De Sportfotobijbel naar de drukker! Actie: 100+ fotografiecurssusen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Photofacts in een nieuw jasje

dinsdag 28 oktober 2008, 20:00 door | 5.718x gelezen | 48 reacties

Zo, dat is even schrikken voor onze vaste bezoekers. Photofacts is vandaag in een gloednieuw jasje gestoken. Ruim een jaar geleden was het plan voor een wat flitsender ontwerp er al met de introductie van het vernieuwde Photofacts logo en vanaf vandaag is de hele site in bijpassende stijl te bekijken.

Verbeteringen
Codetechnisch is er ook een boel verbeterd, zowel in de achterliggende code als in de HTML (opmaak). De echte codefreaks zullen wel niet zo onder de indruk zijn door mijn gebruik van tabellen om hier en daar het lay-outen te vergemakkelijken, maar het is al een aardige verbetering ten opzichte van de oude website. De meeste gebruikers zal dat allemaal niks kunnen schelen; het gaat om de inhoud.

Die inhoud hebben we beter bereikbaar geprobeerd te maken door wat handige functionaliteiten toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe rubrieken blok met daarin ook een aantal 'top artikelen'.

De artikelen zelf staan nu op een witte achtergrond; een stuk praktischer dan de lichtgrijze achtergrond die het oude design had. Het scheelt me een boel foto's nabewerken. Wel jammer is dat er bij oudere artikelen nu vaak een grijs vlak om een vrijstaande foto te zien zal zijn.

Homepage
Ook de homepage van Photofacts is aangepast, al is het in de basis niet veel anders. Eerst worden de twee recentste artikelen getoond, dan komt het rubriekblok met een 'top artikel' gevolgd door weer een aantal recente artikelen. Even later worden de artikelen weer onderbroken door de What The Duck strip. Deze is hiermee dus iets meer omhoog gekomen.

Gravatars
Ook maakt Photofacts vanaf nu gebruik van zogenaamde 'Gravatars'. Dit zijn de afbeeldingen naast de reacties bij artikelen. Wanneer je iemand kunt zien wordt reageren tenslotte veel persoonlijker en ben je ook sneller te herkennen wanneer je vaker terug komt op Photofacts. Met de dienstverlening die Gravatar.com gratis biedt is het erg eenvoudig om je foto te uploaden.

Behalve Photofacts zijn er nog duizende andere websites die de service van Gravatar gebruiken. Zo hoef je maar op één website je afbeelding te uploaden en te beheren. Door bij het geven van een reactie je e-mail adres achter te laten wordt je gravatar automatisch bij je reactie getoond. Snel even aanmaken dus, die gravatar!

Het oude design van Photofacts
Het oude Photofacts design


Het nieuwe design is overigens ontworpen door Nick Barten van Eyedynamic. Nick, ontzettend bedankt voor dit prachtige design! vrolijk

Wat vinden jullie?
Zelf ben ik erg tevreden met de nieuwe look & feel, maar wat vinden jullie ervan?
Zijn er functionaliteiten verdwenen die je graag terug ziet, vind je het nieuwe ontwerp passend, is er iets verkeerd ingedeeld in jouw ogen?

Ik hoor jullie reacties graag!

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

48 reacties

 1. Reinoud
  Profiel Reinoud schreef op dinsdag 28 oktober 2008 om 20:26

  Hebben jullie de layout bekeken in Safari? De regels zijn daar bijna schermbreed... (ziet er heel anders uit dan onder Firefox)...

 2. Reinoud
  Profiel Reinoud schreef op dinsdag 28 oktober 2008 om 20:27

  Hmmm na een reload ziet het er beter uit. of las ik het artikel tijdens een update van de stylesheet?

 3. jl
  jl schreef op dinsdag 28 oktober 2008 om 20:29

  Erg mooi dit, leuk design!

 4. Frank
  Frank schreef op dinsdag 28 oktober 2008 om 20:31

  Elja, sorry maar mijn eerste reactie is inderdaad schrikken.

  Na even testen blijkt dat dit komt doordat je site in Safari niet goed wordt weergegeven (Verspringende tekst en fotos, andere achtergrond/kleuren, met als gevolg zeer onevenwichtige paginaopbouw en slechte balans tussen tekst en fotos).
  Testen in firefox (dat ik ook op mijn mac heb staan) levert me gelukkig een veel positiever oordeel op: ben op eerste gezicht wel gecharmeerd van de vernieuwde layout, net weer een fris verfje, en ben ook erg blij met direct toegang tot de verschllende rubrieken.


  Kortom: probeer nog te kijken of je kunt optimaliseren voor Safari, anders vrees ik dat ik minder frequent bezoeker (tot nu toe dagelijks!) zal worden aangezien safari nu mijn standaard browser is.


Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.253 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord