze eerst vervangen Veel succes met jullie site. Groet Aly

 511. Dexter
  Dexter schreef op zaterdag 19 november 2016 om 23:29  | reageer

  Gefeliciteerd met dit jubileum! Op naar nog veel meer mooie jaren!

  Als verbetering kan ik alleen zeggen dieper op onderwerpen in gaan. (Y)

 512. Wim Bravenboer
  Wim Bravenboer schreef op zondag 20 november 2016 om 09:46  | reageer

  Hallo Elja,
  Bedankt voor alle video's over fotografie, LR, PS en de NIK collectie tot nu toe, ik kijk uit naar nieuwe video's die nog in de pen zitten. Het komende jaar met een nieuw abonnement hoop ik weer evenzoveel informatie op te doen als het afgelopen jaar. Een kleine hint: denk -in de video's- aan praktische informatie over het fotograferen t.w. het bepalen van een goede compositie, het instellen van diafragma, sluitertijd en iso waarde. Bij landschapsfotografie, stadsfotografie, avond- en/of nachtfotografie en portretfotografie zijn zoveel aspecten die een rol spelen om tot een in mijn ogen goed beeld te komen. Dit alles niet in één keer doch stapje voor stapje.
  Als gepensioneerde -bijna 70- heb ik enorm genoten van de vele uren video, het heeft mij geholpen om door een droevige periode heen te komen, bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  Wim Bravenboer

 513. Theo van Meer
  Theo van Meer schreef op zondag 20 november 2016 om 12:59  | reageer

  Van harte gefeliciteerd. Ik ben beginnend hobby fotograaf en ik heb al veel plezier gehad van jullie cursussen en tips. Het is heel fijn om bij persoonlijke vragen vrijwel meteen per mail een goed antwoord te ontvangen. Ik heb daarom mijn lidmaatschap enthousiast met een jaar verlengd. Ik wil nog veel van jullie leren!

 514. Marij
  Marij schreef op zondag 20 november 2016 om 13:29  | reageer

  Proficiat! Lees jullie nieuwsbrief maar nog geen cursus gevold dus als ik hem kan winnen dan graag!

 515. anne oostvogels
  anne oostvogels schreef op zondag 20 november 2016 om 14:21  | reageer

  Cursussen voor iedereen toegankelijk!

 516. Tjiske
  Tjiske schreef op zondag 20 november 2016 om 19:58  | reageer

  fotografeer al jaren maar leer nog steeds elke keer van jullie mooie onderwerpen, en tips en trucs. ga zo door en succes met het vervolg van jullie mooie site

 517. Paul Achthoven
  Paul Achthoven schreef op maandag 21 november 2016 om 10:01  | reageer

  Photofacts ideaal ook tijdens mijn vakanties. Even opzoeken hoe zat dat ook weer of wat moet ik doen. Pak mijn telefoon en ja hoor zo hoort het, en op de laptop doen zoals de telefoon het aangeeft.
  Doorgaan, al diverse mensen erop geattendeerd. Een cursus van 2 avonden is duurder.

 518. Schrauwen Alfons
  Schrauwen Alfons schreef op maandag 21 november 2016 om 13:10  | reageer

  Bedankt voor jullie manier van overbrengen. Deze is heel duidelijk en onmiddellijk in praktijk te gebruiken.

  Persoonlijk heb ik er al heel veel van opgestoken.

  Doe zo verder.

 519. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 21 november 2016 om 17:11  | reageer

  Bedankt voor alle reacties! Leuk om al dat enthousiasme te zien. De winnaars zijn gekozen en hebben inmiddels bericht gehad.

  Gefeliciteerd Marnix, Mark en Gerda!
  Veel plezier ermee!

 520. roybeckers
  Profiel roybeckers schreef op dinsdag 22 november 2016 om 11:29  | reageer

  Hallo. Wie heeft er eigenlijk gewonnen? Gr. Roy

 521. Sandra
  Profiel Sandra schreef op woensdag 23 november 2016 om 20:06  | reageer

  Gefeliciteerd! Ik lees jullie nieuwsbrieven altijd met plezier. Een abbo heb ik nog niet. Maar wie weet binnenkort knipoog

 522. Jorgc
  Profiel Jorgc schreef op woensdag 23 november 2016 om 21:14  | reageer

  Ik vind de cursussen zeer interessant.
  Ik zou graag meer zien over de wisselwerking met topaz en de plug-ins van Macphun (Luminar en Aurora HDR).
  Keep up the good work!

 523. Daniel Trapman
  Profiel Daniel Trapman schreef op zaterdag 26 november 2016 om 18:56  | reageer

  Gefeliciteerd, ik lees altijd graag de nieuwsbrieven. Maar vanwege financiële redenen nog geen cursus kunnen volgen :(
  Maar dat gaat er zeker van komen.

 524. Gabrielle
  Profiel Gabrielle schreef op zondag 27 november 2016 om 21:10  | reageer

  Wat een geweldige site bieden jullie mij als startende (nu nog hobby-) fotograaf. Zoveel informatie in zowel tekst als video. Net nu ik mijn andere studie heb afgerond en op zoek ben naar een nieuwe hobby/uitdaging vond ik jullie site en word ik na het lezen van jullie info alleen maar meer enthousiast. Wat zou het daarom nog leuker worden om nog meer bekwaam te worden in het fotograferen door een jaar lang dit gratis te mogen uitproberen. Hoe dan ook, veel succes met jullie werk!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord