Elja Trum

Photofacts Academy nu echt van start

zondag 17 november 2013, 23:15 door | 6.793x gelezen | 8 reacties

Anderhalve maand geleden introduceerde we Photofacts Academy; een online leerschool voor fotografen. We zijn toen gestart met de voorinschrijving om te kijken of er interesse was voor deze opzet. Die bleek er absoluut te zijn! Binnen vier dagen hadden we ons doel van 250 inschrijvingen gehaald.

Inmiddels naderen we de 500 inschrijvingen en sinds afgelopen vrijdag staat de volledige Basiscursus Lightroom 5 online. Ruim negen uur aan leerzame video tutorials staat nu online en in de loop van het jaar zal hier nog veel meer bij komen. Uiteraard zullen we daarbij luisteren naar de input van onze leden om te bepalen wat we gaan behandelen.

Voor iedereen die nog geen lid is; een zestal video's bieden we gratis aan zodat je een indruk kunt krijgen van wat we je leren (en hoe). Hiervan komen drie video's uit de ruim zeven uur durende basiscursus Lightroom 5. Hieronder kun je deze drie video's bekijken.

Bekijk de video's vooral fullscreen voor de beste kwaliteit. Klik hiervoor op het icoontje met de vier pijltjes rechts onderin de speler.


Introductie


Werken met stapels


Ruis verwijderen

Wil je graag meer leren over Lightroom 5, schrijf je dan in op Photofacts Academy en start vandaag nog met leren! Al video's gekeken? Laat vooral in de reacties weten wat je er van vind!


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

8 reacties

 1. Henk ten bhomer
  Henk ten bhomer schreef op dinsdag 19 november 2013 om 12:31

  Stap voor stap Photoshop ! In Jip en Janneke. Taal!! Waarbij niets aan het toeval word overgelaten! ( digibeten ) met eventueel een video!

 2. Kitty
  Kitty schreef op dinsdag 19 november 2013 om 18:31

  Ik vind de filmpjes niet uitnodigen. Jip en Janneke taal? Ik hoor geen woord. Zie alleen heel lang hetzelfde beeld met een bewegende cursor (de foto met de baby) of heel lang een organigram zonder woord. Kan aan mijn instellingen liggen, maar ik had het geluid op het hardst gezet toen ik niets hoorde.

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 19 november 2013 om 19:59

  @Kitty; Uiteraard zit er gewoon geluid onder. Vervelend dat je het niet goed kunt horen. Ik verwacht dat dit toch aan een instelling van je zal liggen. Zonder geluid heb je er inderdaad niet zo veel aan zo.

  Mocht je er niet uit komen, neem dan vooral even contact met me op, dan proberen we het op te lossen.

 4. gast schreef op woensdag 20 november 2013 om 10:32

  Het geluid bij de ruis verwijderen is inderdaad slechter dan bij de overige filmpjes. De filmpjes kunnen voor veel mensen heel handig zijn en ik denk dat ik zelf ook wel wat zou kunnen leren. Maar ik vind het zo monotone allemaal. Ik snap dat degene duidelijk wil spreken, maar het is 1 tone en geen emotie in de stem. Mag allemaal wel wat spannender vind ik persoonlijk. En maak een mooie intro met tekst en uitleg.

  Kijk zelf veel naar zulke filmpjes om wat bij te leren over een bepaald onderwerk en Lynda.com is daar heel prettig mee. Is natuurlijk in het engels maar wel heel duidelijk, lekker vlot wat muziek eronder spannende overvloeien wat tekst intro's, en heel mooi in gesproken.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.323 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord