Elja Trum

Photofacts lanceert vernieuwde website

woensdag 26 november 2014, 13:45 door | 5.376x gelezen | 34 reacties

Zo, dat is even wennen he? Photofacts heeft vandaag een nieuw jasje gekregen. Het vorige design heeft het zes jaar uitgehouden, dus kon de website wel een likje verf gebruiken. We hebben niet alleen naar het visuele aspect gekeken. Er is ook nagedacht over hoe jullie de site gebruiken en er is gekozen voor een duidelijke focus op de artikelen.

Dat betekent dat veel 'rommel' dat zich in de loop der jaren verzameld had opgeruimd is. Het gaat in het nieuwe design echt om de tekst Ún natuurlijk om de foto's. Die foto's hebben daarom ook meer ruimte gekregen. In veel gevallen worden ze zelfs breder dan de de tekst getoond.

Die tekst is overigens ook bewust niet zo breed. Dit moet, in combinatie met het grotere lettertype, beter lezen. Voor de nieuwe site heb ik hulp gehad van usability expert Bart van de Biezen.

Nu al vergeten hoe Photofacts er gisteren nog uit zag?
Hieronder een screenshot.

Photofacts design 2008 - 2014


Wat vind je ervan?


Als je van de eerste schrik bekomen bent, vind ik het erg leuk als je een reactie achter kunt laten met jouw eerste indrukken van de site. Wat vind je mooi of handig en wat juist niet? De komende periode wil ik zeker nog doorwerken aan het verbeteren van het nieuwe Photofacts.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

34 reacties

 1. Michael
  Profiel  Michael schreef op woensdag 26 november 2014 om 13:51

  Gefeliciteerd met je nieuwe design Elja. Ziet er goed uit! Ik kon al even wennen, dus ben benieuwd naar de andere reacties.

 2. JVCS909
  Profiel JVCS909 schreef op woensdag 26 november 2014 om 15:30

  Ik ben toevallig sinds vandaag een nieuwe lezer en ik dacht dat er bij de overgang naar de nieuwe site iets met m'n browser was!

  Hoe dan ook, gefeliciteerd met de nieuwe site.

 3. Sarina
  Sarina schreef op woensdag 26 november 2014 om 16:19

  Zo, dat is inderdaad ff wat anders! Op het eerste gezicht vind ik het er goed uit zien knipoog

 4. Bas A
  Profiel Bas A schreef op woensdag 26 november 2014 om 16:34

  Ik opende de site en dacht even: Wow, wat is hier gebeurd! Maar na deze eerste schrik; t ziet er mooi en rustig uit. T is even wennen, maar dat is altijdnahnah

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.961 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord