Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Photofacts Jaaroverzicht 2014

woensdag 31 december 2014, 13:29 door | 6.277x gelezen | 0 reacties

Nog een paar uurtjes en 2014 zit er weer op. Altijd een mooi moment om nog even terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te blikken naar 2015. In 2014 zijn er in totaal 377 artikelen verschenen. Elk dag eentje en een paar extra artikelen dus.

Van die artikelen werden er 274 door mij geschreven, de rest heb ik te danken aan 31 gastbloggers. Antonette was de actiefste blogger met maar liefst 16 artikelen. Alle bloggers natuurlijk hartelijk dank voor jullie inzet! Lijkt het je zelf ook leuk om eens op Photofacts te bloggen, laat het vooral weten!

Bezoekers


Het aantal bezoekers op Photofacts blijft nog steeds stijgen. Iets waar ik natuurlijk erg blij mee ben! Het blog alleen was goed voor 1,598 miljoen bezoeken (zo'n 160.000 bezoeken meer dan vorig jaar). In totaal, dus inclusief alle Photofacts subsites, kwamen er in 2014 zo'n 1,9 miljoen bezoekers langs. Ruim 200.000 meer dan vorig jaar.

De drukste dag was op dinsdag 15 april dankzij het artikel 10 fotobewerkingen die echt niet meer kunnen. 21.612 bezoekers kwamen die dag een kijkje nemen; de drukste dag ooit op Photofacts.

» Lees ook: Top 10 meest gelezen artikelen van 2014

Vernieuwd design


De meest opvallende verandering op Photofacts het afgelopen jaar was, denk ik, het nieuwe design. Ik neem aan dat jullie er inmiddels al aardig aan gewend zijn. Grappig detail was dat ik in het jaaroverzicht van 2013 nog noemde dat begin 2014 het nieuwe design zou komen. Dat liep dus iets uit.

Photofacts design 2008 - 2014


Het oude design (2008 - 2014)

Photofacts Academy


Het afgelopen jaar was ook erg goed voor Photofacts Academy. De Academy is onze online leeromgeving waar je voor een vast bedrag per jaar online een grote hoeveelheid aan videocursussen kunt volgen. Qua aanbod zijn we gegroeid van zo'n 9 uur naar inmiddels ruim 25 uur aan leerzame video's.

Dat ruim 70 procent van de leden uit 2013 de afgelopen maanden hun abonnement verlengd hebben is natuurlijk ook een goed teken. Daarnaast hebben we ook weer erg veel nieuwe leden mogen ontvangen. Op het moment hebben we ruim 1.300 leden op Photofacts Academy.

Dat betekent niet dat we nu tevreden zijn en achterover gaan hangen in de bureaustoel. Integendeel! Voor 2015 staan er nu al veel nieuwe cursussen op de planning. Zo staat onze cursus Photoshop Elements in de startblokken, is de cursus Macrofotografie bijna gereed en wordt er ook al gewerkt aan een cursus Photoshop voor Gevorderden.

Voor de eerste zeven maanden van 2015 staat er nu eigenlijk al een nieuwe cursus op de planning om toegevoegd te worden aan het totale lesmateriaal. Stiekem hoop ik het komende jaar elke maand een nieuwe cursus te kunnen introduceren.

De cursussen zullen niet alleen door onze huisexpert Piet Van den Eynde gegeven worden, we zijn ook bezig andere experts in te schakelen voor cursussen in hun eigen vakgebied.

Vooruitblik naar 2015


Voor Photofacts heb ik geen grote veranderingen in de planning staan. Het nieuwe design zal nog verder geoptimaliseerd worden en verder wil ik er vooral voor gaan zorgen dat er weer erg veel interessante artikelen op Photofacts verschijnen.

Ik hoop dat jullie het afgelopen jaar veel plezier hebben gehad aan Photofacts en ga ervoor om er in 2015 opnieuw een beter jaar van te maken! Voor vanavond een fijn uiteinde gewenst!

» Lees verder: 10 Tips voor het fotograferen van vuurwerk

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.152 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord