Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Photofacts in 2008; goede voornemens

dinsdag 1 januari 2008, 23:40 door | 10.031x gelezen | 3 reacties

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Hopelijk heeft iedereen al zijn of haar vingers nog en zijn de resultaten van de vuurwerk foto's van afgelopen nacht naar wens. We staan weer aan het begin van een nieuw jaar. Een jaar waarin ik hoop dat ook Photofacts weer goed kan groeien en ik lekker veel met fotografie bezig kan zijn. Het afgelopen jaar zijn er 344 artikelen verschenen op Photofacts en dit jaar wil ik toch wel het gemiddelde van één artikel per dag halen. Lijkt me geen onhaalbaar doel, zeker niet met het nog steeds stijgende aantal bloggers.

Naast kwantiteit is de kwaliteit van de artikelen natuurlijk ook belangrijk. Ook dit zullen we blijven verbeteren, net als de diversiteit. Daarnaast wil ik kijken naar manieren om Photofacts nog nuttiger te maken voor fotografen. Hoe precies weet ik nog niet, maar ik zit bijvoorbeeld te denken aan extra diensten, meer informatie (naast de artikelen) en het beter beschikbaar maken van de bestaande informatie op Photofacts. In veel van de oudere artikelen zit tenslotte ook bruikbare informatie voor bezoekers die destijds nog niet regelmatig langs kwamen.

Om te beginnen introduceren we vandaag een nieuwe (bescheiden) dienstverlening; de registratie van je camera apparatuur. Photofacts geeft je vanaf nu de mogelijkheid op te slaan welke fotoapparatuur je hebt en welk serienummer bij elke body, lens of flitser hoort.Het idee erachter is dat je bij bijvoorbeeld diefstal of verlies altijd direct online bij deze informatie kunt voor je verzekering of een eventueel politierapport.

Uiteraard hoef je geen gebruik te maken van de mogelijkheid, maar zelf heb ik al mijn spul al geregistreerd (oke, ik heb het gebouwd uit eigenbelang knipoog). Uiteraard zijn de ingevoerde gegevens alleen voor jezelf beschikbaar, niemand anders kan ze inzien. De uitvoering van het systeem is redelijk simplistisch, maar wellicht worden hieraan in de toekomst nog verbetering doorgevoerd.

Anderen dingen die we in 2008 hopen te verbeteren aan Photofacts zijn onder andere een nieuwe design (het 'nieuwe' logo is er inmiddels reeds een half jaar) en een verbeterde backoffice zodat het invoeren van nieuwe artikelen voor alle Photofacts bloggers eenvoudig wordt.

Druk genoeg dus, hopelijk vind ik tussendoor ook nog voldoende tijd om weer veel mooie foto's te maken!
De afgelopen nacht ben ik in elk geval in de weer geweest met het maken van wat aardige vuurwerk foto's. Zelf ben ik tevreden met het resultaat, al ontbrak er helaas een mooie omgeving. Gelukkig hebben we daarvoor Photoshop..

De Nijmeegse Waalbrug tijdens vuurwerk
Vuurwerkfotografie

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op woensdag 2 januari 2008 om 10:00  | reageer

  Ook vanaf mijn kant een fantastisch, fotorijk, gelukkig en voorspoedig 2008 toegewenst!

 2. David
  Profiel David schreef op woensdag 2 januari 2008 om 12:48  | reageer

  Ja, ook namens mij de beste wensen.
  Ik heb helaas geen vuurwerkfoto's kunnen maken, want in Groningen zag je werkelijk geen hand voor ogen. Het zicht was zo'n beetje anderhalve meter. Dat leverde wel andere leuke foto's op, maar vuurwerk heb ik niet gezien.

 3. NielsThijssen
  Profiel  NielsThijssen schreef op zaterdag 5 januari 2008 om 21:43  | reageer

  Mijn registratie van (foto)apparatuur heb ik al gedigitaliseerd.
  Via SourceFourge kun je een PDF-Creator downloaden.
  Met een scanner heb ik elke aankoopnota (op naam) aangevuld met serienummer(s) van de camera/objectief etc. ingescand en als PDF document opgeslagen
  en in een mapje op de harde schijf bewaard. Elk jaar bak ik een DVD met zo mijn gedigitaliseerde administratie (gelijk in 3-voud... just in case een DVD verrot is).

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.036 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord