Mis het niet: VIP lidmaatschap met 50 euro korting. Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Photofacts is 10 jaar en trakteert!

maandag 20 juni 2016, 21:21 door | 11.063x gelezen | 366 reacties

Hiep, hiep, hoera! Photofacts bestaat vandaag 10 jaar! Van klein blogje met amper bezoekers naar het grootste Nederlandstalige weblog over fotografie. Een mooie mijlpaal en dat vieren we uiteraard door te trakteren!

Het eerste artikel dat ik 10 jaar geleden schreef ging overigens niet echt over fotografie, maar sindsdien hebben we er gelukkig nog 3.848 geschreven met meer dan voldoende handige tips, nieuwtjes en meer. Gemiddeld gezien meer dan 1 artikel per dag over de periode van 10 jaar. Best een prestatie waar ik trots op ben!

Gelukkig heb ik dat zeker niet allemaal alleen hoeven doen. Ik heb hulp gehad van tientallen vrijwillige bloggers. Erik, Johannes, Iris, Antonette, Liesbeth, Marit, Marije en de vele anderen. Ze hebben me allemaal ontzettend geholpen om jullie elke dag weer een leuk artikel voor te schotelen. Waarvoor ontzettend bedankt!


Tien jaar geleden zag Photofacts er overigens nog heel anders uit. Inmiddels zijn we twee designs verder. Ook zijn er in de loop der jaren flink wat initiatieven toegevoegd; Photogear, Photoworkshops, Phototalk. Maar de meest succesvolle is de Photofacts Academy.

Photofacts Academy is twee en een half jaar geleden gestart met als doel een betaalbare en laagdrempelige manier aan te bieden om fotografen te helpen beter te worden in hun fotografie. Dat doen we via onze online videocursussen.

Inmiddels reeds 65 uur aan cursusmateriaal en elke maand komt er een nieuwe cursus bij. Bijna 3.200 actieve leden telt de site inmiddels en we groeien elke dag. Waarvoor mijn dank!

Photofacts Academy heeft het voor mij ook mogelijk gemaakt om inmiddels ruim 40 uur per week bezig te zijn met Photofacts en Photofacts Academy. En dat doe ik met heel veel plezier!

Wie jarig is trakteert


Als je jarig bent, dan mag je trakteren. Dat doe ik dan ook graag. Onder de reacties op dit artikel verloot ik 10 Digitale Fotografie: Zwart-Wit boeken. Het boek over zwart-wit fotografie dat ik eigenlijk ook gewoon dankzij dit blog heb kunnen schrijven. Laat dus even je reactie achter om kans te maken!

Digitale Fotografie: Zwart-wit

Daarnaast heb ik een mooie aanbieding voor alle Photofacts lezers: 20 euro korting op een jaarlidmaatschap op Photofacts Academy! Je betaalt nu dus slechts 79 euro in plaats van 99 euro voor ruim 65 uur aan online fotografie videotraining.

Om gebruik te maken van deze actie klik je hier. Wees er snel bij want de actie is maar geldig tot en met morgen, woensdag 22 juni 2016, 23:59 uur.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

366 reacties

 1. Claudia
  Claudia schreef op maandag 20 juni 2016 om 21:35

  Van harte gefeliciteerd Photofacts! Ga zo door! 👍

 2. Bas A
  Profiel Bas A schreef op maandag 20 juni 2016 om 21:35

  Van harte met dit jubileum Elja! Volg het blog al enkele jaren en heb al vele malen met de site open op mijn ene scherm, en Photoshop (Elements) op het andere, mijn fotografie en nabewerking flink kunnen verbeteren. Op de volgende 10 jaar!

 3. Simone
  Simone schreef op maandag 20 juni 2016 om 21:37

  Gefeliciteerd!! 🎉
  10 jaar alweer!

  Ik zou heel blij zijn met het mooie boek! 😍
  Hopelijk maak ik een klein kansje 😊

 4. Louise Poortvliet
  Louise Poortvliet schreef op maandag 20 juni 2016 om 21:38

  Zwart wit is eigenlijk mijn favoriete vorm van fotografie. Zeker voor kindjes en bruidsparen. Ondanks dat ik vaak zwart wit fotografeer blijft er altijd veel te leren. Ik zou je boek dan ook heel graag willen winnen om mijn zwart wit foto's naar een hoger plan te tillen!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.388 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord