Elja Trum

Photofacts gebruikers profielen

vrijdag 2 januari 2009, 00:30 door | 6.063x gelezen | 14 reacties

Per vandaag bieden we onze bezoekers de mogelijkheid een eigen profiel op Photofacts aan te maken. Je kunt hierin aangeven wie je bent en wat je doet. Uiteraard kun je zo ook eenvoudig links opnemen naar je website(s) en eventueel zelfs foto's toevoegen.

Bij iemands profiel is tevens te zien op welke artikelen de laatste 10 reacties zijn geschreven. De profiel pagina zoals ie nu is, is de eerste stap in een reeks van uitbreidingen die ik gepland heb voor Photofacts in 2009. Je kunt iemands profiel bekijken door op het nieuwe 'profiel' icoontje te klikken voor zijn naam bij een reactie.

Met het verschijnen van dit nieuwe icoontje is overigens de 'gast' aanduiding verdwenen. Bij het ontbreken van het icoontje weet je dus dat je te maken hebt met een niet geregistreerde gebruiker. De 'gast' aanduiding diende nu die taak.

Je kunt je profiel gebruiken om je fotowerk aan te prijzen of je eigen bedrijf onder de aandacht te brengen. Wat je wilt. De pagina is te wijzigen via het menu-item 'profiel' bovenin de pagina (mits je ingelogd bent). Je kunt hierbij gebruikmaken van zogenaamde UBB-code voor de opmaak.

De diepere bedoeling achter de profiel pagina is de bezoekers van Photofacts nog meer een gezicht te geven. Je kunt natuurlijk al doorlinken naar je website, maar niet iedereen heeft een eigen website of wellicht zegt de website eigenlijk niet voldoende over je. Met de profiel pagina's kun je zien wie zich achter een reactie bevindt.

Hopelijk vinden jullie deze nieuwe toevoeging een bruikbare aanvulling.
Vragen en opmerkingen zijn welkom!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

14 reacties

 1. Metin
  Profiel  Metin schreef op vrijdag 2 januari 2009 om 02:50

  Goed bezig. vrolijk
  Ben benieuwd wat voor "verbeteringen" 2009 nog meer met zich mee zal brengen. vrolijk

 2. Metin
  Profiel  Metin schreef op vrijdag 2 januari 2009 om 03:02

  Oké, misschien kan ik je even nog enkele "tips" geven, wat misschien fijner werkt.
  - Dat je als bezoeker je eigen reactie kunt bewerken, zodat je je typfouten kan corrigeren of je reactie kan aanvullen.
  - Als ik op mijn naam klik, word ik doorgelinkt naar mijn website, super! Maar is het niet fijner/handiger dat er automatisch een nieuwe tab/pagina wordt geopend met mijn website? Dus zodra je uitgekeken bent, het weg kunt klikken en als nog Photofacts hebt.
  - Misschien gewoon een avatar kan uploaden/doorlinken i.p.v. een externe/speciale website daarvoor te gebruiken.
  Voor nu even geen ideeën meer.. vrolijk
  Vooral zo doorgaan.

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 2 januari 2009 om 11:57

  @Metin; Bedankt voor de suggesties.

  Ik had het kunnen bewerken van reacties al op mijn to-do list staan. Ik heb het nu maar direct ingebouwd. Alle reacties die nog geen half uur oud zijn kunnen nu bewerkt worden.

  Het automatisch openen van een nieuwe pagina wordt officieel door de HTML standaard die ik gebruik niet meer ondersteund. Het kan wel, maar dan voldoet Photofacts niet aan 'de regels'. Vandaar dat het er niet meer in zit.

  Je hebt echter vanuit je browser zelf controle over het openen van links. Druk CRTL in terwijl je op een link klikt en de link wordt geopend in een nieuw tabblad. Wanneer je SHIFT indrukt terwijl je op een link klikt en deze wordt geopend in een nieuw venster.

  Er is bewust een keuze gemaakt voor het gebruik van Gravatar ten opzichte van een eigen implementatie. Door met Gravatar te werken hoef je maar 1 keer een afbeelding in te stellen en bij duizenden weblogs wordt je afbeelding dan getoond. Een stuk prettiger dan bij elke website opnieuw een afbeelding te moeten uploaden, toch?

 4. pabras
  Profiel pabras schreef op vrijdag 2 januari 2009 om 12:46

  Nog een idee:

  Waar kan ik zien dat ik al ingelogd ben? Het zou handig zijn dat te kunnen zien.

  Waarom inloggen met email, als je een naam moet opgeven.

  Geen commentaar, deze site is een van de eerste die ik open 's morgens, maar aanvullingen, verbeteringen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.160 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord